Розмовна англійська онлайн – вивчаємо на курсах

Розмовна англійська онлайн – мабуть, найбільш популярний і зручний сьогодні спосіб вивчити мову. Він допомагає розвинути аудіювання, читання, говоріння та письмо. Займатися англійською онлайн можна самостійно або групою незалежно від рівня володіння мовою. Такі заняття допомагають швидко підвищити загальний рівень англійської, попрактикувати розмовні навички та поспілкуватися з однодумцями в неформальній обстановці. Крім того, тобі запропонують виконувати цікаві домашні завдання і робити додаткові вправи, тому ти постійно практикуватимеш мову, що вивчаєш.
 

Розмовна англійська онлайн – вивчаємо на курсах

Курси розмовної англійської онлайн – простий спосіб швидко підтягнути знання мови
 

Етикет на онлайн заняттях


Курси розмовної англійської онлайн, по суті, нічим не відрізняються від звичних занять в офісі або мовному центрі. Тому дистанційні уроки також вимагають дотримання правил етикету, поваги як до викладача, так і до одногрупників. Нижче розглянемо основні правила навчального етикету.

  1. При вивченні розмовної англійської онлайн дуже важливою є пунктуальність. Займи місце перед ноутбуком або комп'ютером, перевір звук та роботу веб-камери, підготуй навчальні матеріали до початку відеоконференції.

  2. Знайди тихе місце, щоб ніщо не відволікало тебе від процесу навчання. Також подбай про те, щоб у кадрі не було сторонніх людей і предметів, що відволікають.

  3. Під час розмовного онлайн заняття слідкуй за повідомленнями, які пишеш у спільний чат, звертайся по справі, не відволікаючи інших від навчання.

  4. Стеж за тим, щоб твій звук був увімкнений лише під час твоєї відповіді або загального обговорення. Сторонні звуки можуть заважати іншим студентам і викладачеві.

  5. Не перебивай свого співрозмовника під час вивчення розмовної англійської онлайн. Оскільки в такому форматі вивчення мови важче зрозуміти, коли можна говорити, радимо повернутися до шкільного правила піднімати руку (Zoom має відповідну «реакцію»). Так викладачеві простіше модерувати розмову.

  6. Інтернет не завжди стабільно працює, тому іноді може виникати затримка звуку чи зображення. Тож на онлайн-уроці намагайся говорити не дуже швидко, при цьому виразно та голосно.

  7. У разі технічних несправностей або з інших причин, через які ти не можеш відвідати розмовні онлайн-курси, попередь викладача або менеджера заздалегідь, щоб на тебе не чекали.
     

Як запитати англійською


Коли ми вчимо іноземну мову, то постійно стикаємося з новими словами, фразами, сленгом та ідіомами. Щоб нова лексика, що вивчається на курсах розмовної англійської онлайн, легше і швидше запам'ятовувалась, важливо не соромитися та вміти ставити запитання викладачам, колегам та одногрупникам.

Швидше за все, щоб уточнити незрозуміле слово чи вираз англійською, ти поставиш запитання: «How to say it in English?». Тебе, звичайно, зрозуміють, але тут ти використовуєш неправильну конструкцію. Пропонуємо правильні варіанти для спілкування:

  • What`s the English for this thing?
  • What do you call this thing in English?

Якщо ти до кінця не розумієш, чи правильно вживаєш слова чи висловлювання в контексті, не впевнений(а) у правильності вимови та перекладу, то можеш уточнити:

  • Is that the right way to say it?
  • Is that the right way of saying it?
  • Did I say it right?
  • Am I saying that right?

Щоб не забути отриману відповідь, використовуй ці прості прийоми:

  • одразу попрактикуй нові слова та висловлювання сам(а) з собою в уявних ситуаціях та контекстах;
  • напиши кілька речень з новим словом;
  • розіграй міні-діалог чи сценку.

Крім того, не забувай практикувати нові слова під час онлайн-занять із кількома співрозмовниками, щоб швидше активізувати свої знання.
 

Розмовна англійська онлайн – вивчаємо на курсах - 2
 

Вивчення розмовної англійської онлайн за допомогою YouTube


Як ми зазначали вище, окрім занять на онлайн-курсах, важливо покращувати розмовні навички самостійно. Один із найдоступніших і найефективніших способів – відео на YouTube. На платформі величезна кількість освітніх та розважальних каналів, щоб вивчати розмовну англійську онлайн регулярно та безкоштовно.
 

Освітні YouTube-канали


Навіть пасивний перегляд допомагає швидше досягти поставленої мети. Доповнюючи онлайн вивчення розмовної англійської щоденними переглядами освітнього контенту, ти набагато швидше розговоришся і зможеш підтримувати розмову на будь-яку тему. Пропонуємо кілька каналів, де можна покращити англійську:

  • BBC Learning English – тут можна знайти ролики з лексикою, у тому числі для бізнесу, майстер-класи, новини, театральні виступи та інше;

  • Learn English with Mr Duncan – короткі записи з граматикою та лексикою, а також повноцінні заняття до 2 годин;

  • engVid – безліч відео з граматики, лексики, розвитку розмовних навичок на всі випадки життя, а також ролики з порадами щодо полегшення навчання;

  • Yappi Corporate – короткі відеоуроки на різні теми від бізнесу до масової культури, які допоможуть розширити лексичний запас, нагадають про основні правила граматики, розкажуть про найпоширеніші помилки тощо.

Щоб ці відео приносили ефект, під час перегляду виписуй та перекладай незнайомі слова. Повторюй нові фрази чи речення, які чуєш, запам'ятовуй їх використання у контексті.
 

Розмовна англійська онлайн – вивчаємо на курсах - 3

Ролики на YouTube допомагають не тільки прокачати розмовну англійську онлайн, але й розширити світогляд
 

Розважальні YouTube-канали для вивчення англійської онлайн


YouTube пропонує величезну кількість аматорських та професійних відеороликів, які не тільки розважають, а й дають багато корисної інформації. З їх допомогою можна тренувати навичку сприйняття мови на слух, вчити найактуальніші слова, запам'ятовувати лексичні та граматичні конструкції завдяки зрозумілому відеоряду та асоціаціям. Ділимося каналами, де можна й підтягнути іноземну, і знайти цікаві теми для саморозвитку.

  • TED – дозволяє підтягнути розмовну англійську онлайн та отримати професійні поради та лайфхаки. Тут зібрано багато відео на різні теми: економіка, бізнес, медицина, політика, культура тощо.

  • Minute Physics – короткі анімаційні ролики про те, як влаштований світ. Про складне простими словами. Мова зрозуміла для студентів середнього рівня.

  • Learn English With TV Series – вивчай англійську за серіалами, фільмами та піснями. На каналі відео по 15-25 хвилин.

Ми впевнені, що ти маєш свої власні улюблені зарубіжні розважальні канали та блогерів – намагайся дивитися їхні відео мовою оригіналу. Новачки можуть починати перегляд з англійськими субтитрами.

Вам можуть сподобатись
Розмовна англійська: вчимо правильно та цікаво
Читати
Уроки англійської онлайн: як організувати процес навчання
Читати
Онлайн курси англійської: як полюбити дистанційне вивчення мови
Читати
Англійська з носієм мови у Києві – особливості та поради
Читати