Організовуємо вивчення англійської в Києві правильно


Зміст

1. Як скласти розклад занять?

2. Вивчаємо англійську в Києві ефективно: що потрібно робити?

3. Скільки потрібно часу, щоб вивчити англійську?


Як переконатись у тому, що ми правильно вивчаємо англійську і йдемо до бажаного результату? У цій невеликій статті ми розповімо, як обрати розклад для комфортного навчання та посилити ефект від занять. Також спробуємо підрахувати, скільки часу потрібно на вивчення англійської в Києві.
 

Як скласти розклад занять?


Люди діляться на сов і жайворонків, одним зручніше працювати та сприймати інформацію вранці, а іншим – ввечері. Подумай, до якого типу належиш ти, і відштовхуйся від цього при виборі розкладу занять.

Якщо тобі важко зрозуміти, коли тобі комфортніше вчитися, тоді порівняй особливості ранкового, денного та вечірнього вивчення англійської.

  1. Коли ми вивчаємо англійську вранці, ми сповнені енергії після відпочинку і добре засвоюємо нову інформацію. Звичайно, за умови, що це не шоста ранку. Ще один плюс ранкових занять – порівняно невелика кількість студентів у групі.

  2. Вивчення англійської у Києві вдень підходить для фрілансерів та студентів. Денні групи також не переповнені, тож у тебе буде багато часу на практику розмовної англійської. Вдень ми зібрані та бадьорі.

  3. Вечірнє вивчення англійської в Києві підходить найбільшій кількості зайнятих людей. Головний недолік цього періоду часу – втома після трудового дня. Якщо ти не затримуєшся на роботі допізна, можеш розглянути цей популярний варіант.

 

Організовуємо вивчення англійської в Києві правильно - 1

Найкращий час для вивчення іноземної мови – прямо сьогодні​

 

Вивчаючи англійську, намагайся щодня виділяти по 5-10 хвилин вранці до роботи і ввечері перед сном на повторення лексики. У ці періоди інформація дуже добре засвоюється.
 

Вивчаємо англійську в Києві ефективно: що потрібно робити?


Записуючись на курси англійської, багато хто стверджує, що добре розуміє іноземну, але говорити не може. Це типова проблема майбутніх студентів. Як досягти легкості у процесі спілкування?

Якщо розмовна іноземна мова потрібна тобі виключно для живого спілкування, виділи для себе ключові завдання, над якими ти працюватимеш. Наприклад:

  • знайомство з етикетом мови у різних англомовних країнах;
  • розширення активного лексичного запасу;
  • робота над вимовою та інтонаціями;
  • тренування сприйняття англійської на слух;
  • вивчення особливостей розмовної мови – сленг, професійний жаргон, скорочення.

 

Організовуємо вивчення англійської в Києві правильно - 2

Постав собі конкретні цілі та завдання – і вчитися тобі буде вже легше​

 

Методики, якими працюють мовні школи, відповідають кільком загальним принципам, які спрощують процес вивчення. Зверни на них увагу і стеж, щоб вони активно застосовувалися на твоїх заняттях.

  1. Постійні розмови на цікаві теми. Студенти часто нудьгують на уроках, коли вони присвячені граматиці чи іншій теорії. Але якісні курси, які гарантують високий результат, забезпечать своїм студентам максимальну кількість актуальних та близьких тем для обговорення.

  2. Занурення у мовне середовище. Це класичний підхід, який справді приносить хороший результат. Занурення відбувається завдяки розмовним клубам із нейтів спікерами, переходу на англомовний контент у повсякденному житті.

  3. В основі спілкування має бути саме іноземна мова. Тільки розмовна практика допоможе комфортно почуватися за кордоном. Ти сформуєш навички сприйняття мови на слух, а також навчишся швидко вибудовувати мовні конструкції під час розмови.

  4. Помилки під час розмови не заважають спілкуватись. Знай, що викладач не повинен перебивати свого студента, якщо під час розмови він помилився. Усі зауваження обговорюються додатково після того, як студент закінчив свою думку. Так ти легше долаєш мовний бар'єр та страхи.

 

Організовуємо вивчення англійської в Києві правильно - 3

 

Скільки потрібно часу, щоб вивчити англійську?


Швидкість вивчення англійської залежить від твого початкового рівня знань та інтенсивності занять. Також час залежить від рівня іноземної, якого ти хочеш досягти, тобто твоєї мети.

Якщо вчити іноземну тобі потрібно виключно для роботи, то тут доведеться витратити чимало часу на вивчення спеціалізованого сленгу та термінів. Помилки в професійній мові на роботі можуть вплинути не лише на тебе, а й на репутацію компанії. Отже, ділову мову вчать, як правило, до рівнів Upper-Intermediate або Advanced. Дійти до них з нуля за звичайної інтенсивності занять можна за півтора-два роки.

А ось мандрівникам достатньо рівня Pre-Intermediate – тобі вже буде цілком комфортно спілкуватися з іноземцями. Опанувати його з нуля можна менш ніж за рік навчання за умови регулярних занять.

Вивчення англійської не можна обмежити кількома місяцями. Ця мова підкорюється лише дисциплінованим та старанним студентам. Тому займатися потрібно регулярно, оптимальний режим – по півтори-дві години тричі на тиждень. Не забувай про щоденні самостійні вправи вранці та ввечері.

Чи варто займатися у вихідні? Після напруженого робочого тижня потрібно дозволити собі відпочити. Роблячи собі вихідний, ти отримуєш нові сили для подальшого просування у вивченні іноземної мови. З іншого боку, якщо в будні в тебе мало часу для занять, то можна займатися на курсах вихідного дня. Головне – щоб у тебе був внутрішній ресурс для таких занять.

Вам можуть сподобатись
TalkEn.Cloud – багатофункціональна платформа для викладачів англійської
Читати
Розігруємо грант на вивчення англійської
Читати
Як вчити англійську онлайн результативно: поради та інструменти
Читати
Англійська в Києві: де вчити й практикувати мову
Читати