Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки


Зміст

1. Уроки англійської для дорослих

2. Формати уроків англійської

2.1. Групові курси 

2.2. Самостійні уроки англійської

2.3. Англійські уроки з репетитором

2.4. Корпоративна англійська: вивчення мови в офісі

2.5. Уроки бізнес-англійської – вивчаємо іноземну онлайн

2.6. Переваги Yappi Corporate

3. Лайфхаки для тих, хто вчить іноземну мову 

3.1. Часи в англійській: урок в одній картинці

3.2. Як легко вчити слова і не забувати їх

3.3. Вчимо англійську мову з піснями, фільмами, подкастами та книгами

4. Додаткове вивчення англійської 


Англійська мова стала базовою навичкою всіх успішних людей. Під час пошуку роботи знання мови хоча б середньому рівні перейшло в основні вимоги. Тому питання, як швидко вивчити іноземну, актуальне для всіх, хто ще не вивчав або так і не вивчив іноземну мову в школі та університеті. При цьому уроки англійської хочеться проходити максимально ефективно, щоб не витрачати на вивчення мови роки.

Хочеш зробити свої уроки англійської продуктивними – тоді з самого початку визнач, для чого ти вчиш мову. Відповідь «просто так» не підходить. Важливо поставити конкретну мету, яка мотивуватиме тебе перед кожним заняттям. Небагато зусиль, регулярні уроки англійської – і результату не доведеться довго чекати.

 

Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки

Уроки англійської важливо проходити систематично
 

Уроки англійської для дорослих


Є такий стереотип, що легко мови можуть вивчати тільки діти, а чим доросліша людина, тим важче їй даються уроки англійської. Але сучасні мовні курси пропонують різноплановий підхід до навчання дорослих. Уроки англійської можна підібрати під будь-яку мету та потреби. До того ж матеріали постійно оновлюються та актуалізуються, тобі буде справді цікаво й не доведеться зубрити непотрібні правила без практики, як у школі.

На уроках англійської дуже багато практики, студенти розбирають ситуації з реального життя та роботи. Наприклад, якщо ти вчиш іноземну мову для подорожей, спілкування з іноземцями, перегляду серіалів та читання книг – на уроках ти з рештою студентів практикуватимеш діалоги в аеропорту, кафе, дивитимешся уривки нових фільмів та серіалів, читатимеш цікаві статті. Якщо твій вибір зупинився на уроках англійської для бізнесу – розбиратимеш бізнес-кейси, вчитимешся писати ділові листи, складати резюме та пітчі, робити презентації. Якщо іноземна потрібна для вступу до закордонного вишу або для переїзду до іншої країни, тобі знадобиться сертифікат про складання міжнародного тесту. Тоді на уроках англійської ти виконуватимеш завдання тесту і ознайомишся з їх специфікою. Обирай курси та методики, що відповідають твоїм потребам, тоді процес навчання буде максимально ефективним та цікавим незалежно від віку.

Чи ефективні уроки англійської для дорослих-початківців? Коли дорослим людям потрібно вивчати щось нове, вони відчувають стрес і не хочуть залишати свою зону комфорту. Але це не означає, що починати не потрібно зовсім. Страх перед навчанням виникає через внутрішній бар'єр. Людині, яка досягла успіхів у своїй професії, важко почати вчити щось з нуля, роблячи помилки і відчуваючи труднощі. Але здолавши цей бар'єр, ти відкриєш для себе багато корисного. Ходи на уроки англійської, відкинувши страх здатися дурним чи смішним. Адже для цього курси й потрібні: щоби вчитися, а не хвалитися своїми знаннями перед іншими.

Дорослі, на відміну дітей, намагаються все структурувати, виробити певну систему. З одного боку, це прискорює процес, з іншого – ускладнює розуміння винятків. Структурувати матеріал – це хороше вміння, яке допоможе швидше вивчити мову при правильному підході. Але не намагайся взагалі все розкласти по поличках. Оразу намагайся говорити, використовувати на практиці нові знання. Адже це не таблиця множення, система мови набагато складніша, її потрібно відчувати, вловлювати всі її нюанси та деталі. Діти вчать мову, повторюючи конструкції за дорослими, спробуй так само повторювати нові слова та конструкції на уроці за викладачем, а під час перегляду фільмів та відео – за акторами та спікерами. Цікавість – твій друг на уроках англійської, став багато запитань викладачеві, якщо тобі щось незрозуміло чи хочеться дізнатися більше. Тільки так тобі вдасться вивчити іноземну в будь-якому віці.

