Обираємо школу англійської мови в Києві: запитання та відповіді


Зміст

1. Поширені запитання про школу англійської мови в Києві та відповіді на них

1.1. Як обрати школу англійської мови в Києві?

1.2. Коли я заговорю англійською?

1.3. А нам будуть давати домашні завдання?

2. Відвідуємо школу англійської мови в Києві як профі

2.1. Про користь запитань

2.2. Про страх помилок

2.3. Навіщо ми постійно працюємо в парах?

2.4. Як не забути вивчене?


У будь-якої людини, яка взялася за свою англійську, виникає безліч запитань і сумнівів. Як обрати гідну школу англійської мови в Києві? А чи дійсно я вивчу англійську? А що з домашніми завданнями? І так далі, і тому подібне. Ми хочемо обговорити найпоширеніші запитання студентів у Києві, порадити, як організувати навчальний процес, і запропонувати бонус: корисні вислови для опису життя в школі англійської.

 

Обираємо школу англійської мови в Києві: запитання та відповіді

Актуально як ніколи! Якщо тобі довелося починати все спочатку – ось добірка коротких курсів англійської для влаштування на роботу від онлайн-маркету курсів Booyyа.

Тримай -30% з промокодом HIRED30 і проходь курси:

  • LinkedIn Tutorial – 137 грн
  • Business English: CV, Cover Letters and Job Interviews – 157 грн
  • Elevator Pitch – 118 грн
  • 100 прикметників англійською для роботи в офісі – 137 грн
  • SMALL TALK в бізнес-середовищі – 137 грн
    та інші

Прокачай силу, дух і англійську з Booyyа. Все буде Україна!

Поширені запитання про школу англійської мови в Києві та відповіді на них

Запитання та переживання студентів нам зрозумілі. У багатьох слово «школа» викликає неприємні спогади про щоденники, зауваження і шпаргалки. Поспішаємо повідомити, що школи англійської мови не мають до цього всього ніякого відношення. Вас буде зустрічати привітний адміністратор, приємний інтер'єр допоможе відчувати себе комфортно, на заняттях можна буде випити кави, а домашні завдання почнуть виконуватися, адже ніхто не буде лаяти за їх невиконання і не робити їх сенсу немає. Викладачі в багатьох школах англійської мови в Києві виступають як наставники і провідники у світ англійської. І тут завжди можна знайти нових друзів і корисні знайомства.

Як обрати школу англійської мови в Києві?

Пропонуємо кілька факторів, які допоможуть визначитися в Києві з вибором школи англійської. І нехай кожен вирішує сам, який фактор важливіший.

  1. Місцезнаходження школи англійської мови
    Дорога на курси в Києві обернено пропорційна вашому бажанню відвідувати заняття. Чим вона коротша, тим бажання сильніше. Може, спочатку ентузіазм буде перекривати годинне очікування в київському заторі, але до кінця першого місяця навчання самого лише ентузіазму стане замало. Просто повірте! Шукайте школу англійської мови в Києві біля будинку або роботи. До речі, деякі замовляють англійську прямо в офіс і в такий спосіб економлять час на дорогу.
     
  2. Відгуки інших студентів
    Сарафанне радіо – це один із визначальних факторів вибору школи англійської мови в Києві. Особливо довіряють відгуками знайомих і друзів. Ставши на цей шлях вибору школи англійської мови в Києві, пам'ятайте: те, що добре одному, зовсім не обов'язково має бути добре й іншому.
     
  3. Зручний час
    Цей фактор важливий тим, у кого особливі запити щодо часу. Великі школи англійської мови в Києві пропонують і ранкові, і денні групи, а менші школи все ж покладаються на найбільш ходові години: вечір і вихідні.
     
  4. Програма курсу
    Уточніть свій запит: ви хочете стандартний курс або інтенсив, вам потрібна загальна чи бізнес англійська, вам потрібно підтягнути рівень чи підготуватися до іспиту. Школи англійської мови, що розташовані в Києві, пропонують різні програми. Чим чіткіший запит, тим імовірніше успішне визначення групи.
     
  5. Кваліфікація педагогів у школі англійської мови
    Деякі школи англійської мови в Києві афішують викладачів, які отримали міжнародний сертифікат CELTA (запам'ятайте ці 5 букв). Простою мовою, цей сертифікат видається Кембриджем і доводить, що викладач володіє розмовною методикою. Наявність такого сертифікату – дійсно добра ознака. Хоча деякі школи англійської мови йдуть іншим шляхом: самостійно займаються розвитком педагогів. У будь-якому випадку хороша школа англійської мови розуміє важливість постійного професійного зростання.
     
