Курси англійської мови в Києві: як вчитися, щоб навчитися


Зміст

1. Які критерії вибору якісних курсів англійської мови в Києві?

2. Як правильно навчатись на курсах англійської мови?


Можна пройти п'ять курсів, проте при зустрічі з носієм англійської мови затнутися на привітанні. Чи означає це, що деяким людям просто не дано вивчити іноземну мову? Зовсім ні! Проблема з вивченням може полягати або у виборі поганих мовних курсів, або у неправильному підході до навчального процесу. Якщо ти теж збираєшся записатися на курси англійської мови в Києві, спочатку обов'язково прочитай цю статтю. Вона допоможе тобі знайти потрібну школу та гарантовано вивчити англійську.
 

Курси англійської мови в Києві: як вчитися, щоб навчитися

 

Які критерії вибору якісних курсів англійської мови в Києві?


Київ – велике місто, що пропонує безліч варіантів вивчення англійської мови. Найбільш популярний та зручний – це київські курси. Щоправда, серед величезної різноманітності шкіл є ті, які справді добре готують своїх студентів, а є й курси, які проводять заняття за тим самим принципом, що у звичайній середньоосвітній школі. Відповідно, після таких курсів у головах студентів зовсім не залишається знань або ж вчитися доводиться дуже довго. Саме тому ми склали докладний список критеріїв, які обов'язково допоможуть обрати курси у Києві саме для тебе.

  1. Цілі, яких курси англійської допоможуть тобі досягти

Кожен курс англійської мови у Києві відповідає певним цілям студентів. Наприклад:

  • отримати основу іноземної мови;
  • підтягнути англійську граматику;
  • прокачати розмовну мову;
  • вивчити спеціалізовану англійську для роботи;
  • підвищити рівень знань англійської.

Тому перш ніж записатися на курси англійської мови, обов'язково визначся з власними цілями. Просто дай собі відповідь на запитання, для чого ти збираєшся вивчати англійську, які завдання тобі допоможе вирішити володіння іноземною мовою. Потім уже починай підбирати курс, який допоможе задовольнити всі твої запити.

Якщо англійську необхідно вивчити для просування в кар'єрі – шукай курси бізнес-англійської мови. Якщо мова потрібна виключно для подорожей – підійдуть курси з інтенсивним графіком навчання та націленістю на розвиток розмовної мови. Також слід пам'ятати про існування таких курсів:

Відповідно, у виборі курсів англійської мови в Києві не слід зупинятися на першому-ліпшому реченні. Розглянь усі можливі варіанти, а потім обирай зі списку найбільш оптимальні конкретно для тебе. І також слід пам'ятати, що ідеальний курс має передбачати індивідуальний підхід до кожного студента, а не універсальний. Завдяки цьому ти з більшою ймовірністю отримаєш від занять те, що тобі потрібно.

 

Курси англійської мови в Києві: як вчитися, щоб навчитися - 2

Деякі школи англійської пропонують як стандартний курс, так і персоналізований – під запити індивідуального студента чи компанії

  1. Формат роботи зі студентами

Сучасні школи Києва можуть запропонувати два формати роботи – офлайн та онлайн. Перший передбачає проведення очних занять, на які студенти приїжджають до офісу школи. За дистанційного формату студенти відвідують заняття на онлайн-платформі. Окрім цього, а також вартості вони нічим не відрізняються – програма та структура занять однакові.

Але в різних школах способи проведення занять можуть сильно відрізнятися. Наприклад, бувають такі варіанти проведення занять на курсах англійської мови у Києві:

  • акцент на роботу з підручниками з англійської мови;
  • використання в роботі великої кількості візуальних матеріалів;
  • навчання за допомогою аудіоматеріалів, активного говоріння;
  • велика кількість письмових завдань.

Студенти курсів англійської мови у Києві підбирають формат під свої запити й особливості навчання. Якщо підопічним легше сприймати інформацію візуально – використовується робота з презентаціями, картинками, таблицями. Якщо в групі більше людей, яким легше запам'ятовувати нові англійські слова на слух, – використовуються записи діалогів, проводяться розбори пісень, організовуються дискусії.

