Корпоративна англійська онлайн – особливості навчання

Корпоративна англійська онлайн корисна як для співробітників, так і для керівників компаній. Працівники з гарними знаннями мови вміють грамотно вести переговори та листування з колегами, клієнтами та зарубіжними партнерами, представляють компанію на конференціях та виставках, допомагають розширювати перспективи на міжнародному ринку. Корпоративні курси – це вигідна інвестиція у розвиток компанії, а онлайн формат вивчення мови – можливість навчити якнайбільше співробітників без втрат у якості.


Особливості корпоративної англійської онлайн
 

Перш за все, ми говоримо про гнучкість та інтерактивність. Аби дистанційні заняття проходили не менш ефективно за офлайнові, студентам і викладачам для роботи потрібні:

  • доступна CRM-система з особистим кабінетом для керування процесом навчання; 
  • цифровий підручник, за яким можна навчатися як у групі, так і самостійно (у випадку пропуску заняття чи під час підготовки до уроку);
  • багатофункціональна онлайн платформа, де будуть проходити заняття.

Якщо школа може все це забезпечити – будьте певні, що ваші заняття принесуть очікуваний результат. Ба більше – наявність CRM-системи й інтерактивного підручника значно полегшує підготовку до уроків, робить більш цікавим, різноманітним і ефективним сам процес навчання.

 

Корпоративна англійська онлайн – особливості навчання - 1

Онлайн курси корпоративної англійської – ефективний спосіб навчити профільної іноземної співробітників із різних міст і країн


Online VS Offline
 

Пропонуємо порівняти курси корпоративної англійської онлайн і офлайн, аби побачити, що можуть запропонувати обидва формати:

Online

Offline

Одночасне навчання співробітників із різних відділів, міст і країн з урахуванням їх графіків роботи та завантаженості

Навчання співробітників на одній локації – в офісі компанії чи спеціально відведеному місці

Школа корпоративної англійської онлайн / офлайн бере на себе адміністрування всіх навчальних процесів – від вступного тесту й розподілу на групи до підсумкового та видачі сертифікатів

Навчальні матеріали однакові для обох форматів. За можливості обирайте курси, які пропонують авторський інтерактивний підручник, розроблений викладачами та методистами за міжнародним стандартом CEFR під кожен рівень володіння іноземною

Заняття коштують дешевше через відсутність витрат на проїзд та інші потреби

Як групові, так і індивідуальні офлайнові заняття дорожчі за дистанційні, в середньому, вдвічі

За даними шкіл корпоративної англійської онлайн, вибір викладачів, які працюють дистанційно, наразі дуже великий

Викладачів, згодних їздити в офіси різних компаній для проведення уроків, на освітньому ринку зараз набагато менше

 

Отже, різниця між корпоративним навчанням англійської онлайн і офлайн полягає, власне, у форматі відвідування занять, ціні та виборі викладачів. Пропозицій дистанційного навчання на сьогодні більше, воно доступніше, та за наповненням своєї програми не відрізняється від очного.


Як проходять дистанційні заняття
 

Онлайн курси корпоративної англійської включають вивчення всіх необхідних граматичних і лексичних тем, які знадобляться співробітникам компанії в роботі та спілкуванні на міжнародному рівні. Програми та інтенсивність навчання підбираються з урахуванням специфіки бізнесу.

На дистанційних заняттях із комунікативним підходом понад 80% часу співробітники спілкуються англійською між собою, активно розвиваючи свої мовні навички, вчаться вести презентації, перемовини, спілкуватися по телефону та відеозв'язку. Крім того, вони збільшують свій словниковий запас, розвивають уміння критично мислити, а також отримують практичні навички, які обов'язково стануть у пригоді для розвитку бізнесу.

Найбільш дієві методики, які використовуються на корпоративних уроках англійської онлайн:

  • перевернуті класи – коли ознайомлення з теорією відбувається перед заняттям за допомогою відеоінструкцій та коротких інтерактивних вправ, а на самому уроці максимум часу приділяється практичному відпрацюванню нових правил, граматичних і лексичних конструкцій;

  • система інтервального повторення – програмне вивчення та повторення матеріалу для його максимальної фіксації у пам’яті;

  • гібридне навчання – тобто можливість відпрацьовувати пропущені заняття самостійно на інтерактивній навчальній платформі (підручнику).

 

Корпоративна англійська онлайн – особливості навчання - 2

 

Саме заняття складається з трьох основних частин: warm up (коротке повторення матеріалу попереднього уроку та розігрів шляхом комунікації студентів між собою); основна частина, коли відбувається активне вивчення нового через практику, виконання різнопланових завдань; висновки та відповіді викладача на запитання студентів, робота над помилками.

Для занять співробітнику знадобиться будь-який гаджет (ПК, смартфон, планшет чи ноутбук), навушники з мікрофоном та доступ до інтернету. Навчання відбувається за допомогою програм для відеоконференцій, наприклад, ZOOM. Перед початком занять кожен студент отримує доступ до навчальної платформи та інструкцію з її експлуатації. Окрім цього, він реєструється в особистому кабінеті, де має розклад занять і посилання на дистанційний урок, список домашніх завдань і доступ до цифрового підручника.


Як почати навчання корпоративної англійської онлайн
 

Перш ніж замовляти корпоративні заняття, необхідно сформувати мету навчання. Залежно від цього менеджери допоможуть підібрати оптимальний формат: базовий курс, інтенсив, заняття на вихідних, окремі тренінги тощо. Крім того, важливо визначитися з пріоритетною темою курсу, адже, крім базової англійської, можна вивчати й вузькоспеціалізовану мову.

Ще один важливий етап – узгодження всіх комерційних умов та складання розкладу корпоративної англійської онлайн. Для кожної групи можна підібрати індивідуальний графік та інтенсивність занять. Також до початку навчання викладачі тестують кожного співробітника, щоб визначити його базовий рівень і розподілити у відповідну групу.

А для співробітників, які готові доєднатися до свого першого заняття з корпоративної англійської онлайн, у нас є кілька рекомендацій:

  • до початку занять перевірте якість доступу до інтернету, заряд гаджета, працездатність камери та навушників;
  • не соромтеся перепитувати незрозумілі моменти й під час заняття, і щодо домашнього завдання (для цього є чат із викладачем);
  • практика – єдина гарантія запам'ятовування нового матеріалу та опанування мовних навичок.

І головне – не бійтеся помилок і не сприймайте курси як обов'язок. Викладачі ж зі свого боку побудують заняття так, щоб вони були динамічними, цікавими й корисними.

Вам можуть сподобатись
Носій англійської мови Versus український викладач
Читати
Як уламати свою компанію виділити бюджет на англійську?
Читати
Інструкція: як вибрати корпоративну школу англійської мови?
Читати