  6. Наявність викладачів-носіїв мови
    Це може стати приємним бонусом, якщо носій, який працює в школі англійської мови, – кваліфікований педагог. В іншому випадку такі заняття приносять користь у форматі розмовного клубу, наприклад.

Коли я заговорю англійською?

І дійсно, коли? Скільки можна вчити всі ці правила та слова, відвідувати школу англійської мови – і все ще не знати, що сказати під час бронювання готелю? Поспішаємо вас порадувати, ви вже вмієте говорити, але не здогадуєтеся про це. А виною всьому ця думка, яка засіла в голові кожного випускника радянської чи пострадянської школи: «Я постійно роблю помилки. Спочатку я вивчу всі правила, а потім уже зможу вільно говорити». Ну от зовсім неправильна установка. Англійська, як і будь-яка інша мова, так не працює. Ви все робите паралельно, вчите слова та правила і тут же їх використовуєте. Починайте думати англійською, у вашій голові на вас точно ніхто косо не буде дивитись. І потім, які саме всі правила? Можливо, вивчити часи й умовні речення можна за час семестру, але, крім цього, існує ще безліч нюансів, винятків і винятків із винятків.

 

Коли я заговорю англійською?

Навчання в школі англійської мови – не лише граматика та правила, а й постійна розмовна практика

Тож геть сумніви і говоріть. Ваша задача – донести думку й отримати бажане. Щойно ви зміните фокус, справа піде швидше. Лінгвістична школа, в якій викладають англійську на основі комунікативної методики, і заняття вам запропонує в такому форматі. Ви будете тренуватися з одногрупниками і використовувати ті знання, які вже у вас є, систематично працюючи над грамотністю і збільшенням словникового запасу.

Ну а якщо ваш запит саме в усуненні помилок, а говорити ви і так можете, тоді радимо знайти час У розкладі на регулярні тренування вдома. І обов'язково доповнюйте вправи своїми власними прикладами. Правило стане вашим, коли ви його пропустите через свій досвід.

А нам будуть давати домашні завдання?

А от будуть! Стандартно, ці завдання розраховані на хвилин 15-20 вашого часу і спрямовані на те, щоб повторити пройдене на уроці. Ви ж не хочете провести ці півроку на курсах англійської даремно. Спробуйте сформувати цю корисну звичку виконувати завдання вже після першого уроку. Знайдіть час увечері або, може, під час обідньої перерви. Пам'ятайте, що весь фокус у тому, щоб саме сісти за домашку, на це і витрачається найбільше часу.

І ще трохи про користь домашніх завдань. Чи знайома вам така ситуація, коли вам було все зрозуміло і легко на занятті, а вже наступного уроку ви абсолютно нічого не пам'ятаєте і вже все не здається так просто. Ось мета домашньої роботи – це саме збудувати такі містки, які дозволять безпечно перейти на наступний урок без білих плям у пам'яті.

Другий важливий момент у домашній роботі – це можливість оцінити свій рух. Знову ж таки, на занятті в школі англійської мови в Києві разом із підтримкою вчителя і одногрупників все здавалося зрозумілим. А ось вдома у вас з'являється чудова можливість чітко побачити, що дійсно зрозуміло, а який матеріал так і не ліг в систему. Сміливо виділіть цей незрозумілий шматок завдання і уточніть у викладача.

Відвідуємо школу англійської мови в Києві як профі

Що ж іще можна зробити, щоб навчання приносило користь? Обрати в Києві прекрасну школу англійської мови, досвідченого викладача і визначитися з розкладом – це, звичайно, кити, на яких тримається успіх. Але успіх, як примхлива рослина, його потрібно постійно підгодовувати і поливати, щоб плоди були такими, як потрібно вам.

 

Обираємо школу англійської мови в Києві: запитання та відповіді - 2

 

Про користь запитань

Правильні запитання студентів, які відвідують школу англійської мови в Києві, допоможуть вибудувати чітку систему знань. Що ж таке правильні запитання?

  1. Це запитання англійською
    Якщо ваші заняття проходять англійською, то запитуйте цією ж мовою. Як мінімум, це дасть вам більше практики.
     
  2. Це запитання, коли незрозуміло
    Нічого такого в цьому немає, якщо ви одразу не зрозуміли, що вам викладач у київській школі англійської розповів на занятті. Ви ж прийшли вчитися, і добре, коли навчання – це діалог. Ваші запитання сигналізують досвідченому педагогу, що необхідно повернутися до початку, зменшити темп або витратити час на повторення. Педагог школи англійської мови в Києві зацікавлений у вашому успіху не менше за вас, тому із задоволенням допоможе розібратися.
     