Якщо ти знаєш, який канал сприйняття інформації переважає в тебе, обов'язково повідом про це менеджерів київської мовної школи. Фахівці обов'язково запропонують курс, який ідеально підійде саме тобі.

  1. Кваліфікація викладачів

Викладач грає дуже важливу роль в успішності своїх студентів. Від нього залежить багато.

  • Атмосфера занять. Якщо студенти бояться свого викладача англійської мови, їм важко буде відповідати на запитання та уточнювати незрозумілі моменти. Тому головне завдання викладача – створити дружню безоціночну атмосферу, де можна помилятися.

  • Послідовність викладення матеріалу. Програма занять у київських школах має будуватися за принципом піраміди – на ті знання, які студенти здобули раніше, викладач має нанизувати нові. Це логічно та легко. Якщо ж викладач сумбурно переходить з однієї теми на іншу – щось зрозуміти і запам'ятати буде важко.

  • Мотивація студентів. Втратити інтерес до мовних курсів англійської можна в будь-який момент. Особливо коли займатися з викладачем нудно або його манера ведення уроку тебе дратує. Тому обирай викладача, який викликає в тебе особисту симпатію та вміє мотивувати вчитися краще, більше, старанніше.

Обов'язково поцікався у менеджера київської школи англійської, яка освіта у їхніх викладачів, який період стажу вони встигли отримати. Багато шкіл проводять власну підготовку вчителів, щоб гарантувати кваліфікацію своїх працівників.

  1. Графік та організація занять

Приділи графіку курсів англійської мови у Києві особливу увагу. Він не має перевантажувати тебе чи заважати виконанню звичних завдань. Наприклад, не слід вписувати курси англійської мови в розклад замість звичного відвідування спортзалу, від якого ти отримуєш задоволення і користь. Перед записом на курси дізнайся:

  • наскільки часто проводяться заняття з англійської у Києві;
  • яка тривалість одного заняття;
  • коли проходять уроки.
  1. Розмір групи на курсах англійської

Обирай київські курси, на які набирається помірна кількість студентів – до 8-10 осіб. Така кількість є цілком оптимальною для проведення внутрішньої групової роботи й дозволяє кожному студенту користуватися достатньою кількістю уваги викладача англійської мови.

Якщо група буде меншою або більшою, можуть виникнути неприємності.

  • Занадто маленька група курсу англійської мови не дозволить проводити цінні групові активності. Адже саме у спілкуванні з іншими людьми ти зможеш розвинути розмовну мову. Також у маленьких групах студенти можуть перевантажуватись активністю, сильно втомлюватися, відчувати зниження концентрації уваги.

  • Надмірно велика група ризикує перетворитися на балаган. Викладачеві буде важко проконтролювати роботу, успіхи, помилки кожного підопічного.

Навчаючись у групі середніх розмірів, ти зможеш платити за мовний курс помірну ціну. Адже чим менше людей у ​​групі, тим вище стоять заняття з англійської у Києві.

  1. Відгуки інших студентів

Хоча враження різних людей про один і той же київський курс можуть кардинально відрізнятися, все ж таки відгуки завжди демонструють загальну тенденцію. Тому не залишай без уваги рейтинг курсів англійської в Києві, сформований на основі вражень реальних студентів. Водночас врахуй: школи, які пропонують курси англійської мови, можуть публікувати замовні відгуки. Тому звертай увагу не лише на відгуки на офіційному сайті школи, але також шукай оцінки на незалежних ресурсах:

  • онлайн-карти – знайди адресу школи на Google Maps, подивись оцінку закладу та обов'язково прочитай відгуки;

  • агрегатори – в інтернеті є кілька сайтів-агрегаторів, які зібрали всі школи Києва та вибудували їх у рейтинг згідно з популярністю серед студентів, там також розміщуються відгуки;

  • соціальні мережі – пошукай відгуки за хештегами.

Обов'язково прислухайся до рекомендацій друзів, проте не забувай піддавати почуте критиці. Лінивий друг може не радити київський курс через те, що він не отримав очікуваного результату, хоча насправді він пропускав заняття та не виконував домашку.

