Як уламати свою компанію виділити бюджет на англійську?

Знайома картина? Керівництво компанії, в якій ви працюєте, проти фінансування корпоративного навчання англійської мови.

 

збори

 

Чому? А давайте розберемося, про що думає це саме керівництво:

  • Ось вивчать англійську і підуть
  • Ось вивчать англійську і захочуть підвищення зарплати
  • Якщо треба буде, наймемо перекладача
  • Це додаткові витрати

 

скарбничка

 

Що з цим робити і як переконати керівництво, що англійська - це важливо, необхідно і цілком безпечно для бюджету? Ось декілька ідей та залізних аргументів в скарбничку:

  1. Будь-яка поважаюча себе організація прагне вийти на міжнародний ринок, для цього англійська просто необхідна.
  2. Це не витрати, а вигідна інвестиція: якісно навчивши співробітників англійській, Ви не будете звертатися до послуг перекладачів. Краще «виростити» свою людину, ніж вдаватися до послуг ззовні.
  3. Більш ефективна робота з іноземними колегами. Ваші співробітники будуть краще вести переговори і ділову переписку- це тільки плюс!
  4. До того ж, співробітник, який відправляється в іноземну відрядження, буде себе почувати комфортніше в англомовному середовищі (він зможе підтримати бесіду з колегами, провести ефективну презентацію англійською, та й банально замовити їжу в ресторані або поскаржитися на поганий сервіс в готелі теж зможе).
  5. Підвищення лояльності кадрів. Коли співробітники отримують щось ще крім зарплати, це, безумовно, мотивує. До речі, непоганий спосіб зменшити плинність кадрів (якщо що :)).
  6. Так як в процесі вивчення англійської у співробітників з'явиться більше спільних тем та інтересів, це посприяє поліпшенню атмосфери в колективі.

 

Як уламати свою компанію виділити бюджет на англійську?

 

Якщо керівництво все ще не погоджується оплачувати співробітникам англійську, у вас є вихід:

Співробітники покривають частину витрат компанії на навчання зі своєї зарплати (20 - 30 - 40 - 50 - 75% вартості - торгуємося до останнього).

Якщо не спрацював пункт 1, беріть ініціативу в свої руки. Збирайтеся в групи, шукайте однодумців серед колег і організовуйте своє навчання. Знайдіть гідну корпоративну школу англійської мови і починайте вчити англійську вже зараз, нехай навіть за свій рахунок.

Витрати на навчання окупаються в будь-якому випадку, будь то гаманець компанії або співробітників. Прибуток і зарплата збільшуються з ростом рівня англійської. Так що, поспішіть пройти рівень Advanced швидше ніж ваші конкуренти. ;)

Всім добра і побільше англійської!

Вам можуть сподобатись
Як вчити англійську, якщо немає часу? Ідеї від Yappi Corporate
Читати
YC Summer Party або як плити за кораблем в одному кросівку
Читати
Носії мови. Інструкція з використання - як не зруйнувати заняття
Читати
Носій англійської мови Versus український викладач
Читати