Англійська з носієм мови у Києві – особливості та поради


Зміст

1. Особливості курсів з носієм мови у Києві

2. Які вони, нетів-спікери?

3. Носії якої мови тобі потрібні?

4. Рівень знань та англійська з носієм мови у Києві

5. Індивідуальне вивчення англійської з носієм

6. Вивчення англійської з носієм у групі

7. Розмовні клуби з носієм мови у Києві

8. Чи потрібні тобі заняття з носієм?

9. Де шукати курси англійської мови в Києві?

10. Поради зі спілкування з носієм англійської

11. Чого не може носій?


Вивчення англійської з носієм мови в Києві має як переваги, так і недоліки. Загалом такі уроки не дуже відрізняються від звичайних занять. Їх головний бонус – це можливість поставити правильну вимову та зламати мовний бар'єр. Щоб розуміти, чого чекати від уроків з носієм мови та як отримати максимальну користь, ми розглянули всі нюанси таких занять і підготували для тебе кілька порад.

Також читай статтю про те, як англійська з носієм допомагає вивчати найактуальнішу лексику.
 

Англійська з носієм мови у Києві – особливості та поради

Актуально як ніколи! Якщо тобі довелося починати все спочатку – ось добірка коротких курсів англійської для влаштування на роботу від онлайн-маркету курсів Booyyа.

Тримай -30% з промокодом HIRED30 та проходь курси:

  • LinkedIn Tutorial – 137 грн
  • Business English: CV, Cover Letters and Job Interviews – 157 грн
  • Elevator Pitch – 118 грн
  • 100 прикметників англійською для роботи в офісі – 137 грн
  • SMALL TALK у бізнес-середовищі – 137 грн
    та інші

Прокачай силу, дух та англійську з Booyyа. Все буде Україна!
 

Особливості курсів з носієм мови у Києві


Вивчення англійської мови з носієм має кілька особливостей, на які варто звернути увагу.

  1. Людина без спеціальної лінгвістичної та педагогічної освіти, навіть якщо вона виросла в англомовному середовищі, може пропускати помилки студентів або мати складнощі з поясненням деяких правил. Ще гірша ситуація може скластися, якщо англійська не є рідною мовою для викладача. Тоді він, як і студент, просто не знає всіх нюансів англійської.

  2. Вивчення англійської мови з носієм мови доступне не тільки тим студентам, які вже мають мінімальну базу знань і навичок. Але робота фахівців, здатних навчити з нуля, не може коштувати дешево, плюс їх доведеться добре пошукати.

Розглянемо ці пункти докладніше.
 

Які вони, нетів-спікери?


Насамперед, важливо розуміти, що курси англійської з носієм мови у Києві пропонують різних фахівців. Під харизматичною особистістю цілком може ховатися представник англомовної країни без спеціальних знань. Ну ось уяви, що тобі, юристу чи економісту, запропонували змінити сферу діяльності та зайнятися викладанням рідної мови для іноземців. Як це зробити? Як пояснити, що існують відмінки? Не поспішай у паніці згадувати курс рідної мови з часів школи, ми наводимо такі приклади спеціально, щоб показати, що вміння говорити та вміння вчити – це дві абсолютно різні навички.
 

Англійська з носієм мови у Києві – особливості та поради - 2

Звертай увагу на рівень підготовки носія мови

Досвідчений фахівець зможе структурно піднести матеріал так, щоб не заплутати студента, такий викладач буде справді корисним. Цього навчають університети чи спеціальні міжнародні курси з підготовки викладачів. Так-так, і такі є. Тож можемо зробити висновок, що є два типи нетів викладачів:

  • носій із дипломом викладача – той самий, який зрозумів, що це його покликання, закінчив університет чи спеціальні курси;
  • англомовна людина, яка з якихось причин зайнялася викладанням англійської.

Що спільного у цих двох викладачів? По-перше, акцент. Більше ніяких «зе тейбл», англійська з нетів-спікером надає можливість чути той акцент, ті звуки та інтонацію, якими володіють носії мови. По-друге, ти з перших вуст дізнаєшся найправдивіші історії про життя та традиції за кордоном.

