Англійська мова онлайн – найкращий вибір


Зміст

1. У чому відмінність уроків англійської мови онлайн від офлайн-формату?

2. Особливості корпоративного навчання

2.1. Специфіка викладання англійської мови онлайн корпоративним студентам

2.2. На що звернути увагу студенту, який починає вивчення англійської мови онлайн?

3. Поради, як урізноманітнити уроки англійської мови онлайн і менше часу проводити за комп'ютером

4. Де можна спілкуватися англійською мовою онлайн?

5. Як правильно вчити іноземну мову онлайн?


Ритм нашого життя диктує нові умови успіху, одна з них – економія часу. Ми багато працюємо, а у вільний час занурюємося в сімейні справи. Зрозуміло, в кінці дня людина вкрай втомлюється і про саморозвиток, а тим більше навчання, навіть не йдеться. Але якщо студент не хоче відмовляти собі в розвитку, оптимальним рішенням буде записатися на курси з вивчення англійської мови онлайн. Так можливість вивчати мову буде і вдома, і на роботі, під час перерви.

 

 

У чому відмінність уроків англійської мови онлайн від офлайн-формату?

Онлайн-уроки за структурою і тривалістю ідентичні офлайн-варіанту занять. Однак важливо врахувати, що півторагодинне заняття за комп'ютером має бути добре спланованим, щоб очі студента могли відпочити. Трихвилинна розминка для очей не вплине на якість знань, отриманих під час уроку, однак допоможе уникнути зайвого напруження.

Багато шкіл із вивчення англійської мови онлайн пропонують заняття з тривалістю до однієї години. У такому випадку варто збільшити частоту занять.

Програма онлайн-навчання також не відрізняється від офлайн-занять. Програма може змінюватися тільки залежно від частоти і тривалості занять з англійської мови.

Найчастіше заняття з англійської мови онлайн проходять на спеціальних платформах або з використанням програм Skype або Zoom. Відповідно заздалегідь, перед тим як починати онлайн - навчання, студенту необхідно детально розібратися, як працюють ці платформи.

Також важливо, щоб у студента була якісна гарнітура та стабільне інтернет-з'єднання.

Вивчення англійської мови онлайн допоможе значно скоротити витрати на навчальні матеріали. Вони завантажені на платформу або хмарне сховище та доступні протягом усього навчального процесу.

Особливості корпоративного навчання

Корпоративне навчання – це навчання студентів англійської мови безпосередньо на робочому місці. Найчастіше корпоративні заняття фінансуються самою компанією і, звичайно, як для студента, так і для компанії уроки англійської мови будуть вкрай корисними. Студента дисциплінує той факт, що його прогрес буде контролюватися керівництвом компанії. Також дуже важливо, що такий вид навчання позначиться на кар'єрі співробітників. Компанія ж підтверджує свій статус, якщо пропонує для своїх працівників онлайн - навчання.

Для корпоративного навчання дуже важлива продуктивність і системність занять. Саме тому багато компаній переходять на навчання англійської мови онлайн.

Специфіка викладання англійської мови онлайн корпоративним студентам

Уроки англійської мови онлайн для корпоративних студентів мають особливості, які слід враховувати викладачеві.

  1. Вік і статус студента. Працюючи зі студентами на уроках англійської мови онлайн, викладач повинен враховувати вікову категорію студента. Цілком ймовірно, що для студентів, яким за п'ятдесят років буде менш цікаво обговорювати сучасні течії в музиці. У свою чергу тему музики можна розвинути під іншим кутом, обговорити смаки студентів і те, як вони змінювалися протягом усього життя. Дружнє і більш вільне спілкування викладача зі студентами також буде недоречним для дорослої вікової групи студентів. Не менш важливо в разі корпоративного онлайн - навчання англійської мови дізнатися про статус клієнта, його посаду. Уроки англійської мови онлайн не передбачають відвідування компанії викладачем, а відповідно викладач просто не має уявлення, яка посада у його студента. Однак враховувати вік і статус студента не означає більш поблажливе ставлення. Звертати увагу на ці категорії потрібно для створення комфортних умов навчання.

  2. Сфера діяльності компанії. Студенти, чия робота передбачає креативний підхід, також будуть готові до активної творчої роботи на уроках англійської мови онлайн. Вони із задоволенням підготують презентації або проекти, креативним студентам завжди подобаються комунікативні завдання. Студенти, чия сфера діяльності пов'язана з фінансами або комп'ютерними технологіями, менш відкриті до активної комунікації. Зрозуміло, всі характеристики суб'єктивні й кожен студент індивідуальний незалежно від своєї роботи. Однак сфера діяльності об'єднує людей також за інтересами та світосприйняттям.

  3. Індивідуальні особливості студента: хобі, інтереси й основні риси характеру. На продуктивність занять знання цієї інформації не вплине, однак атмосфера на заняттях буде більш дружньою.

На що звернути увагу студенту, який починає вивчення англійської мови онлайн?

Вивчення англійської мови в онлайн-форматі значно заощадить час, який студент би витрачав на дорогу. Почавши вивчати англійську мову онлайн, багато студентів зупиняються саме на цьому форматі вивчення англійської. Однак є кілька моментів, на які слід звернути увагу студенту перш ніж почати онлайн - уроки англійської.

  1. Співвідношення робочого часу та розкладу уроків. Незважаючи на те, що навчання проходить онлайн і студенту не потрібно залишати робоче місце, важливо, щоб процес навчання не перетинався з робочими обов'язками. Щоб цього не сталося, рекомендується проводити уроки англійської в обідній час, перед або після робочого дня.

  2. Підтвердження рівня знань і сертифікація. Якщо студенту потрібне підтвердження рівня знань для керівництва, то слід одразу уточнити, яким має бути сертифікат.

