Як провести свята з користю і підтягнути англійську?

П'єте?

Або готуєте улюблені салатики? А хтось дивиться фільми мовою оригіналу, готує презентацію англійською для CEO.

Свята це, звичайно ж, добре. А ще й ситно, солодко і приємно. Вписати вивчення мови в щільний графік новорічної метушні не так-то просто. Але вихід є, і навіть не один.

 

santa

 

Yappi Corporate, як досвідчені новорічні ельфи, зібрали для вас мішечок корисностей і порад. Як провести свята з користю і підтягнути англійську? Заходи, зустрічі, добірки, додатки та відео. І уявіть (!), що це практично нічого не коштує.

Якщо ви любите спілкуватися, заводити нові знайомства, не боїтеся вступити першими в розмову, то сміливо приходьте на спікінги LEC (Language Exchange Club), які зазвичай проводяться в кафе. Події відбуваються регулярно і абсолютно безкоштовно. Гарна новина: тут часто бувають іноземці, викладачі, перекладачі, журналісти. Також можна практикувати не тільки англійську, але й інші мови, і навіть удосконалювати українську.

 

Як провести свята з користю і підтягнути англійську?

 

Подобається дивитися кіно на великому екрані з попкорном? У Києві є кілька кінотеатрів, які демонструють фільми мовою оригіналу. Кінотеатр "Київ""Жовтень" регулярно показують фільми французькою, англійською і т.д. 

Хочете повністю зануритися в англомовне середовище, але немає грошей на закордонний паспорт? Tогда Європа їде до вас. Запросіть до себе на вихідні іноземців з сайту Couch surfing. До речі, каучсерфери також часто збираються в громадських місцях, і ви можете знайти інформацію і подробиці на їх сайті

 

socks

 

Якщо ж ваш рівень володіння англійською мовою настільки високий, що вже навіть дивує оточуючих, вам все одно є, куди прагнути. Наприклад, спробуйте public speaking англійською мовою, який проводить волонтерська організація Toast Masters.

Зима. Холодно. Рано темнішає. Так, так, так. І для такої категорії людей є маса опцій. TED talks не втрачає свою актуальність. Не дивлячись на те, що там не завжди виступають носії мови, в цьому і полягає його перевага. Ви відразу тренуєте слух на розпізнавання акцентів. Також, зараз діє проект TED-Ed videos, де зібрані освітні відео на різну тематику, яка буде цікава школярам, студентам або тим, хто просто цікавиться наукою, світовими тенденціями, бізнесом, лідерством і технологіями.

Довгі вечори "в холодну зимову пору" - це відмінна можливість подивитися улюблені комедії та серіали англійською. Фільми в компанії друзів або близьких.

Якщо дорога на роботу і додому здається марною тратою часу, то спробуйте витягти користь, слухаючи передачі, а не збираючи кульки на своєму смартфоні. Всього лише 5 хв і додаток BBC 6 minute English у вас. Ця платформа і має різні напрямки: бізнес, граматика, розмовна англійська. 

Можете стежити за BBC за допомогою додатку telegram. До речі, telegram має багато інших каналів та груп для вивчення англійської.

 

snowman

 

У вас математичний склад розуму, і англійська здається нелогічною? Не біда. Є Pinterest, який рясніє зрозумілими таблицями і схемами, цікавими добірками слів і виразів у вигляді карток.

Ви фанат Instagram? Підпишіться на сторінки а-ля English_vocabulary або ж слідкуйте за улюбленою зіркою, пишіть коментарі до постів і будьте в тренді.

Для більш серйозної аудиторії є онлайн версії світових видань, наприклад The Guardian. Нехай це буде нова звичка вранці: англійський чай і свіжі новини.

Крім вище зазначених способів прокачування мозку є ще відмінні канали на youtube. Наприклад, цейцей та цей. Давно мрієте про ідеальну вимову? Хочете говорити, як Президент Америки? Ласкаво просимо на канал Англійська з Рейчел.

Звичайно, не всі можуть самостійно вивчити мову і комусь дійсно потрібен коуч, так би мовити "духовний наставник", який володіє мистецтвом чарівного стусана. Наприклад, спробуйте лоу-кост курс англійської Project12 або інтенсив вихідного дня. (Наприклад, після канікул).

Не важко припустити, що в майбутньому дистанційне навчання стане все більш популярним. І зараз вже є відмінна платформа Future Learn, що дозволяє пройти курс і навіть, отримати сертифікат. Тут постійно проводяться тренінги різної спрямованості: психологія, мистецтво, мови, викладання, інженерія, історія, право, здоров'я, юриспруденція. Розклад можна подивитися тут. За сам тренінг платити не потрібно, але, якщо вам необхідна "корочка", то сертифікат обійдеться приблизно в 70 фунтів. Наприклад, 08.01.2018 стартує курс для тих, хто бажає підготуватися до здачі міжнародного іспиту IELTS. У вас буде можливість почути поради не просто від досвідчених викладачів, а від тих, хто складає тести і задати питання безпосередньо.

І нехай в Новому році вивчення мови буде не метою, а способом життя, як правильне харчування і заняття спортом.

Бажаємо активної прокачки!​

Вам можуть сподобатись
Професійний сленг в англійській. Як його використовувати?
Читати
Номінанти на Оскар 2018. Добірка фільмів та корисна лексика
Читати
ТОП-8 мобільних додатків для викладачів англійської
Читати
Вище, Далі, Швидше або Голосніше, Яскравіше, Тупіше
Читати