Пиво. Сіль. Голуби. І корпоратив у Кракові. Враження методиста

Ось і (не побоюся цього слова) відгуляли корпоратив Yappi Corporate в Кракові. Багато ходили, багато дивилися, посадили не одну батарею в телефонах і фотоапаратах. Відсортувавши фотографії, ділюся враженнями (увага, лонгрід).

 

 

Загальне враження: місто просто чудове. Це мікс старовини, королівської пишноти і в той же час затишку і гостинності, що привертає просто товпища туристів. Краків - колишня столиця Польщі, тому там є, на що подивитися і кому себе показати. З 1978 року Краків знаходиться під опікою UNESCO.

Мова спілкування: тут можна не боятися, що тебе не зрозуміють. Якщо ти не знаєш польської, але говориш українською або англійською, ти красунчик. Російською - гірше, але додай жести, пояснюй на пальцях, і все вийде. Тут дуже багато "понаїхавших наших".

Ціни: за час поїздки ніхто не розорився і не був проданий у рабство за борги.

 


Пам'ятки:
 

1. Ринкова площа в центрі міста. Яскраве місце. У центрі - пам'ятник Адаму Міцкевичу, місце зустрічі для друзів, закоханих і тих, хто піймав гаву і відстав від групи. Під площею знаходиться історичний музей. Крім архітектури і різноманіття відвідувачів, примітні ручні голуби. Їх настільки багато, вони настільки круті (у мене навіть є думка, що їх розводив Чак Норріс), що при бажанні можуть відібрати у тебе батон або рюкзак з бутербродами. Жарт.,

Ринкова площа - дуже crowded. А у вихідний день тут не тільки яблуку нікуди впасти, але і сємки ніде розсипати. До речі, про чистоту: тут все дуже охайно, нікому в голову не приходить смітити, бо негоже псувати таку красу.

 

 

2. Вавельський замок - стародавня резиденція королів. Це реально потужно. Описати в двох словах не вийде, так що далі дивіться фото або їдьте дивитися самі, не пошкодуєте.

3. Собор Святих Станіслава і Вацлава - розкіш і пишність. Фоткати всередині не можна, на жаль.

4. Казімєж, він же єврейський квартал - дуже атмосферно: вузькі вулички і дуже стара архітектура. На ринку можна скуштувати традиційні запіканки розміру XXL. Якщо з'їв - вмикай режим удава (розслабся і перетравлюй).

 

Пиво. Сіль. Голуби. І корпоратив у Кракові. Враження методиста

 

Оглядову екскурсію Краковом можна зробити в кінному екіпажі або на прикольних драндулетах (назви не знаю). До речі, коні - чудо просто.

У Кракові є маса інших місць, які можна відвідати: фабрику Шиндлера, аквапарк, Краківський зоопарк, Ягеллонський університет, оперу та інші місця. Можна поїхати до Аушвіцу. Вибір великий, але щоб побачити все, потрібно більше часу. Ну, або бігати як скажена білка від місця до місця і взагалі не спати.

 

 

Шопінг: обов'язково відвідайте Galeria Krakowska в період розпродажів (20-і числа липня) і набийте валізи вельми собі гідним шматтям. Там можна загубитися на цілий день і купити все, що завгодно: від Mini Cooper'a до шнурків.

Окремий пункт історії - соляна копальня "Величка". Так багато солі в одному місці я ще ніколи не бачила (і нехай ця фраза звучить, як коментар нічного сторожа в яблуневому саду). Можна лизнути стіну і переконатися, що сіль всюди. Якщо ти любиш сіль, як любить її лось, - тобі в Величку. А якщо серйозно, то це незабутнє місце. Це неймовірно, що вся ця краса була створена під землею людськими руками (на глибині до 150 м).

 

 

Тусовочні місця: вони всюди в центрі Кракова. Серйозно. Купа кафешок, ресторанів і броварні з чудовим пивом.

Але що головне в будь-якій поїздці - це не те, куди ти їдеш, а з ким ти їдеш. Дякую чудовому колективу школи корпоративної англійської Yappi Corporate за цю двіжуху, веселощі і обезбашеність. Друзі, ви крутіші за краківських голубів і Чака Норріса. Ну, ви зрозуміли, так?

 

Вам можуть сподобатись
Webinar: Past Modals of Deduction + Вправи
Читати
Топ-9 причин дивитися стендап та вчити англійську
Читати
Як вчити англійську за допомогою книг про Гаррі Поттера?
Читати
Місія нестерпна, або Як вчити англійську і дивитися Місія нездійсненна?
Читати