А що ж різного? Рівень підготовки та розуміння своєї справи. Лови той самий лакмусовий папірець, який покаже професіоналізм педагога. Звертай увагу на те, скільки тобі на курсах англійської мови з носієм мови в Києві дають розмовляти. Слухати прекрасну англійську мову, звичайно ж, корисно, але розговоритися треба тобі, а не комусь іншому.
 

Носії якої мови тобі потрібні?


Курси англійської з носієм мови в Києві набули чималої популярності, а це означає, що попит на таких фахівців зростає з кожним роком. Про що це може говорити? Наприклад, про те, що під гордою назвою «носій мови» може ховатися представник країни, де англійська – друга державна. Уяви, що тебе навчає викладач, якому й англійська не рідна, і твою мову він не знає.

У будь-якому випадку тобі доведеться говорити англійською, адже інакше тебе не зрозуміють. Це безперечний плюс, але платити ти будеш за що? За курси англійської з носієм мови у Києві чи за навички виживання за кордоном? Знову ж таки, місце народження може суттєво впливати на акцент. Можливо, така різноманітність і корисна на вищих рівнях, але вчитися простіше на класиці. Зайнявшись вибором курсів англійської з нетів-спікером, пам'ятай про цей нюанс.
 

Рівень знань та курси англійської з носієм мови у Києві


Тепер переходимо до другого нюансу: як же вивчати англійську новачкові, який і двох слів зв'язати не може? Не без викликів, але все ж таки просто. На курсах підготовки викладачів спеціально навчають того, як подати іноземну мову на початкових етапах і не відбити бажання говорити надалі.

Крім цього, вивчення англійської на початкових етапах передбачає постійне і часте повторення одних і тих же конструкцій, слів і виразів. Відвідуючи курси англійської з носієм мови, звертай увагу на те, як часто ти повторюєш матеріал, чи вдається тобі його запам'ятовувати, чи є можливість застосовувати на практиці все вивчене.
 

Індивідуальне вивчення англійської мови з носієм


Обравши саме такий спосіб, переконайся, що тобі дійсно комфортно, а заняття з носієм мови приносять користь і задоволення. Обов'язково проговори мету навчання. Наприклад, якщо ти хочеш підготуватись до іспиту, варто уточнити, який саме іспит ти плануєш складати і який результат хочеш отримати. Було б непогано, щоб твій педагог розбирався в тому, як готувати до іспиту, адже це не лише знання, а ще й розуміння структури разом із вмінням виконувати завдання швидко та якісно.

До речі, досвід складання міжнародних іспитів є в багатьох фахівців Yappi Corporate. І якщо вони склали іспит, то їм явно є чим поділитися, а саме – секретами успішного виконання завдань, структурою тесту та іншими деталями.
 

Англійська з носієм мови у Києві – особливості та поради - 3

Як краще вчити англійську: індивідуально чи у групі?

Вирішивши вчити англійську з носієм мови в Києві індивідуально, пам'ятай про важливість розмов на занятті. Стеж, щоб урок не перетворився на лекцію ідеальною англійською. Так твій прогрес може бути значно повільнішим, ніж очікувалося.

Якщо ти хочеш просто розговоритися чи підтягнути знання, то подумай над варіантом групових курсів англійської з нетів-спікером, адже там буде можливість розмовляти з різними учасниками та більше практикувати навички спілкування.
 

Вивчення англійської з носієм у групі


Якщо ти тільки починаєш проходити перший рівень англійської та хочеш займатися у групі, де вивчають англійську з носієм мови, у Києві можна знайти такий варіант. Спочатку тобі буде складно, але щойно нове заняття стане звичкою, і ти краще розумітимеш одногрупників і викладача, все налагодиться.

Про що ми хочемо попередити, то це про використання рідної мови. Якоїсь миті так і захочеться поговорити рідною мовою з сусідом праворуч, або пошепки обговорити переклад тексту з напарником, або переглянути переклад слова. Але якщо ти обираєш такий шлях, грай за правилами і використовуй ресурс по максимуму. Пам'ятай: варто тільки почати переходити на рідну мову, зупинитися потім буде важко. А ось звичка говорити англійською, навіть коли жах як складно, допоможе навчитися думати іноземною. Це стосується як новачків, так і досвідчених студентів, які «травмовані» шкільними вправами на переклад.
 