  1. Вартість і тривалість курсів англійської мови

Ціна навчання є головним критерієм у виборі курсів для багатьох мешканців Києва. Однак при пошуку курсу за вартістю врахуй, що вона багато в чому залежить від тривалості семестру. Наприклад, ти можеш знайти два курси з однаковою вартістю. Але тривалість одного складатиме 5 місяців із проведенням занять тричі на тиждень. А тривалість другого – лише 3 місяці по 2 заняття на тиждень. Легко підрахувати, що перший варіант купувати вигідніше, оскільки вартість одного заняття коштуватиме набагато дешевше.

Також при виборі курсів англійської мови у Києві не забувай оцінювати тривалість занять. Один урок може тривати від 1,5 до 3,5 години (якщо це інтенсив).

  1. Особисті враження

Вище ми радили тобі відвідати пробне заняття. Найчастіше пробні уроки проводяться абсолютно безкоштовно. Однак завдяки першому знайомству зі школою та викладачами ти можеш:

  • оцінити програму курсів англійської мови;
  • зрозуміти, наскільки тобі підходить методика викладання на курсах англійської мови;
  • познайомитись із викладачем;
  • дізнатися, які підручники використовуються для навчання англійської мови;
  • протестувати онлайн-платформу, де проводяться дистанційні заняття;
  • зрозуміти, наскільки комфортно тобі працювати у групі.

Обов'язково перед пробним уроком викладач або адміністратор курсів визначає твій рівень знання англійської мови. Тест показує, з якої точки тобі потрібно розпочинати навчання. Також за результатами тестування формуються групи.
 

Як правильно навчатись на курсах англійської мови?


Напевно, для багатьох це стане величезною новиною, але вчитися дійсно треба вміти. Щоб швидко опанувати англійську мову, необхідно вміти:

  • ставити питання викладачеві, не боячись здатися дурним, кумедним, неуважним;
  • правильно користуватися підручниками, словниками;
  • раціонально розподіляти особистий час, а не перевантажувати себе інформацією.

Щоб твій навчальний процес в одній із мовних шкіл Києва пройшов максимально результативно, ми підготували кілька корисних та, ймовірно, несподіваних рекомендацій. Ознайомся з ними перш ніж починати заняття.

  1. Пропрацюй психологічні обмеження

Чому діти настільки легко опановують нові мови? Одна з причин полягає в тому, що вони ще не встигли поставити собі психологічні обмеження. Вони не бояться зробити помилку, виявитися посміховиськом, отримати погану оцінку, бути незрозумілими. Діти діють інстинктивно та просто використовують слова, які чують.

А ось у дорослої людини є безліч обмежень. Тому якщо раніше вивчення іноземної давалося тобі через силу, перед записом на новий курс англійської мови в Києві обов'язково зроби ці три речі.

  • Проаналізуй, що заважало тобі стати поліглотом раніше. Можливо, причиною є твоє оточення, в якому ніхто не говорить іноземними мовами – і в тебе немає прикладу для наслідування. Може, причиною стала некомпетентна шкільна вчителька, яка одного разу сказала: «Англійська – це не твоє». Знайди справжню причину, щоб працювати з цим.

  • Зміни ставлення до навчального процесу. Не вимагай від себе забагато, оскільки тривога та постійне очікування результату завадять зосередитись безпосередньо на вивченні англійської мови. Сприймай київські курси англійської як розвагу, від якої ти отримуєш лише цікавий досвід та задоволення. Припини працювати на оцінку, на конкретне досягнення.

  • Працюй із цікавими матеріалами. Обирай для додаткової практики англомовні книги, фільми, інтерв'ю, які викликають у тебе реальний інтерес. Завдяки цьому ти швидше і надійніше запам'ятовуватимеш нову лексику.

