Англійська в Києві: де вчити й практикувати мову


Зміст

1. Англійська в Києві: курси vs репетитор

1.1. Обираємо курси англійської в Києві 

1.2. Як не помилитись із вибором репетитора? 

1.3. Коли та як переходити на самостійне навчання?

2. Де в Києві можна практикувати англійську?

2.1. Розмовні клуби

2.2. Практика англійської + розваги

2.3. Каучсерфінг (CouchSurfing)

3. Вчимо англійську в Києві не виходячи з дому


Розширення бізнесу, спілкування з клієнтами та партнерами, подорожі – лише деякі цілі, для яких важливо знати англійську. Рівня загальноосвітньої школи недостатньо, тому вже в дорослому віці доводиться шукати шляхи, як ефективно та швидко вивчити іноземну.

Жителі великих міст насправді мають чимало можливостей вивчати іноземні мови. У цій статті ми розберемося, де можна якісно та швидко вивчити англійську в Києві.
 

Англійська в Києві: курси vs репетитор


Щоб вивчити іноземну мову швидко та легко, вже давно не треба залишати рідну країну та навіть квартиру. У Києві англійську мову можна вчити за різними методиками та форматами, на курсах, з репетитором або самостійно, відвідуючи різні заходи, знайомлячись із носіями мови та просто вдома онлайн. Розберемо по порядку основні способи, їх плюси та мінуси.

Але перед початком вибору способу навчання в Києві варто поставити собі запитання про мотивацію та окреслити свою мету. Тільки досяжна та вимірна мета допоможе досягти необхідного результату. Ти можеш вивчати англійську в Києві не тільки для глобальних цілей (переїхати за кордон, вступити до закордонного вишу або знайти нову роботу), а й для подорожей, читання книг в оригіналі або перегляду фільмів без дубляжу. До кожної мети потрібно скласти реальний план, наприклад, вчити три граматичні теми за місяць та щодня вивчати по 7 нових слів. Встанови графік занять та самопідготовки, не роблячи великих перерв. Займатися краще менше за часом, але частіше. Знайди час займатись максимально часто, хоча б по 20 хвилин на день. Так ти зможеш досить швидко покращити свій рівень англійської.
 

Обираємо курси англійської в Києві 


У Києві найпопулярнішим, найлегшим і найдешевшим способом вивчити англійську є мовні школи. Серед плюсів курсів – група, з якою можна практикувати розмовну англійську, правильно підібрані матеріали та кваліфікований викладач. Також ти можеш обрати програму під свої потреби – загальну англійську, для бізнесу, для подорожей або для складання міжнародних тестів. Якщо мову не практикувати, вона забудеться, тому обирай максимально релевантний курс.

Визначся, в якому форматі ти хочеш вчитися і для яких цілей, це суттєво звузить поле вибору. Можливо, тобі потрібне навчання онлайн, якщо ти працюєш дистанційно або не хочеш витрачати час на дорогу. Або тебе цікавлять заняття в класі, але тільки по вихідних.

Обираючи школу англійської в Києві для офлайн-навчання, звертай увагу на район, у якому проходять заняття. Довга дорога буде втомлювати, це може негативно вплинути на мотивацію. Можна знайти гарні онлайн-курси. Тоді заняття можна проводити у зручний час і без прив'язки до місця. З переваг онлайн-уроків англійської – ти можеш обрати будь-яку школу і займатися з будь-якого місця, де є інтернет. Це є і мінусом, адже дистанційне навчання може вносити свій деструктив, коли поза класом складно зібратися, знайти тихе місце і не відволікатися на оточення.

Не останню роль при виборі курсів у Києві грає ціна. Вартість навчання може коливатись у широкому діапазоні. Онлайн-курси зазвичай дешевші, а заняття в класі дорожчі. На ціну впливає і кваліфікація викладачів, і кількість осіб у групі, і навчальні матеріали, і заняття. Також у вартість навчання закладають економічні ризики, тому мережеві школи можуть бути на порядок дешевшими за єдину в місті школу без філій. Мовні курси з гарною репутацією зазвичай не закладають ці ризики у вартість.

Перед вибором курсів варто перевірити відгуки та рейтинги на різних сайтах із освітніми послугами. Також звертай увагу на коментарі у соціальних мережах, їх неможливо видалити чи виправити.

 

Англійська в Києві: де вчити й практикувати мову - 1

Вчити англійську в Києві продуктивніше на мовних курсах​ 

 

Групи для занять на курсах краще обирати невеликі – від 6 до 10 осіб. Тоді ти матимеш різних співрозмовників для практики, а викладач встигне всім приділити увагу на уроці.