 

Формати уроків англійської


Кожен із нас – індивідуальність, і формати уроків англійської варто підбирати окремо під кожного студента. Одним студентам комфортніше займатися на курсах із класичною методикою викладання, схожою на шкільні уроки, а іншим максимум комунікації та відсутність домашніх завдань підійде більше. Ти можеш займатися індивідуально з викладачем або відвідувати групові уроки, обирати різні методики та формати, експериментувати та відкривати для себе щось нове. Можна спробувати і самостійно організувати заняття для себе, але спочатку переконайся, що в тебе вистачить сили волі та старанності, щоб довести справу до кінця, не втративши мотивації. Розберемо плюси та мінуси різних підходів до організації уроків англійської. 
 

Групові курси 


Курси – один із найбільш простих, дешевих та зручних способів вивчити іноземну мову. На курсах ти одразу проходиш усне та письмове тестування, визначаєшся з напрямом та знаходиш співрозмовників для практики розмовної мови. Але до підбору курсів вивчення іноземної мови варто підійти серйозно. Англійську на уроках буде простіше вивчити, якщо обрати оптимальну програму та гарних викладачів.

Починати вибір курсів слід із визначення мети вивчення мови. У мети мають бути чіткі часові межі, за які ти зможеш досягти вимірюваного результату. Звичайно ж, вона має бути досяжною. Наприклад, якщо твоя мета – вивчити на уроках англійську для бізнесу, сформулюй її для себе так: «Навчитися писати ділові листи, робити короткі презентації та вивчити лексику з 3 робочих тем протягом 3 місяців». Якщо мета – подорожі, спілкування та дозвілля, то постав у план перегляд мінімум 5 фільмів англійською мовою, розбір 5 пісень, вивчення 2-3 лексичних тем та 3 граматичних часів на місяць. Так твоя англійська на уроках просуватиметься в рази швидше, а від видимого результату мотивація посилюватиметься, а не згасатиме.

Відштовхуючись від мети, відфільтруй курси за спрямованістю. Відбери кілька шкіл під свої запити на зручній локації, якщо уроки англійської ти хочеш відвідувати офлайн. Почитай відгуки в інтернеті та порівняй рейтинги шкіл на різних сайтах, так ти скоротиш список і обереш кілька найкращих шкіл. Далі варто спробувати вчити англійську на уроках: пробні заняття допоможуть зрозуміти, чи тобі підходить методика і викладач.

Під час тестування та співбесіди дізнайся більше про курси. Важливо, щоб на уроках англійської в групі було не більше 10-12 осіб. Так у тебе буде можливість попрактикувати мову з одногрупниками. Дізнайся про вартість та що до неї входить: кількість уроків англійської (у годинах), навчальні матеріали, додаткові майстер-класи або розмовні клуби. Поцікався кваліфікацією викладачів, які у них дипломи, чи проходять вони додаткові курси та тренінги, чи мають міжнародні сертифікати. Особливу увагу приділили викладачам-іноземцям. Деякі школи наймають працювати носіїв іноземної без диплома викладача. Але ж треба знати багато технік та методик, щоб навчати іноземців своєї рідної мови, а без спеціальної освіти це дуже малоефективно.

Підбери зручний розклад, а якщо робота не дозволяє відвідувати уроки англійської в один час – пошукай курси з гнучким графіком. Намагайся не пропускати заняття та не ігнорувати домашні завдання. Додатково важливо займатись самостійно. Ефект буде навіть від простого перегляду фільмів в оригіналі з мінімальним опрацюванням нової лексики на дозвіллі.

 

Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки - 2

Уроки англійської мають проходити з задоволенням, обирай максимально комфортні для себе умови
 

Самостійні уроки англійської


Тепер розглянемо найважчий шлях – самостійні уроки англійської. Вивчити іноземну мову без викладачів можливо, але потрібно дуже багато зусиль та непорушна сила волі. Навіть якщо ти відчуваєш впевненість у своїх силах, займатися самоосвітою варто після проходження базового курсу з викладачем, який поставить правильну вимову та допоможе виправити помилки на початкових етапах.

