Вивчаємо англійську дистанційно за допомогою пісень

Тому, що дистанційний формат вивчення англійської стає все більш популярним, сприяють не тільки ті події, якими нас здивував 2020 рік, а й проста логіка. Вивчаючи англійську дистанційно, ви заощаджуєте час, більш мобільні та гнучкі у своєму графіку. І якщо ви вже обрали дистанційне навчання англійської, не бійтеся експериментувати з підходами, на які багатий цей формат курсів. У тому числі не забувайте про можливість вивчати іноземну мову за допомогою пісень.

Чому вчити англійську за допомогою пісень легше?

Ні, йдеться не про можливість вивчити лайливі слова за текстами пісень американських реперів. І так, тільки на піснях мову не вивчити – було б непогано також відвідувати дистанційні курси англійської онлайн. Але цей підхід має свої переваги, може урізноманітнити навчання і йому будуть раді не тільки меломани. Розповімо про це докладніше.
 

Чому вчити англійську за допомогою пісень легше?

Курси англійської в дистанційному форматі – це розмаїття підходів до навчання
 

  1. Музичні твори корисні для розуму. Дистанційний формат навчання англійської за піснями дійсно допомагає краще зрозуміти граматику та збільшити словниковий запас. Також існує так званий «ефект Моцарта». Відповідно до цієї концепції, слухаючи класичні музичні твори, ми розвиваємо здатність виконувати розумові завдання, в тому числі навчатися.
     
  2. Знайомство з живою мовою. Слухаючи англомовні пісні, ви знайомитеся з повсякденною розмовною мовою, корисними фразами та висловами.
     
  3. Звучання мови. Дистанційне навчання англійської завдяки пісням, фільмам і ток-шоу знайомить вас із вимовою, тоном і ритмом цієї іноземної мови.
     
  4. Легке запам'ятовування. У форматі пісень легше запам'ятовуються фрази й окремі слова. Завдяки своїй ритмічності, римам і мелодійності музика немов застряє в голові. Так-так, згадайте, як у 2012 році у вашій голові засіло набридливе «Oppa Gangnam Style».
     
  5. Це легка звичка. Часто людям важко вивчати мову через те, що їм непросто виділити час у своєму щільному графіку, іноді навіть на дистанційне навчання англійської. Але коли ви вивчаєте іноземну мову за допомогою пісень, це не вимагає від вас занадто багато часу, і ви можете робити це практично де завгодно.
     

Вивчаємо англійську дистанційно за допомогою пісень

 

5 порад для вивчення мови за допомогою пісень

Щоб прослуховування англомовних пісень було не просто розвагою, але й ефективним способом дистанційного навчання англійської, прислухайтеся до наших порад.

  1. Слухайте музику на офіційних сервісах, де можна одразу знайти й текст пісні в інформації про сам трек (YouTube Music, Spotify).
     
  2. Замість кліпу дивіться lyrics-відео. Це прекрасний варіант вчити англійські фрази дистанційно без підручників, зошитів і словників.
     
  3. Шукайте музику на свій смак, адже якщо ви не будете отримувати задоволення, то незабаром вам стане нудно.
     
  4. Поп-музика – це велике джерело сленгових висловів і фраз розмовної мови, тому не поспішайте виключати її зі свого плейліста.
     
  5. Деякі виконавці не дуже зрозуміло вимовляють слова. Тому якщо ви хочете слухати музику винятково з метою вивчення мови, то heavy metal – це не найкращий жанр для знайомства з англійською вимовою.
Вам можуть сподобатись
Вивчити англійську онлайн: базові фрази про допомогу
Читати
Англійська для початківців: як записатися до лікаря
Читати
10 сервісів для заочного навчання англійської мови
Читати
Survival English: основний інтернет-словник для новачків
Читати