 

Курси англійської мови в Києві: як вчитися, щоб навчитися - 4

Щоб курси в Києві принесли очікуваний результат, необхідно старанно працювати та регулярно відвідувати заняття

  1. Не чекай, що знання прийдуть самі

Будь-який навчальний процес – це насамперед старанна робота. Щоб знання з курсів англійської мови назавжди оселилися у твоїй голові, на заняттях необхідно:

  • уважно слухати викладача – на курсах англійської мови у Києві не відволікайся на соцмережі чи вид за вікном, а якщо тобі стає нудно – сміливо, але чемно скажи про це викладачеві;

  • вдумливо виконувати заняття – під час виконання домашки чи завдань на уроці не поспішай, використовуй словники, підручники, власні конспекти, якщо потрібно; важливо запам'ятовувати правильне написання слів та структуру граматичних конструкцій;

  • перепитуй – якщо ти щось не розчув(ла) або не зрозумів(ла), обов'язково перепитай, до того ж уточнювальні запитання розширять твій світогляд, розуміння іноземної мови та допоможуть винести з київського курсу максимум.

Крім занять, необхідно приділяти достатню кількість часу домашнім завданням та самостійній роботі. Рекомендуємо складати графік дня, щодня залишаючи хоч трохи часу для роботи з англійською мовою. Проси викладача курсу англійської мови у Києві радити цікаві відео та фільми, які відповідають твоєму рівню знань.

Плюс у Києві величезна кількість офлайн- та онлайн-клубів для фанатів англійської мови. Там ти зможеш попрактикуватися в розмовній промові та зустріти носіїв англійської.

І ще кілька корисних порад для успішного навчання:

  • частіше пиши від руки – це довше, але надійніше;
  • читай вголос, щоб практикуватися у вимові, артикуляції і чути мову, хоч і від себе;
  • увімкни англійське меню на всіх своїх гаджетах.

Також радимо винаходити власні методи глибокого занурення в англійську, завдяки яким тобі буде простіше вчитися та отримувати бажані результати.

  1. Подорожуй або спілкуйся з носіями мови у Києві

Спілкування з носіями англійської мови у Києві та інших містах світу дозволить:

  • почути різні варіанти вимови одного слова;
  • крім класичної англійської, почути розмовну мову із сучасним сленгом;
  • звикнути до різної англійської: британської, американської, повільної, швидкої, діалектної;
  • зрозуміти, що для спілкування з носіями достатньо базового словникового запасу та граматики.

Головне правило курсів англійської мови – забезпечувати студентам регулярний контакт з іноземною мовою. Адже без постійного використання знань ти поступово забуватимеш слова. Намагайся практикувати англійську навіть після закінчення курсів, щоб підтримувати свій мозок у тонусі.

  1. Знайди компанію для навчання

Вчитися разом із друзями завжди цікавіше. Разом ви можете обговорювати складні моменти, спілкуватися, дивитися фільми, ходити на розмовні клуби. Якщо ж мотивувати друзів піти на курс англійської в Києві не вдасться, намагайся завести приятельські стосунки з людьми, які стали твоїми одногрупниками. Завдяки хорошим особистим стосункам тобі буде цікавіше відвідувати заняття на курсі англійської мови у Києві. Адже під час занять ви зможете просто обговорювати цікаві теми, використовуючи для цього англійську мову.

  1. Фіксуй свої результати

Можливість бачити реальний результат власних старань – це найефективніший мотиватор, який змусить тебе працювати більше, старанніше, регулярніше. Тому обов'язково тестуй себе щомісяця. Як саме?

  • Відгуки викладача. Домовся з наставником твоїх курсів англійської мови, щоб щомісяця він давав тобі зворотний зв'язок щодо твоїх успіхів, недоліків, проблемних зон. Так ти зможеш розуміти, на який аспект курсу слід змістити увагу, щоб досягти кращих результатів.

  • Онлайн-тести. Деякі курси англійської у Києві розробляють та пропонують студентам власні методи контролю знань. Якщо обрана тобою київська школа не дозволяє це робити, просто шукай тести в інтернеті. Проте намагайся проходити той самий тест не частіше 1 разу на 30 днів, щоб не запам'ятовувати завдання. Або ж щоразу підбирай новий тест.

Сподіваємось, наші підказки допоможуть тобі у навчанні на курсах. Займайся регулярно – і скоро ти заговориш англійською!

Вам можуть сподобатись
Курси англійської з носієм мови: вчимося на результат
Читати
Корпоративна англійська в Києві: цілі, яких досягнуть студенти
Читати
Курси англійської мови: як вибрати та успішно пройти
Читати
Англійська з носієм мови у Києві: 20+ актуальних слів
Читати