Організовуючи самостійні уроки англійської, починай так само з постановки мети за методикою SMART і зручного розкладу. Важливо бути послідовним та займатися регулярно. Вивчаючи іноземну мову самостійно чи з викладачем, не роби великих перерв. Краще займатися менше, але частіше, ніж присвятити англійській цілий день, але один раз на місяць. Оптимально займатися двічі чи тричі на тиждень по 1,5 години. У дні між заняттями приділили 15-20 хвилин повторенню вивченого, перегляду відео або читанню цікавих матеріалів англійською. Встанови програми для вивчення слів, наприклад, Quizlet. Ти зможеш тренуватися в будь-якому місці у зручний час, навіть у метро чи в черзі.

Не забувай про самоперевірку та практику розмовної мови. Самостійно це організувати складно, але ти можеш зареєструватись у спеціальних соціальних мережах для вивчення іноземних мов. Там ти познайомишся з людьми з різних країн для розмовної практики: вони навчатимуть тебе англійської, а ти їх – української. Вимову слів також можна перевіряти у словниках, наприклад, Cambridge Dictionary, де також є можливість порівняти американську та британську вимову.
 

Англійські уроки з репетитором


Вчити іноземну мову з репетитором – найдорожчий варіант. Індивідуальні заняття з досвідченим викладачем дадуть гарний та швидкий результат. Але є й підводні камені. Знайти та оцінити компетентність репетитора не завжди просто. До того ж, на індивідуальних заняттях у тебе дуже обмежене коло спілкування. Викладач з відмінно поставленою вимовою навчить тебе добре говорити, але вчитися розуміти різних людей з різним темпом мови й акцентами тобі доведеться самостійно. У світі мільйони людей розмовляють англійською, але для багатьох вона не рідна, тож розуміти неідеальну мову доведеться дуже часто. Тут, як і за самостійного навчання, допоможуть спеціальні соцмережі та розмовні клуби.

Якщо у тебе на прикметі немає перевірених репетиторів, краще поцікавитись індивідуальними уроками англійської мови в мовних школах, де викладачів перевіряють і їх можна за необхідності змінити. Плюс рейтинг шкіл та відгуки про їх викладачів легше знайти у мережі, ніж відгуки про роботу приватних репетиторів.
 

Корпоративна англійська: вивчення мови в офісі


Уроки англійської в офісі – це вигідна інвестиція у розвиток своїх співробітників для роботодавця та чудова можливість підтягнути діловий аспект мови на робочому місці для тебе. Поговоримо детальніше про переваги уроків англійської мови в офісі.

  1. Економія ресурсів

Співробітнику не потрібно витрачати час та гроші на дорогу до навчального центру англійської – вивчення мови з викладачем відбувається в офісі, підбирається зручний для всієї групи час. Так у студентів стає менше причин для пропуску уроків англійської. Можливий гнучкий розклад, заняття можна проводити під час, до або після роботи. 

  1. Індивідуальний підхід

Програма курсу розробляється залежно від цілей та профілю компанії. Студенти не просто піднімають загальний рівень володіння мовою, а вивчають саме те, що знадобиться їм у роботі. Якщо рівень групи дозволяє пропустити базову програму, методичний відділ та викладач можуть розробити вузькоспеціалізовані уроки англійської мови. 

  1. Контроль успішності

Керівництву простіше стежити за витратами навчання персоналу. У процесі вивчення іноземної менеджери курсів надають регулярні звіти щодо прогресу кожного співробітника. Співробітникам також надається інформація про прогрес та пропуски, у них є можливість відпрацювати пропущені уроки. 

  1. Спільна праця

Офісні уроки англійської – вид тимбілдингу з користю вивчення мови, який підвищує рівень культури у компанії та сприяє згуртуванню колективу. Спільні уроки англійської допомагають колегам з різних відділів поспілкуватися та повзаємодіяти у неформальній обстановці.
 

Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки - 3

Корпоративна англійська – вивчення профільної мови у зручний час в офісі чи онлайн

Перед початком вивчення мови кожен студент має пройти обов'язкову оцінку поточного рівня знань. Це допоможе викладачам сформувати групи так, щоб кожен співробітник займався ефективно та почувався комфортно під час уроків англійської. Крім того, в процесі вивчення мови викладач може ділити учнів на підгрупи та пари для відпрацювання певних навичок, діалогів та дискусій.

