5 ознак того, що вам потрібні індивідуальні заняття з англійської


Зміст

1. Ознаки, які вам підкажуть, що потрібно вчити англійську мову індивідуально

2. Чим індивідуальні уроки англійської в Києві кращі за групові заняття?

3. Переваги індивідуальних занять з англійської мови в Києві

4. Як знайти час для вивчення англійської індивідуально?

5. Для кого підходить індивідуальна форма вивчення англійської мови?

6. Кілька порад, які допоможуть у самодисципліні

7. Як, використовуючи індивідуальний словник, вивчити слова?

8. Словниковий запас і тренування вимови англійською


Ви хочете вивчити англійську мову й губитеся, не знаєте, що краще: вивчати англійську мову індивідуально або віддати перевагу груповим заняттям? Спробуємо розглянути п'ять основних ознак, що підтверджують, що вам потрібні індивідуальні уроки англійської, записатися в Києві на них можна не виходячи з дому, дистанційно.

Пропонуємо більш детально розібратися з цими ознаками, щоб зрозуміти, як краще вам займатися – в групі або індивідуально.

 

5 ознак того, що вам потрібні індивідуальні заняття з англійської

 

Ознаки, які вам підкажуть, що потрібно вчити англійську мову індивідуально


Ваша спостережливість допоможе зробити правильний вибір. Для цього необхідно проаналізувати власний досвід, проконсультуватися з викладачем і почитати відгуки інших учнів.

Вам обов'язково необхідні індивідуальні заняття з англійської в Києві, якщо:

  • Ви вже вивчали мову у великій групі й не отримали результату

    Як показує практика, після декількох місяців вивчення англійської мови в невеликих вікових групах за рівнями починається помітний прогрес. Якщо цього не відбулося, ви не можете сконцентрувати увагу на вивченні мови, то вам обов'язково необхідні індивідуальні заняття з англійської в Києві. Так ви зможете вивчити набагато більше за короткий час.
     
  • Формат занять не підходить через різний темперамент учнів

    Ви тиха, спокійна, скромна людина, за темпераментом флегматик, а в групі, з якою ви займалися раніше, всі холерики або сангвініки. У такому випадку радимо вибрати інший тип занять, наприклад, можна індивідуально займатися англійською мовою, поки у вас не з'явиться впевненість у власних силах, а потім перейти до групових занять.
     
  • Через сильну зайнятість ви не встигаєте на групові заняття

    Якщо ви багато працюєте і не встигаєте на групові уроки, то єдиний варіант – індивідуальні уроки англійської в Києві. Спеціально для вас буде розроблена програма, що включає усні, письмові заняття, індивідуальну роботу вдома, закріплення вивченого матеріалу в ігровій формі. Наприклад, спеціально під вас можуть бути підібрані навчальні онлайн-тренажери. Добираються вони з урахуванням інтересів і переваг. Так, людина, захоплена спортом або тваринами, краще буде засвоювати лексику за допомогою тематичних ігор вузької спрямованості. Це може бути поло англійською мовою (в першому випадку) або якась гра, де головний персонаж – собака чи кіт (у другому випадку).
     
  • Вам потрібно терміново вивчити англійську мову індивідуально

    Це зробити набагато простіше, оскільки викладач буде враховувати ваші вимоги, побажання, темп роботи. Якщо потрібно, він буде підлаштовуватися і проводити заняття не тричі на тиждень, а щодня, щоб швидше отримати результат – знання і розуміння мови на рівні вільного спілкування. Такі уроки більш ефективні, ніж звичайні індивідуальні заняття з англійської в Києві за графіком три-чотири рази на тиждень. Свої побажання можна висловити в письмовій або усній формі.
     
  • Необхідні індивідуальні уроки англійською в Києві для вищого навчального закладу

    Перше, на що необхідно звернути увагу – фактор часу. У вас немає одного року, щоб вивчати мову в групі. Єдиний варіант – вивчити англійську мову індивідуально, розробивши систему, яка буде включати блоки з усними та письмовими завданнями, обов'язковою перевіркою домашнього завдання.

    Дійсно, у випадку зі студентами їм необхідна англійська мова «на вчора». Це означає, що навчання в школі в плані вивчення мови було безрезультатним. Дитина могла не встигати за темпом класу, не розуміти теорію або погано відпрацьовувати все на практиці.

Знання англійської – це основна вимога сучасного світу, і як сказала Като Ломб, угорська перекладачка:

«Іноземна мова – це єдине, що корисно вивчати навіть погано»

Англійська мова, вивчена індивідуально або в групі, допомагає підвищити культуру мови. Ми щодня чуємо багато іноземних слів і не розуміємо їх значення. Наприклад, у барбершопі, на стенді з послугами для господарів собак ми бачимо слово «тример» (trimmer). Так сьогодні називають машинку для підстригання волосся. А якщо розібратися, то слово «trim» означає підстригати. Усе гранично просто, якщо знаєш англійську мову.