  3. Це запитання до себе
    Ставте собі запитання після кожного заняття. «А що я запам'ятав сьогодні? А що ми робили на занятті?» Повторіть подумки – і це допоможе краще засвоїти матеріал.
     
  4. Це запитання під час групових або парних обговорень
    У школах англійської мови вам будуть часто давати завдання, які виконуються в парах. Найчастіше це обговорення будь-яких питань або ситуацій. Їх мета – дати можливість поговорити. Інколи студенти обмежуються короткими відповідями і потім чекають інших. Вам же дають час поговорити, це ж найважливіше на уроці – розвивати вміння вільно висловлюватися на будь-яку тему. Навіщо так нехтувати можливістю? Коли відповідь дана, поставте запитання партнеру, дізнайтеся його думку або його досвід. А може, у вас з'явиться цікава тема для обговорення. І так ви підготуєтесь до реальних ситуацій, коли на зустрічах необхідно підтримувати бесіду. Наприклад, такі запитання передбачають розгорнуті відповіді і зроблять вашу бесіду більш цікавою і корисною:  
    • ​Why? – Чому?
    • What do you think? – Як ти вважаєш? 
    • What`s your opinion? – Яка твоя думка?
    • Have you ever…? When? – Ти коли-небудь…? Коли?

 

Відвідуємо школу англійської в Києві як профі

Відвідуємо школу англійської мови в Києві з користю

Про що запитувати не варто? Іноді студенти, які відвідують школу англійської мови в Києві, починають дискусії: «Ось тут ми так говоримо, а що, якщо припустимо, я хочу сказати це в минулому?». Чудове запитання, яке зможе заплутати й вас, і групу, і всю школу англійської. Адже іноді, щоб пояснити цю гіпотетичну ситуацію, викладачеві треба підняти ще одну або навіть більше граматичних тем. А для того, щоб це відклалося в голові, а не стало порожнім базіканням, необхідно, як мінімум зробити кілька вправ, а потім ще потренувати у вільному мовленні. Це, як мінімум, половина заняття. В іншому випадку, швидка відповідь тільки внесе неясність. Намагайтесь замість цього вигадувати приклади на кожне правило, яке називає вчитель. Іншими словами, практикувати новий матеріал, а не філософствувати.

Про страх помилок

Неприємна ситуація, згодні. Але ви ж прийшли в навчальний клас. А не помиляється тільки хто? Той, хто нічого не робить. Щоразу вирушаючи на заняття до школи англійської мови в Києві, просто повторюйте собі це, якщо страх помилок і боязнь видатися смішним зупиняють вас вільно висловлювати думки. Постійні обмірковування, як сказати правильно, змушують вас звучати невпевнено і повільніше. Відпустіть ці думки і насолоджуйтеся бесідою. Викладач так чи інакше відреагує на помилки і допоможе позбутися їх. Це не станеться одразу, але з часом ваша мова стане більш грамотною, а боятися говорити ви не будете.

Звичайно, легко сказати: «Відпустіть страхи!». А якщо ці страхи зрощувалися роками і тільки підкріплювалися поганими оцінками. Тоді дивіться їм прямо в очі та дійте рішуче. Якщо просто неможливо і хочеться звучати правильно, попросіть уточнити ваші типові помилки, і складайте речення з цими правилами під час тренування вдома. Тільки не підглядайте в правила, а лише потім перевіряйте себе. Так ви активуєте більш усвідомлене виконання завдань, а не автоматичне виконання вправ, і заняття в школі англійської мови в Києві принесуть ще більше користі.

Вивчайте матеріали на тему типових помилок в англійській і, знову ж таки, переглянувши відео або прочитавши статтю, повторіть собі своїми словами те, що вивчили. А потім спробуйте ще через кілька днів, поверніться і перегляньте матеріал ще раз.

Помилки під час тесту – це також один зі шкільних страхів. Пройти семестр у школі англійської мови, провалити курс і втратити певну суму, вкладену в цей захід, – не найбільш очікуваний сценарій. Щоб не допустити такої ситуації, хороша школа англійської мови в Києві складе програму в такий спосіб, щоб студенти моніторили свій прогрес із невеликими контрольними тестами. Ці тести допомагають нам, викладачам, стежити за засвоєнням програми, а вам, любим студентам, повторити матеріал і звикнути до тестових завдань.

Навіщо ми постійно працюємо в парах?

