Онлайн курси англійської: як полюбити дистанційне вивчення мови

Сучасні підходи дозволяють вивчати іноземну ефективно та швидко, при цьому не відвідуючи очні заняття у мовних центрах. У цьому допомагають онлайн курси англійської та самостійне навчання. Але в деяких учнів є недовіра та сумнів у результативності такого формату вивчення мови, тож вони втрачають можливість отримати всі переваги від дистанційної освіти. Нижче розглянемо, у чому особливості таких курсів. 
 

Онлайн курси англійської: як полюбити дистанційне вивчення мови
 

Переваги онлайн курсів англійської
 

  • Гнучкий графік

Як правило, сучасні онлайн курси англійської пропонують на вибір ранкові, денні та вечірні групи. Ти можеш приділити годину дистанційному вивченню мови рано-вранці перед роботою, під час обідньої перерви, або вже після роботи – займайся в будь-який зручний час. Причому якщо тобі підходять уроки, які закінчуються пізно ввечері, то їх особливо комфортно відвідувати онлайн, сидячи у себе вдома, не доведеться ходити темними вулицями після заняття.

  • Немає прив'язки до місця

Займатися на онлайн курсах можна в будь-якій точці світу. Це найкращий варіант, якщо ти часто мандруєш, їздиш у відрядження або живеш за містом. Крім того, онлайн уроки дозволяють не витрачати час та гроші на дорогу.

  • Сучасні технології

На онлайн курсах англійської мови використовуються програми для відеоконференцій, наприклад, ZOOM. Платформа дає студентам та викладачеві можливість не просто бачити та чути одне одного, але демонструвати навчальні матеріали, спілкуватися у чаті, а також у парах та міні-групах у віртуальних кімнатах, обмінюватися файлами. Підключитися можна з будь-якого гаджета: смартфона, планшета, ноутбука або персонального комп'ютера, використовуючи навушники з мікрофоном. Пам'ятай, що для гарного зв'язку та продуктивного заняття важлива швидкість інтернету. 

  • Інтерактивні заняття

Як правило, сучасні онлайн курси англійської створюють свої платформи для навчання, де ти можеш проходити тести, дивитися відео, виконувати завдання та миттєво перевіряти свої знання тощо. Програми у підручниках відповідають сучасним освітнім стандартам, вони розробляються методичним відділом так, щоб тобі було справді цікаво, всі приклади та діалоги актуалізуються, щоб їх точно можна було застосовувати у звичайному житті. 

  • Зона комфорту

Перебуваючи у себе вдома, ти почуваєшся комфортніше та впевненіше, що допомагає тобі розкритися, розмовляти та вести діалог з одногрупниками та викладачами у невимушеній обстановці.

Крім того, заняття на онлайн курсах англійської не поступаються ефективності очним урокам. Усі активності доступні, викладач завжди готовий виправити помилки, дати пораду та допомогти розібратися у складних питаннях. Група і план навчання підбираються залежно від рівня знань, регулярно проводяться тестування.
 

Онлайн курси англійської: як полюбити дистанційне вивчення мови - 2

Дистанційні курси англійської дозволяють регулярно вивчати мову, навіть якщо у тебе ненормований графік роботи чи навчання
 

Як вивчати англійську онлайн


З перевагами розібралися, тепер настав час зрозуміти, як зробити дистанційне навчання ефективним. Адже ти можеш записатися на найкращі онлайн курси англійської, які мають безліч позитивних відгуків та професійних відзнак, але якщо підходити до навчання неправильно, то тобі не бачити значних результатів. 

  • Визнач свої цілі та мотивацію вивчення англійської онлайн.

  • Якщо тобі вже доводилось вчити англійську мову, пройди спочатку тестування. Так ти потрапиш до групи зі студентами з таким самим рівнем, що й у тебе. Це важливо, якщо ти хочеш, щоб заняття були корисними та ненудними.