 

Ознаки, які вам підкажуть, що потрібно вчити англійську мову індивідуально

Навіщо вчити англійську індивідуально?

 

Чи думали ви коли-небудь, що англійська мова змушує вас замислюватися над, здавалося б, звичайними речами. Якщо вам необхідно звернутися до людини іноземною мовою, то ви ставите собі запитання:

  • Хто перед вами?
  • Як звернутися до людини: на «ти» або «ви»? Як правильно сказати, щоб це було правильно з точки зору лексики і побудови речення?
  • Як правильно пояснити, щоб речення було осмисленим?

Якщо ви відвідуєте індивідуально заняття англійською в Києві, то ці та інші запитання можна спокійно поставити, не порушуючи загальний режим заняття. Якщо ви навчаєтеся в групі, то запитання потрібно виписати, а в кінці заняття не забути поставити його викладачеві.
 

Чим індивідуальні уроки англійської в Києві кращі за групові заняття?


Важко знайти двох абсолютно однакових людей. Ми відрізняємося одне від одного характером, темпераментом, особливостями сприйняття інформації. Одні думають швидше, інші повільніше. Комусь для кращого засвоєння потрібні додаткові навчальні матеріали, наочні приклади, іншим досить просто прочитати теорію. З цієї причини відсоток засвоєного матеріалу в процесі занять може бути різним. Ми всі хочемо вийти на максимальне засвоєння, а для цього треба розробляти програми навчання. Найкраще вони реалізуються під час індивідуальних занять англійською. У Києві багато шкіл і курсів, які пропонують такі послуги. Такі заняття змістовні, адже спрямовані на одну людину. Завжди можна щось запитати, вирішити організаційні питання в особистій бесіді. Можна займатися трохи довше, ніж зазвичай, за певну плату або за домовленістю.

Кілька правил для учня-індивідуальника:

  • якщо ви будете переносити заняття, то учні не постраждають, оскільки час узгоджується тільки з вами;
  • завжди необхідно пам'ятати про те, що не можна порушувати домовленості, ви несете повну відповідальність за зрив заняття, намагайтеся цього не допускати;
  • якщо у вас виникають будь-які запитання, намагайтеся поставити їх до початку занять, попередньо виписавши на аркуш паперу;
  • незважаючи на те, що ви зайнята людина, намагайтесь не ставити свої інтереси вище за інтереси викладача, особливо якщо навчання відбувається на дому.

Щоб розвивати навички англійської, вам необхідно постійно бути на зв'язку, говорити, займатися як з викладачем, так і вдома.

 

5 ознак того, що вам потрібні індивідуальні заняття з англійської - 2

 

Переваги індивідуальних занять з англійської мови в Києві


Ми спробували скласти список переваг індивідуальних занять англійською в Києві на підставі відповідей, отриманих від студентів і випускників школи англійської мови.

  1. Індивідуальні уроки англійської в Києві можна проводити в будь-який зручний час, обираючи вільні дати і години з розкладу на сайті. Важливо звернутися за уточненням графіка навчання заздалегідь, до того, як були набрані групи. Якщо це не зробити, то може статися так, що всі викладачі будуть зайняті – і вам доведеться йти займатися в групу.
     
  2. Викладачі курсів добре підготовлені, мають великий досвід роботи як з групами дітей, так і дорослими, проводять індивідуальні заняття та консультації з англійської в Києві. Оплата погодинна, що зручно для учнів, але вносити треба за місяць навчання.
     
  3. Складається графік навчання, завдяки якому легко вчити мову, адже враховується особистий темп вивчення мови учнем. Якщо завдання важке, то викладач обов'язково пояснює і підказує. Можна вносити свої побажання в процес навчання, радити ті форми роботи, які найбільше подобаються або підходять. Особистий досвід завжди цінується.
     

Як знайти час для індивідуального вивчення англійської мови?


Найбільша проблема для дорослої людини, що вивчає англійську мову, знайти для цього час. У такому питанні найголовніше – самодисципліна та оволодіння основами тайм-менеджменту. Радимо включити години англійської мови у свій графік роботи.

Достатньо кілька хвилин на день витрачати на повторення слів, вивчення нових речень, читання літератури англійською, щоб на практиці закріплювати матеріал, вивчений на індивідуальних заняттях.

Самодисципліна починається саме з тайм-менеджменту. Можете поставити будильник на певний час, щоб не забувати вчити слова англійською. Намагайтеся не пропускати в жодному разі ці заняття.

 

Як знайти час для індивідуального вивчення англійської мови?