«Який мені сенс розмовляти зі студентами, коли вони роблять такі ж помилки, як і я? Я хочу говорити тільки з викладачем і так, щоб всі мої помилки виправлялися». Схожі запитання та побажання цілком закономірні для студентів, які звикли до шкільної системи. Відзначимо, що бувалі студенти шкіл англійської мови практично не ставлять таких запитань. Що ж відбувається?

Робота в парах має дві корисні функції. По-перше, ви тренуєтеся використовувати вивчене в ситуаціях, наближених до реальних. А саме – за межами класу вам доведеться спілкуватися з різними людьми, не всі будуть говорити правильно. Вашим завданням буде донести думку, дізнатися інформацію, купити сувенір і не потрапити на вудку. І не буде поруч вчителя, який щоразу буде зупиняти вас і виправляти. Ось це і відбувається під час роботи в парах чи групах – ви отримуєте умовну свободу і тренуєтеся брати відповідальність на себе. Спочатку буде незвично, ви будете розгублено дивитися на всі боки, і жодного слова так і не спливе у вашій пам'яті. Ми, звичайно ж, перебільшуємо, але хіба не так ви себе відчуваєте, коли треба поговорити з іноземцем? Ось в умовах школи англійської мови в Києві вам і надають можливість побороти весь цей дискомфорт і навчитися використовувати свої знання.

 

Навіщо ми постійно працюємо в парах?

Чому робота в парах – дійсно важлива частина занять у школі англійської мови?

Але все ж це навчальний клас, тому зверніть увагу на педагога, навряд чи він зараз гортає стрічку інстаграм або перевіряє ваші тести. Швидше за все, він, як невидимий страж граматики і порядку, курсує між парами, роблячи деякі замітки в своєму блокноті. Ці магічні рухи означають, що наступним кроком заняття буде виправлення типових помилок, від яких на вашому рівні варто позбутися. Саме так і формується ваша грамотність, методично з уроку в урок. Ви вчите правила, тренуєтеся, використовуєте їх у вільному мовленні, а потім ще раз коригуєте. Практика показує, що такий підхід приносить кращі результати, ніж механічне виправлення помилок під час розмови.

Другий бонус роботи в парах – це можливість більше розмовляти кожному з учасників. Вдавшись до найпростішої математики, розділимо кількість хвилин заняття на кількість студентів у групі. Число вийде не особливо вражаюче, а ось під час групової роботи можливість висловлювати збільшується в 3-4 рази. Ви ж за цим і прийшли до нас, правда?

Як не забути вивчене?

Зараз ми не будемо розбирати програми шкіл англійської мови в Києві, де постійні повторення і зв'язок між матеріалом передбачені. Такого може і не бути за рахунок прискореної програми, наприклад.

Поговоримо про власний вибір. Знання ж ваші, тому довіряти те, що дісталося нелегкими зусиллями, краще собі й технологіям. Ви можете завантажити собі на телефон програми, що дозволяють створювати картки зі словами, наприклад Quizlet або Memrise. Ви заносите слова до свого словника і постійно повторюєте їх у вільний час. Якщо ви систематизуєте слова за темами, то орієнтуватися в матеріалі стане простіше. А також почніть постійно повторювати те, що було вивчено раніше, наприклад, через місяць або два.

Те ж і з граматикою, зазвичай всі правила винесені в кінець книги, переглядайте їх іноді. А ще краще – спробуйте згадати самостійно, записавши на листочку, а потім порівняти ваші записи і довідковий матеріал в кінці книги. Чим активніше включаєтеся ви, тим активніше запам'ятовування. Під активністю ми маємо на увазі повторення своїми словами, спроби відтворити таблички, схеми або пропозиції, тобто що завгодно, крім простого читання або перегляду відео.

А якщо таке питання виникає на етапі закінчення школи англійської мови в Києві, технології знову ж вам знадобляться. По-перше, продовжуйте дивитися фільми і передачі англійською, читати газети й інформацію на іноземних ресурсах. Беріть участь в обговореннях англійською мовою в мережі. Знайдіть розмовний клуб, деякі, до речі, збираються абсолютно безкоштовно. Це те, що можна зробити після закінчення школи англійської мови в Києві. Деякі студенти діляться досвідом і розповідають, що вони відвідують співбесіди іноземною мовою спеціально, щоб перевірити свою англійську, а не змінити роботу.

Вам можуть сподобатись
Які навички хочуть бачити роботодавці в найближчому майбутньому
Читати
Уроки англійської в Києві – вивчення перед відпусткою
Читати
Дистанційка в кіно: фільми та серіали про реалії локдауну
Читати
Англійська мова в Києві: як поєднувати навчання з роботою
Читати