 

Уроки бізнес-англійської – вивчаємо іноземну онлайн


У сьогоднішніх умовах багато корпоративних курсів пропонують дистанційні уроки англійської за допомогою Skype, Zoom та інших онлайн-платформ. Співробітники компанії можуть вивчати іноземну мову, не залишаючи свого робочого місця в офісі чи вдома. Такий варіант уроків англійської особливо хороший для компаній, які мають багато офісів у різних частинах міста чи країни або де співробітники працюють дистанційно.

Дистанційні уроки англійської не поступаються ефективності очним, навіть можуть похвалитися перевагами:

  • уроки проходять на зручних онлайн-платформах із безліччю інтерактивних завдань;
  • запис уроків англійської для відсутніх і тих, хто хоче ще раз повторити пройдений матеріал;
  • можливість займатися з будь-якої точки світу.

У разі дистанційного вивчення іноземної мови важливий комплексний підхід та регулярність. Використання онлайн-платформ та спеціальних програм дозволяє безперервно вивчати мову, проходити короткі вправи у зручний час, дивитися відео, слухати подкасти та багато іншого. Крім того, деякі курси пропонують не лише стандартні заняття, але й інші формати уроків англійської мови, які допомагають у вивченні мови: освітні вебінари, розмовні клуби, індивідуальні уроки та інше. Це особливо актуально, коли через завантажений графік, епідеміологічну ситуацію чи інші перепони немає можливості відвідувати очні уроки англійської та заходи. За потреби дистанційні уроки англійської можна переносити на інші робочі дні або на вихідні, а також заморожувати їх. 
 

Переваги Yappi Corporate


Ми пропонуємо корпоративне вивчення англійської мови у всіх містах України. Готуємо онлайн-програми та уроки з носіями мови (у тому числі індивідуальні). Навчаючись на базовому семестрі, співробітники зможуть за чотири місяці опанувати один рівень іноземної та перейти на новий, на поглибленому – за пів року. Крім того, ми можемо запропонувати клієнтам індивідуальну програму.

Особливості школи вивчення англійської мови Yappi Corporate:

  • групи до 10 осіб;
  • безкоштовне тестування та пробний урок англійської;
  • надання звітів щодо успішності студентів;
  • чіткий план, фіксовані дедлайн;
  • викладання за комунікативною методикою, коли студенти говорять 80% часу уроку;
  • безкоштовні розмовні клуби з носіями мови;
  • особисті методисти та акаунт-менеджери.

Ще однією особливістю нашої школи є використання сучасних tech tools під час уроків англійської мови. Контроль процесу вивчення мови здійснюється за допомогою сучасної CRM-системи, на всіх рівнях студенти проходять тестування знань. Для вивчення та організації уроків в офісі чи дистанційно ми пропонуємо студентам мультивекторну платформу YCloud. Студент має доступ до цифрового підручника, домашніх завдань, додаткових матеріалів, перевірочних тестів. Там же можна подивитися графік розмовних клубів і записатися на спікінг. В особистому кабінеті є вся інформація про поточний рівень, контакти викладача та акаунт-менеджера, графік уроків та можливість сповістити про пропуск уроку англійської. 
 

Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки - 4


Уроки англійської мови на наших корпоративних курсах відрізняються від традиційних: жодної нудної величезної домашки, акцент на практику розмовних навичок, вивчення лексики за допомогою інтерактивних завдань та актуальних додаткових матеріалів. Програма підлаштовується під потреби кожної компанії та окремо взятої групи. На онлайн-платформі співробітники можуть спілкуватися разом, об'єднуватися в міні-групи і пари. Для додаткового закріплення пройденого матеріалу на уроках англійської, розширення словникового запасу ми пропонуємо безкоштовні розмовні клуби, щотижневі вебінари, авторські подкасти, лексичні добірки на наших сторінках в соцмережах і в розсилках.

Також ми можемо організувати профільні тренінги для співробітників на різні теми:

  • ділові зустрічі та переговори;
  • ефективне професійне спілкування;
  • планування та тайм-менеджмент;
  • стрес-менеджмент;
  • презентації;
  • ділове листування;
  • культурні відмінності;
  • нетворкінг та багато іншого.
     