У Києві можна знайти курси з носіями мови, але тут потрібно бути дуже уважним. Такі викладачі повинні мати відповідні сертифікати, що підтверджують їхню кваліфікацію викладача англійської мови для іноземців. Адже не кожен носій мови зможе якісно навчати іноземців без знання методик.

Англійську в Києві на курсах можна вчити і з різною інтенсивністю. Ти можеш обрати як звичайну програму з двома або трьома заняттями на тиждень, так і інтенсивну, коли заняття проходять по кілька годин 4-5 днів у будні або на вихідних. Другий варіант варто вибрати, коли часу на досягнення мети залишилося небагато, а робота чи навчання не дозволяє приділяти заняттям щодня по кілька годин. Також з інтенсиву можна почати, щоб відновити в пам'яті давно пройдений матеріал, а далі продовжувати у звичайному темпі.

Сходи чи зателефонуй до школи й уточни, чи відповідають її умови твоїм запитам, чи допоможе вона у реалізації твоїх цілей. Поспілкуйся з викладачем, відвідай пробний урок чи день відкритих дверей. Усе підходить? Тоді залишається останній крок. Зазвичай у мовних школах англійської проводять тестування та співбесіду, щоб точно зрозуміти, який тип курсів тобі знадобитися. Залежно від результатів тобі підбирають групу, програму та викладача.

 

Англійська в Києві: де вчити й практикувати мову - 2

 

Як не помилитись із вибором репетитора?


Якщо ти не хочеш навчатися в групі або волієш займатися за специфічною програмою, обирай індивідуальні уроки. У Києві заняття з репетитором значно дорожчі, ніж на курсах, але увесь час буде присвячений лише тобі. Займаючись із репетитором, пам'ятай, що викладач має добре поставлену чітку вимову. У реальних ситуаціях тобі часто доведеться мати справу з різними акцентами й темпами мовлення. Щоб навчитися сприймати їх, доведеться шукати практику самостійно: відвідувати розмовні клуби, шукати співрозмовників у соціальних мережах та дивитися багато різних влогів та серіалів. Також потрібно вчитися зрозуміло висловлюватися. І якщо на мовних курсах у Києві будуть різні люди, зі своїми особливостями сприйняття мови, то з викладачем порозумітися буде простіше. Але ж іноземці не завжди розумітимуть тебе, тож вчись перефразувати й спрощувати речення, а також використовувати синоніми.

Обрати гарного репетитора англійської в Києві важко, адже свої послуги пропонують тисячі викладачів – від студентів філфаків до досвідчених носіїв мови. Щоб спростити вибір, можна звернутися по допомогу на курси іноземної. Зазвичай у мовних школах надають послуги індивідуальних занять. Тоді ти зможеш обрати викладача та отримати якісні уроки без особливих ризиків.

Якщо ти шукаєш викладача самостійно, розпитай кандидата про освіту, чи відвідує репетитор різні курси та майстер-класи додатково, чи має міжнародні сертифікати. Окрім професійних якостей, репетитор має тобі імпонувати як людина та бути всебічно розвиненим, адже мова – це спілкування. Уроки мають будуватися на діалогах не лише з підручників, а й із особистих прикладів.
 

Коли та як переходити на самостійне навчання?


Якщо жоден варіант вивчення іноземної мови тобі не підійшов, а в тебе вже є база знань, спробуй самостійне навчання. Такий спосіб практично не вимагає фінансових вкладень, але трудомісткий. Тобі потрібно добре пропрацювати план і побудувати свою програму навчання, визначити методи самоперевірки та практики розмовної мови.

Студентам на початкових рівнях складно написати план навчання, вловити нюанси мови, а особливо – виправляти власні помилки. Тому кілька разів подумай, чи зможеш ти самостійно розібратися у всьому, або ж варто пройти початкові рівні з кваліфікованими викладачами. Пройшовши один або два курси англійської, можеш спробувати організувати самостійні уроки.

Головне правило за умови такого навчання – систематичність. Вивчення іноземної мови вимагає регулярності: визнач час і дні, коли ти навчаєшся. Напиши план та підбери відповідні матеріали: підручники, додаткові книги, відеоконтент. Можна знайти готові курси від різних міжнародних університетів.

Продумай, як перевірятимеш свої вправи, і знайди співрозмовників для практики розмовної англійської. У Києві для цього є різноманітні розмовні клуби, вебінари, тематичні заходи.