Вчити англійську мову індивідуально зручно в тому випадку, коли у вас мало вільного часу і непостійний графік

 

Психологи вважають, що достатньо 2-3 рази на день постійно повторювати одні й ті ж дії, і вони закріплюються надовго. Це стосується не тільки занять спортом, а й вивчення мов. Будь-яка система вимагає багаторазового повторення. Тільки так вона увійде в звичку, стане частиною життя.

Система і повторення – ось два головні чинники, завдяки яким ви зможете швидко засвоїти мову і почнете говорити не репліками, а реченнями, відповідати на запитання.
 

Для кого підходить індивідуальна форма вивчення англійської мови?


Така форма навчання більше підходить для зайнятих людей, оскільки головна її особливість – це гнучкий графік занять. Також серед переваг індивідуальної програми навчання – можливість вчитися на дому або в офісі.

Саме наявність гнучкого графіка багатьом підходить найбільше. Людина намагається швидко все вчити, запам'ятовувати, бо знає, що вона одна і з неї будуть питати.

Вчитися в домашній обстановці зручно, але в спеціально обладнаному кабінеті – ще краще. Дошка і аудіопрогравач роблять процес індивідуальних занять англійською в Києві більш продуктивним.

До мінусів індивідуального навчання можна віднести труднощі, які найчастіше виникають у непідготовлених людей. Подолання мовного бар'єру можливе тільки з викладачем, якщо страх і труднощі виникають при спілкуванні з іншими людьми.

У людини починаються труднощі з розумінням англійської мови. Коли учень спілкується тільки з викладачем, то він звикає до його тону, вимови. Учитель намагається слідувати всім правилам вимови, які в реальному житті ігнорується. Тому коли людина стикається з англійською вимовою в побуті, у неї виникають складнощі в розумінні. Вона намагається вимовляти чітко слова, і потрібно буде здогадуватися, про що говорить співрозмовник.

Індивідуальні заняття за ціною дорожчі, ніж групові. На вартості найчастіше відображається індивідуальний графік навчання і можливість займатися з урахуванням режиму роботи та навчання учня.

Незважаючи на це, серед людей, які хочуть вивчити мову, багато тих, хто готовий вчити її індивідуально. Якщо ви серед них, то можете залишити заявку на сайті школи англійської мови, і менеджер зв'яжеться з вами для уточнення деталей.
 

Кілька порад, які допоможуть у самодисципліні


Якщо щось не виходить – повторюйте. Доведіть ваші дії до автоматизму. Результат не змусить себе довго чекати. Якщо залишаються запитання, не зволікайте, ставте їх викладачеві. Сьогодні це можна зробити за допомогою будь-якого месенджера. Напишіть повідомлення в Telegram, Viber, WhatsApp, надішліть листа на електронну пошту. Багато хто віддає перевагу спілкуванню за допомогою соціальних мереж.

Щоб заговорити англійською без помилок, приділяйте по 15-20 хвилин на день на повторення вивченого матеріалу. Пам'ятайте про те, що тільки регулярні заняття, не менше трьох разів на тиждень, допоможуть привести вас до успішного оволодіння мовою. Не ігноруйте індивідуальні заняття з англійської в Києві, якщо ви почали займатися на курсах або в школі.

Перед початком кожного уроку не забувайте ретельно вивчати правила граматики.

Якщо ви тільки починаєте вчити мову, насамперед беріться за англійський алфавіт і звуки. Обов'язково запам'ятайте позначення цих звуків у транскрипції. Вивчивши алфавіт, намагайтеся читати слова, навіть якщо ви не дуже розумієте їх значення. Згодом зможете візуально сприймати тексти англійської мовою, навчаючись індивідуально, і швидко перекладати слова.
 

Як, використовуючи індивідуальний словник, вивчити слова?


Чи чули ви про таке поняття як «індивідуальний словник»? Це той словниковий запас, який є у кожного з нас. Він поповнюється залежно від того, наскільки добре ми опановуємо новою мовою.

Існує список обов'язкових слів, часто вживаних, які допоможуть у вивченні лексики. В англійській мові таких слів приблизно 630. Досить їх вивчити, щоб вільно заговорити і розуміти співрозмовника. Ці слова допоможуть розуміти 75% прочитаного і 85% почутого. Далі все залежить від індивідуальних потреб.