Лайфхаки для тих, хто вчить іноземну мову


Згадай, як усі ці герундії, інфінітиви, нескінченні часи та неправильні дієслова наводили на тебе жах у загальноосвітній школі. Але світ змінюється і підходи до навчання також. На курсах заняття проходять максимально цікаво та корисно, а в мережі є купа мемів для розуміння складних правил. Одна картинка здатна пояснити те, що ми вчили в школі цілий семестр. Також можна вдосконалювати іноземну з улюбленими серіалами, фільмами, мультфільмами, розбирати цікаві матеріали за фахом. 
 

Часи в англійській: урок в одній картинці


Коли тема на уроці англійської стосується часів, студенти одразу напружуються і готуються до головного болю. Але якщо подивитись під іншим кутом, розібратися у всіх часах можна дуже швидко. Щоб зрозуміти зміст усіх часів, просто поглянь на цю картинку: 
 

Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки - 5

Чи можна вивчити часи англійської на уроці за один раз? Здається, так!

Далі за прикладом і формулами кожного часу напиши по одному реченню, бажано зі свого життя, щоб сформувати стійку асоціацію. Повтори урок англійських часів наступного дня, потім за тиждень і регулярно нагадуй собі ті часи, які рідко використовуються у повсякденному житті та під час вивчення інших тем. Так ти доведеш вивчене до автоматизму і не замислюватимешся, формулюючи речення. Подібні картинки та схеми є у мережі на різні теми. Це дуже спрощує вивчення іноземної, правда?
 

Як легко вчити слова і не забувати їх


Заняття з граматики будуть марною тратою часу без достатнього лексичного запасу. Але новачки часто роблять помилку, намагаючись завчити величезні списки слів. Ось кілька дієвих порад, як запам'ятовувати лексику.

  1. Визнач собі норму запам'ятовування, скажімо, 5-7 слів на день. Цього достатньо, щоб активно поповнювати запас і легко запам'ятовувати нові слова.

  2. Вигадуй асоціацію до кожного слова. Це можуть бути асоціації зі словами рідної мови, ти можеш візуалізувати нове слово, прив'язувати його до предмета чи людини. Така методика займе трохи більше часу, ніж просте повторення, але ефект помітніший.

  3. Вчи списки слів, об'єднаних однією темою чи особливістю. Наприклад, сьогодні запам'ятовуєш слова, які закінчуються на -tion (information – інформація, declaration – декларація, revolution – революція).

  4. Урок англійської мови про неправильні дієслова також можна спростити, умовно поділивши табличку на кілька типів утворення форм цих дієслів. Спочатку запам'ятовуєш дієслова з трьома однаковими формами. Далі виділяєш групу дієслів, у яких збігаються друга та третя форми. До третьої групи можна віднести дієслова, які в Past Participle мають закінчення -en. І так далі, міні-груп можна створити безліч. Так уже не доведеться заучувати величезний список, шматочками запам'ятати буде набагато простіше.
     

Вчимо англійську мову з піснями, фільмами, подкастами та книгами


Свого роду уроки англійської на додаток до занять з викладачем можна організувати самостійно. Необов'язково постійно вчитися за підручником, адже мова нам потрібна для того, щоб користуватися нею у побуті, на роботі, на відпочинку. То чому б не вчити одразу «в полі»? Почни з простого, підбери неважкі відео або адаптовані під свій рівень книги та приділяй їм трохи часу щодня. Не акцентуй увагу на кожному слові, намагайся вловлювати контекст повністю. Деякі слова будуть запам'ятовуватися через повторення, а деякі будуть зрозумілі з контексту навіть без перекладу. Вивчаючи цікавий контент, ти запам'ятовуватимеш не просто слова, а одразу готові конструкції, з якими у тебе легко вийде будувати речення в розмові.

Переглядаючи та читаючи різноманітний контент, ти не тільки прокачаєш пасивне сприйняття мови, а й тренуватимеш розмовну мову. Організуй собі домашнє заняття з читанням вголос: така вправа чудово допомагає виробити гарну чітку артикуляцію і навчитися швидко розмовляти.

Наступний рівень після відео та фільмів – подкасти. Слухати іноземну без картинки набагато важче, але якщо підібрати нескладні теми, можна добре пропрацювати аудіювання. Ось деякі подкасти, які варто послухати тим, хто вчить англійську мову:

  • Easy Stories in English; 
  • TedX; 
  • Learn English Vocabulary.
     