Наголошуй на своїх досягненнях, це особливо важливо при самостійному навчанні. Став невеликі цілі, конкретні та обмежені в часі, щоб можна було точно сказати: «Я це зробив(ла)» або «Готово, переходимо до наступного пункту». Роби невеликі нагороди для себе за кожен пройдений етап. І не забувай про мотивацію. Щоразу, втративши її, згадай, для чого все це починалося, візуалізуй кінцевий результат, представивши себе в розмові англійською. Підігрівай інтерес дошками з візуальним наповненням, наприклад, інформацією про нову роботу, країни, які хочеш відвідати та вільно там спілкуватися.

І пам'ятай, що звички виробляються не за 21 день, як багато хто думає, а за 66. Щоб вивчення іноземної мови стало корисним ритуалом, варто щодня хоча б 15 хвилин на день приділяти вивченню нових слів, перегляду відео, читанню різних матеріалів. Вчити англійську в київському метро дорогою на роботу – гарна ідея. Ти можеш повторити слова чи почитати іноземний блог. Слухай подкасти або зроби картки зі словами та перевіряй себе.

 

Англійська в Києві: де вчити й практикувати мову - 3

Вчимо англійську в Києві самостійно​

 

Де в Києві можна практикувати англійську?


Займаючись іноземною мовою з викладачем, ти отримуєш міцну основу мови. Але для швидкого прогресу потрібно більше практики з різними людьми. І якщо часто бувати за кордоном не виходить, практикувати англійську в Києві можна не менш активно. Можливостей для цього в українській столиці цілком достатньо – тут проходить безліч майстер-класів, вебінарів, зустрічей, кінопоказів і навіть вечірок англійською мовою. Знайти співрозмовників або гарні курси англійської в Києві точно не складно. Ідеальний варіант для швидкого та якісного вивчення мови – поєднувати курси з викладачем та розмовні клуби англійської в Києві. Так ти навчатимешся та практикуватимешся в групі та ще й додатково розвиватимеш розмовні навички з різними людьми на різні теми. 
 

Розмовні клуби


Такий вид практики мови допоможе подолати мовний бар'єр і застосувати практично всі отримані на курсах знання. Часто speaking clubs організовують самі мовні школи. Але якщо з якихось причин не можеш потрапити на ці додаткові заняття, знайти розмовні клуби за своїми інтересами можна і в іншому місці. У Києві розмовні клуби організовують при університетах та посольствах англомовних країн. Монітор заходи від Києво-Могилянської академії та America House у Києві. Там часто проходять не лише розмовні клуби, а й воркшопи англійською мовою.

Якщо тобі близька тема християнства, за різних церков проходять безкоштовні мовні клуби. Серед них є такі, що не стосуються віри, а розраховані на всіх охочих. Обирай speaking clubs із носіями мови, щоб чути живу мову, розширювати світогляд і знайомитися з людьми з різних країн.

 

Англійська в Києві: де вчити й практикувати мову - 4

Ти можеш знайти розмовні клуби англійської в Києві під свої потреби та смаки​

 

Обравши для себе оптимальний варіант, зверни увагу на пропоновану тему зустрічі та трохи підготуйся. Це не заняття, де є домашнє завдання, але підготувати кілька фраз і почитати чи подивитися щось точно не буде зайвим. Вивчивши нові слова на тему, ти зможеш одразу попрактикуватися і швидше їх запам'ятати. Не забудь перевірити вимову всіх нових слів у словниках, наприклад, Cambridge English Dictionary. Також добре буде вивчити кілька ідіом на тему клубу. Так ти збагатиш свою мову, зробиш її красивішою і краще розумітимеш співрозмовників, адже ідіоми не перекладаються дослівно, потрібно знати їх значення.

Ось пропонуємо кілька прикладів ідіом, пов'язаних із їжею:

 

 

Якщо вперше тобі буде страшно говорити, можеш спочатку просто послухати, адаптуватися до ситуації та людей, подивитися, як це все відбувається. Далі ти зрозумієш, що твій рівень англійської достатній для того, щоб викласти свою думку. Не бійся помилятися. Такі зустрічі й роблять для практики тих, хто тільки вчить мову.
 

Практика англійської + розваги


Вчити в Києві англійську мову можна весело та цікаво. Серед друзів ти можеш організувати вечір ігор. Наприклад, у грі «Розкажи мені все» є картки, які допомагають дізнатися одне про одного краще. Тягніть по черзі картки (бажано, щоб вони були англійською мовою) і відповідайте на запитання, наприклад, «Яка пісня змушує тебе усміхатися в найважчих ситуаціях?» або «Назви три справи, які ти постійно відкладаєш на потім». Так ти розвиватимеш навички розмовної англійської, весело проведеш час і дізнаєшся щось нове про друзів.