  • Обери інтенсивність та програму. Орієнтуйся на свою зайнятість та мотивацію. Якщо англійська мова необхідна для роботи, зверни увагу на курси ділової іноземної. Потрібно багато спілкуватися з іноземцями? Запишись на розмовні курси з комунікативною методикою.

  • Знайди свого викладача. У кожного вчителя онлайн курсів англійської власний стиль викладання, тому це нормально спочатку відвідати пробні заняття, намагаючись визначити, що підійде саме тобі.

Крім того, не забувай використовувати всі переваги онлайн курсів англійської: бери участь у розмовних клубах, дивись навчальні вебінари, слухай авторські подкасти, відвідуй індивідуальні заняття. Не лінуйся створити собі англомовний простір, не боячись експериментів із форматами навчання.
 

Як практикувати граматику онлайн


Вивчення граматики англійської мови вимагає терпіння та самовіддачі. І все ж таки з величезною кількістю безкоштовних додатків, міні-курсів і спеціалізованих сайтів підтягнути її зараз вже куди простіше, ніж ще кілька років тому. На додаток до навчання на онлайн курсах англійської пропонуємо самостійно покращувати знання за допомогою популярних ресурсів:

  • Easy World of English – сайт для тих, хто хоче глибше вивчати граматику, працювати над вимовою та вести візуальний словник;

  • English Grammar – правила, відеоуроки, корисні онлайн інструменти на перевірку граматики, гайди, підказки, велика кількість вправ та квізів на будь-які теми;

  • Oxford Practice Grammar Online – загальні практичні вправи, короткі завдання з письма та читання, розширені тести тощо;

  • LearnEnglish – ресурс від Британської Ради. Обираючи певну тему, спочатку ти можеш ознайомитись із правилами та прикладами їх застосування, а потім пройти завдання. Також на сайті відкриті коментарі, в яких можна ставити запитання.
     

Онлайн курси англійської: як полюбити дистанційне вивчення мови - 3

Велика різноманітність онлайн ресурсів дозволяє ефективно прокачувати розмовні та письмові навички, читання та вимову
 

Покращуємо вимову на онлайн курсах англійської


Пропонуємо ознайомитись із шістьма перевіреними способами, як працювати над своєю вимовою, якщо ти навчаєшся на курсах англійської дистанційно.

  • Консультуйся з викладачем, не соромся ставити запитання.

  • Говори повільніше. Якщо ти вивчаєш англійську онлайн, не забувай про особливості передачі звуку через мікрофон та навушники. Коли ти почнеш контролювати себе і говоритимеш повільніше, спочатку це може здаватися трохи дивним, але не хвилюйся. Це прекрасна вправа для покращення твоєї вимови.

  • Використовуй спеціальні програми для браузера. Наприклад, Pronounce озвучує виділений тобою текст, записує мову, відтворює запис твого читання, надаючи можливість порівняти з вимовою нейтів спікера.

  • Слухай носіїв мови. Запишись у розмовний клуб на курсах англійської, почни дивитися регулярно іноземні новини, ток-шоу чи серіали – знайди те, що до вподоби саме тобі.

  • Працюй із веб-словниками. Можеш почати регулярно користуватися Cambridge Dictionary. У ньому можна перевірити, як одне слово вимовляють носії англійської та носії американської.

  • Читай уголос. Заведи звичку робити це щодня. Таке читання допоможе покращити навички читання, говоріння, розширить твій словниковий запас. Але спершу дуже важливо справді розібратися у специфіці вимови різних поєднань звуків.

Як бачиш, вивчати англійську онлайн можна цікаво та різноманітно. Обирай зручний для себе формат – звичайні онлайн заняття, інтенсив, корпоративна англійська в офісі чи дистанційно – та займайся регулярно.

Вам можуть сподобатись
16 років компанії! 5 запитань до CEO Yappi Віталія Васільєва
Читати
Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки
Читати
Розмовна англійська: вчимо правильно та цікаво
Читати
Уроки англійської онлайн: як організувати процес навчання
Читати