Додаткове вивчення англійської


Добре доповнить уроки англійської мови в мовній школі або з репетитором твій смартфон. Вчити іноземну мову в ігровій інтерактивній формі у перервах між роботою чи в дорозі – цікаво та корисно. Навіть кілька нових вивчених слів або розбір одного правила наблизить тебе до мети. Можеш завантажити програми для вивчення неправильних дієслів або додаток для формування та заучування своїх списків слів. Також можна встановити застосунки, в яких потрібно виконувати вправи на граматику та лексику з розбором пісень та фрагментів відео. Обираючи додаток, у якому є дух змагань, ти отримаєш ще більший ефект, адже тебе затягуватиме: як у звичайній грі, тільки з користю для твоєї іноземної.

Інтерактивні уроки англійської допоможуть поповнити словниковий запас, закріпити правила англійської граматики, розширити загальні знання та опрацювати певну тему, покращити сприйняття розмовної мови на слух. Використовуй популярні онлайн-платформи для будь-якого рівня знання мови:

  • Oxford Practice Grammar – вивчення англійської через вправи та тести від відомого університету;
  • Memrise – простий формат вивчення мови із сучасною та живою лексикою;
  • Lingualeo – популярний сервіс для вивчення лексики та практики граматики; 
  • Duolingo – ігровий формат тренування граматики та поповнення словникового запасу.

Щоб уроки англійської приносили максимальний ефект, практикувати знання необхідно регулярно – підбери собі комфортний формат. Навіть якщо у тебе низький рівень володіння іноземною, на додаток до уроків англійської можеш пробувати дивитися фільми та серіали профільної тематики мовою оригіналу. Це дозволить поповнити словниковий запас розмовними та професійними фразами, покращити сприйняття мови на слух.

Популярні серіали про життя офісних співробітників:

  • The Office (2005-2013);
  • Suits (2011-2019);
  • Mad Men (2007-2015);
  • Corporate (2018-2020);
  • Workaholics (2011-2017).

Ще один спосіб закріпити знання, отримані на уроках англійської – відвідувати тематичні заходи та розмовні клуби офлайн або онлайн. Ефективним доповненням у вивченні іноземної можуть бути:

  • movie clubs – спільний перегляд фільмів – це одночасно приємне дозвілля та вдосконалення знань у невимушеній обстановці;

  • тематичні вечірки – школи англійської часто організовують заходи до певних свят. Співробітники зможуть неформально поспілкуватися та весело провести час, розширити словниковий запас та потренувати розмовні навички, поговорити з носіями мови;

  • профільні meetups та workshops – можливість отримати інформацію для розвитку та покращення знань, нові знайомства та враження;

  • board games – інтелектуальні ігри на уроках англійської допоможуть розвинути розмовні навички та навички роботи у команді.

Популярний та дієвий спосіб вивчення англійської – прослуховування подкастів. Наприклад, епізоди на різні бізнес-теми від мережі наших шкіл можна слухати в ENpodcast. Під кожною аудіодоріжкою є транскрипція, переклад та значення слів, ти можеш вести міні-словник. Слухай подкасти у будь-якому місці у зручний час.

Соціальні мережі почали забирати занадто багато часу, але щоб не втрачати час даремно, пропонуємо скористатися ними для вивчення мови. Є спеціальні соціальні мережі, де система пропонує тобі обрати рідну мову та іноземну, яку ти хочеш вивчати. Тоді із запропонованих сторінок ти знайдеш людей, з якими можна говорити чи листуватись. У деяких випадках люди готові навіть перевірити тексти або виконані вправи.

Ще одна платформа, за допомогою якої можна знайти нових знайомих із різних країн, – CouchSurfing. Ти можеш запропонувати іноземним туристам як зупинитися в тебе вдома, так і просто зустрітися з ними і провести екскурсію містом. В особистому спілкуванні легко тренувати розмовну англійську, а також розширювати світогляд і відкривати нові культури. Головне – не бійся говорити та помилятися, адже на помилках навчаються, а подолавши мовний бар'єр, ти відкриєш світ нових можливостей та знайомств.

Вам можуть сподобатись
Курси англійської в Києві: вибір, форми навчання, ціна
Читати
Корпоративна англійська в Києві – як організувати навчання
Читати
Вивчення англійської мови самостійно – 7 дієвих порад
Читати
16 років компанії! 5 запитань до CEO Yappi Віталія Васільєва
Читати