Кіномани також можуть поєднати приємне з корисним. Англомовні фільми без дубляжу іноді виходять у масовий прокат, плюс таке кіно завжди показують на різних фестивалях («Молодість», «Незалежність», Docudays UA). Фільми сприймаються набагато легше, ніж аудіоформат (подкасти), адже є картинка та незнайомі слова й фрази можна вловити з контексту, значення легше запам'ятовується навіть без перекладу. Кіно англійською мовою можна дивитися і на кіноклубах, де збираються люди для перегляду та обговорення. Це чудова практика як розмовної англійської, так і сприйняття мови на слух. Немає впевненості у своїх силах? Перед відвідуванням кінопоказів на великому екрані подивися фільм в оригіналі вдома, спробуй вловити нові слова та виписати їх. Перекажи сюжет фільму чи спробуй повторити деякі діалоги за героями. Обирай фільм до душі та практикуй англійську з задоволенням.

Любиш запалювати на вечірках? Обирай заходи у Києві для іноземців або на курсах англійської, де головна умова – англійська. Ти отримаєш море задоволення, познайомишся з новими людьми в неформальній обстановці. Такий варіант точно допоможе подолати страх говорити англійською.
 

Каучсерфінг (CouchSurfing)


Спілкуватися з іноземцями можна не лише в подорожах. Англійську мову легко практикувати за допомогою платформи CouchSurfing. Київ – туристичне місто, тож у нас іноземці теж шукають, де заночувати та з ким подивитися місто. Чому б не витратити вихідний чи вільний час у будні з користю? Щоб якнайбільше поспілкуватися, можеш не лише надати ночівлю туристу, а й запропонувати показати свої улюблені місця, описуючи їх англійською. Так ти отримаєш цінний досвід спілкування з іноземцями та заведеш нових знайомих із різних куточків світу.

Коли подорожуватимеш, можеш скористатися сервісом для пошуку житла та компанії в інших країнах. І не обов'язково спілкуватися лише з носіями мови, адже у світі мільйони людей розмовляють англійською, можливість навчитися пояснювати щось кожному з них та розуміти кожного – важлива частина вивчення іноземної мови. Тому не бійся почати спілкуватися, тоді вивчення іноземної мови в Києві перетвориться на захопливе заняття без нудних уроків та домашніх завдань.
 

Вчимо англійську в Києві не виходячи з дому


Сучасне життя диктує свої правила та задає божевільний темп. У багатьох просто не вистачає сил і часу на додаткові заходи для практики англійської мови. Але це не нагода відмовлятися від усього. Практикувати англійську в Києві не менш ефективно можна і вдома.

Через соціальні мережі можна знайти людей, які готові поспілкуватися з тобою англійською. Крім цього, скористайся спеціалізованими сайтами для пошуку співрозмовників для практики іноземної мови. Звичайно, перепитати чи пояснити щось своєю рідною мовою не вийде, тому доведеться вчитися говорити так, щоб тебе зрозуміли люди з будь-якого куточку світу. Так ти якісно підтягнеш рівень розмовної англійської та всебічно розвиватимешся.

 

Англійська в Києві: де вчити й практикувати мову - 5

Вчи іноземну мову вдома за допомогою онлайн-платформ​

 

Якщо ж ти інтроверт та розмови з незнайомцями тебе лякають, спробуй альтернативні методи. Практикувати мову можна на різних платформах для вивчення із заняттями на лексику та граматику, розбором пісень, відео та текстів. Ти можеш дивитися мотиваційні відео на TED або серіали на Netflix. Повторюй репліки за спікерами чи за акторами. Розбирай незнайомі конструкції та запам'ятай їх. Можеш дивитися новини та також поповнити свій лексичний запас словами, які не завжди зустрічаються в підручниках.

Підпишись на різні блоги англійською мовою на цікаві теми. А може, ти і сам(а) хочеш вести блог англійською? Це чудова практика письма. Починай із простих конструкцій, можеш попросити викладача чи знайомих із гарним рівнем перевіряти тексти перед публікацією. Згодом тобі буде легше і писати, і говорити.

Обери зручні для себе формати та знайди хоча б 20 хвилин на день на додаткові заняття онлайн. Небагато зусиль – і твій прогрес буде набагато помітнішим, ніж просто при відвідуванні мовних курсів.

Вам можуть сподобатись
Вивчення англійської мови: способи основної та додаткової практики
Читати
TalkEn.Cloud – багатофункціональна платформа для викладачів англійської
Читати
Розігруємо грант на вивчення англійської
Читати
Як вчити англійську онлайн результативно: поради та інструменти
Читати