  3. Баланс між вивченням мови й особистим життям. Дуже важливо для кожного студента, який вивчає англійську мову, мати можливість живого спілкування та відпочинку. Саме тому важливо мати невелику перерву між уроками.

 

Чому вивчення англійської онлайн – найкращий вибір - 2

Онлайн - навчання студентів англійської мови – це зовсім не півтори години безперервної роботи за комп'ютером, це активна розмовна практика

Поради, як урізноманітнити уроки англійської мови онлайн і менше часу проводити за комп'ютером

Зрозуміло, робота за комп'ютером на робочому місці й без того втомлює, і у студента виникає сумнів у тому, чи зможе він відвідувати уроки англійської мови онлайн. Насправді заняття онлайн зовсім не означають безперервну роботу з комп'ютером. Це можуть бути в тому числі й активні завдання, які включають рух. Та й сам студент завжди може зробити маленьку перерву й потім продовжити вивчення.

Якщо студенту все-таки не вистачає живого спілкування, можна відвідувати розмовні клуби. У великих містах у більшості мовних курсів завжди є пропозиції розмовних клубів. Однак якщо студент є дистанційним працівником тієї чи іншої компанії, практику живого спілкування можна отримати з друзями і членами сім'ї, залучивши їх до відвідування онлайн - уроків англійської.

Не варто забувати про короткі перерви, які допоможуть студенту продуктивно працювати на заняттях. Якщо студент не робив навіть маленької перерви, припустимо, в середині заняття, то концентрація уваги буде низькою, а вона вкрай важлива на онлайн - уроках англійської. Не варто соромитися поставити викладачеві запитання про те, чи можна зробити перерву.

Щоб очі менше втомлювалися на роботі за комп'ютером, попросіть викладача заздалегідь назвати сторінки підручника, з якими ви будете працювати на занятті. Роздрукуйте сторінки та виконуйте вправи на них, якщо вам так зручніше.

Не варто перейматися, що уроки англійської мови онлайн будуть важкими. Якщо дотримуватись порад викладача, навчання зможе скласти гідну конкуренцію офлайн-заняттям.

Де можна спілкуватися англійською мовою онлайн?

Незалежно від того, вчить студент англійську для роботи, подорожей або інших цілей, розмовна практика обов'язково потрібна. Крім занять, її можна отримати в інтернет-просторі. Так де ж можна спілкуватися англійською мовою онлайн?

  1. Розмовні клуби

Якщо школа англійської пропонує спікінг клаби через Zoom як щотижневий бонус – гріх цим не скористатися. Такі заняття розділені за рівнями володіння англійською, студенти можуть обирати теми, на які їм хочеться поговорити, а ведуть їх часто викладачі – нейтів спікери.

  1. Додатки для спілкування англійською

Найпопулярніші платформи, які використовуються по всьому світу:

  • italki – платні заняття з професійними викладачами за допомогою відеозв'язку;

  • Tandem – безкоштовний обмін знаннями з носієм іноземної мови в чаті, через аудіо- або відеозв'язок (ви допомагаєте йому вчити українську або російську, а він допомагає вам з англійською);

  • Speaky – спілкування в чаті з носіями іноземної, а також студентами, які також її вивчають;

  • HiNative – користувачі ставлять будь-які запитання щодо англійської, а носії відповідають на них.

  1. Соціальні мережі

Тренувати письмові навички та збагачувати свій словник сленгом і актуальними скороченнями можна за допомогою соцмереж. Почніть фоловити викладачів англійської (з англомовних країн), іноземні видання з цікавою вам тематикою, улюблених музикантів і акторів. Не соромтеся залишати свої коментарі. Ще один варіант – вести свій акаунт англійською.

 

Чому вивчення англійської онлайн – найкращий вибір - 3
 

Як правильно вчити іноземну мову онлайн?

Формула успіху проста: записатися на дистанційний курс (загальна, ділова, розмовна, інтенсивна англійська і т.д.) + практикуватися додатково, як ми описали вище. Ось ще кілька порад, як правильно вчити англійську мову онлайн.

  • «Перевернуті класи»

Така модель занять передбачає попередню підготовку до кожного уроку. Вдома студент знайомиться з темою майбутнього уроку, вчить лексику, а саме заняття складається з практики. Звичайно, викладач завжди пояснює правила і дає коментарі щодо нової лексики. Підготовлена ​​група набагато впевненіше і ефективніше просувається в навчанні.

  • Регулярність

Плюс дистанційного навчання в тому, що його легко ввести в свій графік. Навіть якщо у студента ненормований робочий день, є курси з гнучким розкладом, який можна змінювати хоч щодня. Переносьте або заморожуйте уроки, якщо немає можливості їх відвідати, але обов'язково відпрацьовуйте пропущене. Займайтеся як мінімум двічі на тиждень, тоді можна розраховувати на хороший результат.

  • Цілеспрямованість і мотивація

Такий, здавалося б, абстрактний фактор насправді грає важливу роль у навчанні. Мало хто витримує три-чотири місяці занять (це тільки один семестр), коли англійська потрібна просто «для себе». Інша справа, коли без певного рівня студент не зможе отримати бажану роботу або поспілкуватися з улюбленим гуртом, який скоро приїде з концертом. Мета у кожного своя, головне, щоб вона була дійсно важливою для вас і допомагала зібратися у важкі моменти.

Вам можуть сподобатись
Швидко вивчити розмовну англійську: поради початківцям
Читати
Як проходять курси англійської мови для компаній
Читати
Як вчити англійську онлайн за допомогою книг і фільмів
Читати
Friends: The Reunion. Що ми дізналися про улюблене шоу
Читати