Розмовні клуби з носієм мови у Києві


Найпрекрасніша можливість навчитися вільно розмовляти англійською – це розмовний клуб із носієм мови в Києві. Це такий захід, де студенти разом із викладачем обговорюють цікаві теми, можливо, з чаєм та печивом. Тут ти розвиватимеш своє вміння вільно висловлюватись на будь-які можливі теми. На відміну від курсів з носієм мови, тут ти отримаєш можливість розмовляти, не замислюючись про правила. Швидше, це практичне застосування того, що вивчено на занятті.

Нетів-спікер, особливо якщо він часто буває на батьківщині, розповість тобі про всі актуальні висловлювання та сленг. Ось уже справді можливість поповнити словниковий запас живою мовою. Тільки пам'ятай, що деякі слова зникають так само раптово, як і з'являються, і сказавши модне слівце, яке було популярне кілька років тому, ти ризикуєш бути неправильно сприйнятим. Це ми до того, що в усьому краще дотримуватися міри.
 

Англійська з носієм мови в Києві – особливості та поради - 4

Найпоширеніший варіант вивчення англійської з носієм – розмовні клуби

Загалом вивчення англійської з носієм мови у Києві на розмовних клубах – це вдячна справа. Звертай увагу, скільки часу ти говориш на спікінг клабах, особливо якщо у тебе велика група. Досвідчений викладач влаштує роботу так, що говорити більшу частину будуть студенти, а не він.

Якщо тобі пропонують участь у якійсь настільній грі, обов'язково погоджуйся. Це і користь, і розвага. Ти будеш покращувати свій рівень відмінно проводячи час, без зайвого стресу та хвилювань, чи це не казка?
 

Чи потрібні тобі заняття з носієм?


Дозволимо собі пару слів на захист викладачів, які не є носіями англійської. Це питання, до речі, порушується на всіх міжнародних конференціях, де збираються освітяни. Кількість і викладачів, і студентів зростає безперервно, а якісне навчання завжди буде на першому місці. Ми не маємо наміру захищати всіх, насамперед, ми за якісне навчання, яке приносить результат.

У сучасній Україні, як і в інших країнах, постійно проходять конференції та навчальні семінари, де викладачі – як досвідчені, так і вчорашні студенти – діляться лайфхаками та дізнаються про нові методики навчання. У таких конференціях часто беруть участь міжнародні організації, такі як Британська рада. Якщо вони витрачають свої ресурси на наших педагогів, значить, це не просто так. Спостерігаючи не один рік, як розвивається ця індустрія, хочемо запевнити, що кількість охочих навчати краще та якісніше серед українських педагогів зростає рік у рік. А дехто вже стає спікерами на таких конференціях разом із носіями мови.

Викладач розумний знає про важливість автентичної мови на заняттях та знайомство студентів з різними акцентами. Сучасний світ пропонує безліч ресурсів, за допомогою яких і український педагог зможе перетворити заняття на оазу правильної англійської вимови. До того ж, український викладач сам колись вивчав усі ось ці правила і пробував розбирати мову на слух. Йому є чим із тобою поділитися.

Тож обираючи викладача, орієнтуйся насамперед на досвід та професійний розвиток.
 

Де шукати курси англійської мови в Києві?


Якщо ти справді розумієш для себе, що англійську без нетів-спікера тобі не здолати, ми підготували кілька ідей, де шукати викладача.

  1. Курси англійської з носієм мови

Це, мабуть, найшвидший і найпростіший спосіб. Заняття можуть проходити як у групах, так і індивідуально. При виборі школи англійської з носієм у Києві варто передусім орієнтуватися на підготовку педагогів. Як розпізнати хорошого фахівця та аматора, ми вже визначилися, тому тепер жодний маркетинг тебе не проведе. Додатково можеш опитати реальних студентів обраної школи.

  1. Пошук на сайтах репетиторів

Тут можна підлаштувати заняття під себе: вибрати час і частоту занять. Це, швидше за все, будуть індивідуальні заняття. Хоча якщо ти знайдеш однодумців, то можна спробувати домовитись про парні чи групові заняття. Недоліком буде місце проведення занять. Зазвичай заняття на території студента коштують дорожче. Знову ж таки, зверни увагу на відгуки студентів. Хороший сайт, що займається такого роду послугами, цінує свою репутацію, тому відгуки будуть правдивими. На етапі пошуку не забудь дізнатися про досвід та досягнення викладача.

