Розповіді найвідоміших астронавтів NASA. Підготовка до польотів

Вважаєте День космонавтики 12 квітня радянським святом? Так і є. Але це не завадить нам використати цю дату як привід для розширення горизонтів, тож Yappi Corporate зібрали розповіді найвідоміших астронавтів NASA про те, як вони готуються до польотів у космос. У кого не запаморочиться голова, отримає бонус наприкінці тексту:)

18 300 — саме стільки людей у 2016 році подали свої заявки до NASA, щоб стати астронавтами. Лише 12 з них отримали роботу і мають усі шанси стати першими людьми, що ступлять на Марс. У 2020-х роках NASA планує відправити астронавтів у космос на цілий рік для вивчення і підтвердження готовності людини потрапити на Марс на початку 2030-х.

 

space

 

Якими якостями має володіти людина, щоб стати астронавтом?
 

  • Зріст астронавта має бути від 157 см до максимум 190,5 см.
  • Вік потенційного астронавта має бути від 27 до 37 років.
  • Сьогодні астронавтом NASA може стати людина зі ступенем бакалавра у інженерній справі, біології, фізиці, комп'ютерних науках чи математиці.
  • Для пілотів астронавтів обов'язковою вимогою є 1 000 годин практичних польотів на реактивному літаку.

Ось чому серед астронавтів так багато людей із військовим минулим. Приміром, Ніл Армстронг — той самий, що першим ступив на Місяць, був пілотом під час Корейської війни. А Саманта Крістофоретті, відома тим, що стала першою людиною, яка випила еспресо у космосі, була капітаном Італійських повітряних сил. 

  • Психічне здоров'я також дуже важливе, адже астронавти протягом місяців працюють в умовах тісного простору, штучного освітлення, без свіжої їжі та сексу і з миттєвою смертю просто за вікном космічного корабля. Це справді випробування для найсильніших духом. Тож, такі якості як комунікативність, лідерство і командний дух також серед вимог.

 

З-поміж тих 18 тисяч заявників у 2016 році 120 претендентів запросили на співбесіду до Johnson Space Center у Техасі, і половину з них запросили на другий раунд інтерв'ю. І лише після цього кілька найкращих були зараховані на 2-річну програму підготовки NASA. Джессіка Мейр опинилася серед тих небагатьох, хто пройшов усі випробування. До того, як стати астронавтом NASA, вона вивчала біологію і фізіологію тварин у екстремальних середовищах.

Щоб стати астронавтом, Джессіка мала навчитися, як користуватися космічним костюмом у гігантському басейні NASA, де під водою відтворена копія космічного корабля. “Бути у космічному костюмі — справжній виклик”, - розповіла Мейр сайту www.themarysue.com “У костюмі вага людини складає понад 180 кілограмів, і усе, що робиш, схоже на стискання тренажерного м'яча. Але у цьому костюмі справді почуваєшся астронавтом. Для астронавта дуже важливо навчитися грати у команді, бо 6 місяців ти живеш поруч із людьми у дуже тісному просторі, тож важливо не бути телепнем, а вміти подбати про себе та про команду.”

Якщо ви й досі мрієте про космос, але не маєте бажання піддаватися усім тим нелюдським випробуванням, для вас є хороша новина.

 

Розповіді найвідоміших астронавтів NASA. Підготовка до польотів

 

Кілька космічних ідіом англійською
 

  • Not rocket science – щось, що не потребує надзвичайних знань чи умінь.
    It's a microwave oven, it's not rocket science to turn it on.
     
  • Living on another planet – не розуміти, що відбувається, мати нереалістичні ідеї чи погляди.
    If you think we can finish that amount of work in three days, you're living on another planet. 
     
  • Over the moon – бути надзвичайно щасливим.
    He was over the moon with his exam results.
     
  • Once in a blue moon – щось трапляється дуже рідко.
    My brother is so good at chess I only beat him once in a blue moon.
     
  • Having stars in one's eyes – бути натхненним і сповненим надій щодо свого майбутнього.
    Some of the new students enter their first classroom with stars in their eyes.
     
  • Houston, we have a problem – вислів, щоб повідомити погані новини, що щось пішло не за планом. Саме цю фразу передав астронавт Джек Свігерт (Jack Swigert) з борту Apollo 13 на станцію у Хоустоні у 1970 році під час місії на Місяць. Усе ішло за планом, аж раптом вибухнув один із двох кисневих балонів. У повсякденних розмовах фраза вживається як жартівлива, іронічна: I made a beautiful cake, but I think I left out the baking powder. Houston, we have a problem.

У підготовці матеріалу використано інформацію із сайтів NASADWMary Sue.

Вам можуть сподобатись
Вболіваємо разом! Футбольні фрази і кричалки англійською
Читати
5 фактів про День матері та можливість поповнити словниковий запас
Читати
Граматика англійської на прикладі серіалу Westworld
Читати
Усе, що треба знати про Цукерберга у Сенаті. Слухання 11 квітня
Читати