Якщо ви відвідуєте індивідуальні заняття англійської в Києві, то педагог обов'язково відкоригує індивідуальний словник з урахуванням ваших потреб і сфери діяльності. Слова, які потрібні в лексиці пілота літака, будуть відрізнятися від слів, необхідних для лікаря, менеджера з продажів або офіціанта. Припустимо, що ви хочете вивчити англійську індивідуально, щоб отримати докторський ступінь у Сорбонні. Це означає, що ваш словник мови має складатися як мінімум з 60% професійної лексики. Це допоможе краще розуміти співрозмовників. Додайте до вивчених раніше словами ще 100, а потім ще 1000, і ви зможете розуміти не 75% прочитаного, а 80%, не 85% почутого, а 90%. Комусь 5% може здатися зовсім маленьким відсотком, але на практиці ви відчуєте великий прогрес.

 

Як, використовуючи індивідуальний словник, вивчити слова?

Що таке індивідуальний словник і як його скласти?

 

Індивідуально займаючись з викладачем англійською, ви зможете сформувати список слів для своєї сфери діяльності. Справа в тому, що вчений-фізик буде говорити зовсім іншими словами, не як музикант чи політик. Саме тому в його лексиці мають бути спеціальні терміни, щоб спілкуватися з колегами англійською мовою. Що для цього потрібно:

  • сформувати з викладачем список обов'язкової наукової літератури, яку ви будете читати, навіть якщо не зрозумієте більшості слів;
  • слухати лекції англійською, записуючи незрозумілі слова, щоб потім їх перечитати і запам'ятати;
  • вчити слова щодня, щоб краще розуміти і досягти рівня засвоєння будь-якого тексту.

Навчіться економити час, наприклад, можна купити тематичний словник. Лінгвісти вважають, що кращі тематичні словники виходять у видавництві «Barron». Один із них обов'язково вам допоможе засвоїти спеціальні терміни англійською. Вибір лексики для вивчення англійської мови індивідуально можна назвати шопінг-туром для мозку.

Хоча, не має значення як ви будете тренувати свій мозок, головне, щоб такі заняття були систематичними, щоденними і приносили вам задоволення.
 

Словниковий запас і тренування вимови англійською


Чи знаєте ви, як поповнити свій словниковий запас і потренувати свою вимову перед тим, як почати займатися індивідуально мовами? Важливо, що так ви отримуєте два результати в одній дії. Може, хтось уже виконував на практиці таке завдання. Але не зайвим буде загострити на ньому увагу, адже ця схема прекрасно працює.

Ми часто помічаємо, що коли нам подобається якась пісня, ми можемо несвідомо прокручувати її мотив і слова у себе в голові або навіть наспівувати її вголос. Пісня «прилипає» до нас зазвичай не на один день. Слова поступово осідають в думках, і в якійсь конкретній ситуації ми можемо вставити їх у вигляді жарту або цитати в свою мову. Зазвичай наша пам'ять прагне запам'ятати лише те, що нам подобається. Чому б тоді не використовувати це при вивченні мов?

Чи подобаються вам якісь пісні на англійській мові? Якщо так – беріть одразу ту, яка подобається найбільше. Якщо немає – терміново потрібно зайнятися прослуховуванням англо-американської класики або сучасних хітів.

Розберіть слова пісні, яка зацікавила, подивіться переклад в інтернеті і починайте співати. Зовсім не обов'язково концентруватися на обмірковуванні того, що будете проспівувати (про себе або вголос) – досить того, що ви вже подивилися слова і знаєте, про що йдеться.

Під час співу ви вбиваєте одразу двох зайців: вивчаєте і запам'ятовуєте нові слова і вислови, а також тренуєте свою вимову, намагаючись наслідувати вокаліста.

Те ж саме можна робити і з різними відео. Фразу, яка сподобалася, слухайте ще й ще саме тому, що вона привернула увагу. Потім починайте повторювати її про себе, копіюючи вимову диктора, робіть це декілька разів поспіль. Переконайтеся, що розумієте сенс фрази – і можете починати повторювати її одразу ж, не вдумуючись, які правила тут грають роль. Просте і неусвідомлене, без роздумування, повторення фрази вже допоможе розширити словниковий запас і підкоригувати вимову.

Як показує практика, використання авторських методик викладання, гра, прослуховування пісень англійською мовою в поєднанні з індивідуальними заняттями допомагає швидше запам'ятати всю теорію і почати говорити англійською мовою.

Отже, як вчити англійську – самим, індивідуально з викладачем, у групі? Ви вирішуєте самі, бо тільки від вас залежатиме те, наскільки успішними будуть такі заняття. Ще краще – навчитися поєднувати різні форми навчання, щоб порівнювати. Так можна швидше вибрати той формат, який буде найбільш продуктивним.

Вам можуть сподобатись
Інтенсивні курси англійської мови в Києві – чи варто відвідувати?
Читати
Halloween Playlist: добірка пісень до найбільш лячного свята осені
Читати
Велика маленька брехня: 8 легенд і міфів про вивчення мов
Читати
11 цікавинок про серіал Breaking Bad і його творців
Читати