  1. Англійська дистанційно

Багато компаній пропонують віддалені заняття. Для цього тобі знадобиться комп'ютер, камера та гарний інтернет. Рекомендації щодо вибору педагога такі самі, як і завжди.

  1. Приватні оголошення

Таких багато на сайтах оголошень та у соціальних мережах. Поспішати тут не варто. Уважно вивчивши оголошення, обери кілька кандидатів, чий досвід та обіцянки збігаються з твоїми очікуваннями, та поспілкуйся з ними, дізнайся про успіхи інших студентів та досвід роботи. Спробуй сходити на кілька занять, щоб остаточно переконатися у виборі.
 

Поради зі спілкування з носієм англійської


Досвідчений педагог, а ми впевнені, що твій вибір зупинився саме на такому, швидко налагодить процес комунікації так, щоб ніхто не відчував дискомфорту. Але як отримати максимум користі від таких уроків?

  1. Не бійся запитувати

Ти приходиш вивчати англійську з носієм мови, і запитання – це природний процес на будь-якому занятті. Краще вже уточнити всоте на уроці, аніж запам'ятати щось неправильно. До того ж питання покажуть викладачеві, що тему слід опрацювати додатково і, можливо, наступного разу і пояснення будуть наочнішими. Запитуючи, ти і сам(а) поринеш у тему, і викладачеві допоможеш стати кориснішим.

  1. Зберігай впевненість у собі

Згадай, що твій педагог говорить твоєю рідною мовою не краще, ніж ти його, і відкинь усі страхи. Тільки з практикою та впевненістю в собі ти досягнеш максимального результату.

  1. Поговори з викладачем про культурні відмінності

Такі заняття дозволяють розширити світогляд і з перших вуст дізнатися про умови проживання, роботи або навчання за кордоном. Тут важливо не лише слухати, а й говорити, причому якнайбільше. При цьому пам'ятай, що ти на курсах англійської з носієм мови, а не на зборах групи довіри, тож утримайся від «незручних» питань.
 

Чого не може носій?


Тепер поговоримо про помилки. Носій мови ніколи не відчував на собі, що означає вивчати свою рідну мову. Значить, йому не так просто передбачити, де саме виникають складнощі у студентів і на що слід звернути особливу увагу. Добре, якщо викладач мав досвід вивчення іноземної мови та приблизно розуміє, що це таке – заговорити мовою, про яку кілька років тому й не думав.
 

Англійська з носієм мови в Києві – особливості та поради - 5

Курси англійської мови з носієм мови мають і свої недоліки

А ти знаєш, що через те, які помилки робить людина, досвідчений лінгвіст може визначити її можливу рідну мову? Рідна мова завжди залишає відбиток на тій, яка вивчається. Це стосується вибору слів, побудови речень, вимови (нехай навіть мінімально).

Наші викладачі пройшли цей тернистий шлях вивчення іноземної мови. Вони знають, які типові помилки роблять україномовні студенти. І їхня перевага не тільки в цьому. Вони також розуміють, чому це відбувається. Тобто знають, що є такого в рідній мові, що впливає на формування конструкцій та речень, тому досвідчений педагог з легкістю запобігатиме помилкам ще до їх появи. І в цьому його сила!

І, звісно, ​​словниковий запас. Жодні курси не дозволять отримати такий лексичний запас в англійській, як курси з носієм. Але є й інший бік медалі. Як правило, лексика на типових заняттях із носієм мови стосується повсякденного життя. Якщо ж тобі потрібні знання в галузі фінансів, техніки, науки, то потрібно записуватись на бізнес-англійську, а заняття з носієм стануть уже допоміжним розмовним курсом.

Питання вибору викладача справді нелегке і дуже відповідальне. Ми намагалися охопити найважливіші питання, які можуть виникнути у тих, хто обирає англійську мову з носієм у Києві. І насамкінець хочемо сказати, що справді хороший викладач, носій він чи ні, це великий успіх. Цінуй його і рекомендуй своїм знайомим, адже такий скарб не можна ховати!

Вам можуть сподобатись
Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки
Читати
Розмовна англійська: вчимо правильно та цікаво
Читати
Уроки англійської онлайн: як організувати процес навчання
Читати
Онлайн курси англійської: як полюбити дистанційне вивчення мови
Читати