Корпоративна англійська в Києві – як організувати навчання


Зміст

1. Організувати корпоративну англійську в Києві: їмо слона частинами

1.1. Корпоративне навчання англійської в Києві – основи основ

1.2. Яка ціна питання?

1.3. Збираємо групу для корпоративного навчання

1.4. Визначаємо час для занять

1.5. Шукаємо «свого» викладача

2. Чого чекати від курсу корпоративного навчання англійської мови?

2.1. Подбаємо про цілі навчання

2.2. Який курс корпоративної англійської обрати для своїх співробітників?

2.3. Контролюємо процес корпоративного вивчення англійської мови

3. Останні приготування до занять

3.1. Де ми сьогодні займаємось?

3.2. То все-таки індивідуальні заняття чи група?

3.3. Чекліст


Однією з головних складових успішності будь-якої компанії є високий рівень професіоналізму та знань усіх співробітників, і корпоративні заняття з англійської саме в цьому допоможуть. Корпоративна англійська викладається індивідуально для кожної компанії залежно від її сфери діяльності. А правильно підібраний викладач гарантує високі результати за короткий термін. У цій статті ми розберемо, як організувати навчання ефективно та швидко. 
 

Організувати корпоративну англійську в Києві: їмо слона частинами


Почнемо з найважливіших організаційних питань: що таке корпоративні курси, як зібрати групи, де знайти час і до кого звертатися за допомогою.

Отже, що собою представляють корпоративні заняття з англійської?

  1. Кваліфікований викладач забезпечить гнучкий розклад, а отже – уроки можуть проводитись у робочий час, коли всім працівникам зручно.

  2. Основу уроків складає комунікативна методика, а спілкування в групі відбувається виключно мовою, що вивчається.

  3. Викладач приїжджає до офісу компанії або проводить заняття онлайн на інтерактивній платформі: керівництву немає необхідності контролювати процес навчання.

Заняття з викладачем корпоративної англійської ефективніші, ніж індивідуальні. Це пояснюється здоровою конкуренцією між працівниками. Усі заняття з іноземної мови проводять виключно для співробітників певної фірми. Це означає, що враховуватиметься спрямованість діяльності та специфіка організації. Уроки будуються на базі знань всіх співробітників офісу. Багато викладачів іноземної мови пропонують онлайн-вивчення за допомогою Zoom.

 

Банер – як почати навчання в компанії

 

Корпоративне навчання англійської в Києві – основи основ


Необхідність вивчити іноземну мову у співробітників компанії може виникнути з різних причин.

  1. Вивчення англійської корпоративно як необхідність для життєдіяльності компанії

Ти працюєш у міжнародній компанії, де головний офіс знаходиться за межами України, навчання та семінари відбуваються іноземною мовою. А можливо, твої партнери/ клієнти/ замовники – іноземці, тому іноземна мова – це єдиний інструмент для організації робочого процесу. У такому разі, швидше за все, іноземна є обов'язковою умовою для прийому на роботу. Мінімальний рівень, необхідний роботи, визначається менеджментом компанії, а потреба у корпоративному вивченні іноземних мов виникає з метою підвищення кваліфікації.

  1. Корпоративна англійська у Києві як бонус співробітникам

Компанія вирішує надавати приємні «плюшки» своїм співробітникам. У хід йдуть тімбілдінги, цікаві соціальні пакети, абонементи до спортзалів та заходи для саморозвитку. Вчити англійську корпоративно в такому разі буде одночасно приємно та корисно. Нові знання розширюють світогляд, допомагають стати більш зібраними, уважними та розвинути пам'ять. Тож бонуси від корпоративної англійської будуть і студентам, і компанії.
 

Яка ціна питання?


Результат пошукового запиту «корпоративна англійська у Києві ціна» запропонує варіанти на будь-який смак. Подивися кілька пропозицій, порівняй, що пропонує ринок викладання англійської у Києві. Якщо все гаразд і обрана школа серйозно займається корпоративним начанням, у неї на сайті буде прейскурант цін. Варто також мати на увазі, що в ціну входить і освіта викладача. Досвідчений фахівець, який постійно розвивається, не може коштувати дешево. Занадто висока ціна також має бути виправданою: уточни, що саме пропонує компанія.
 

Збираємо групу для корпоративного навчання


Отже, потреба виникла. Як зібрати групи? Компанія визначає, кому потрібно вивчити іноземну. Завдання ж викладача корпоративної англійської у Києві – протестувати учасників та точно визначити рівень для подальшого комфортного навчання.

Якщо це бонус, тоді спочатку слід відповісти на запитання, чи це буде нагородою для «працівників місяця», чи опцією для всіх охочих. У першому випадку компанія знову ж таки готує список учасників. У другому випадку доцільно провести опитування, щоб дізнатися кількість охочих пройти навчання англійської. Як правило, так роблять ті, хто шукає корпоративну англійську в Києві.

Список учасників готовий, ідемо далі. Важливо розуміти деякі базові правила, щоб корпоративне навчання англійської мови стало приємним бонусом, а не черговою галочкою або, oh my God, марнуванням часу.

  1. Рівень мови

Корпоративні групи, як і групи на звичайних курсах, потрібно формувати за рівнем. Зібрати в одну групу новачків та впевнених користувачів – таке рішення, можливо, і допоможе заощадити час та місце, але користі це точно не принесе. Що ж відбуватиметься під час навчання на курсах корпоративної англійської у змішаній групі? Ось пара варіантів:

  • співробітники з вищим рівнем будуть говорити більшість часу, а новачки почнуть обростати комплексами через невміння так красиво закрутити фразу;

  • новачки будуть ставити «ну дуже очевидні запитання» і довго виконувати завдання, а студенти рівнем вище почнуть нудьгувати і втрачати мотивацію, залишаючи коментарі на кшталт «я ж майже нічого нового не дізнаюсь».

 

Зображення – як організувати навчання

Розбираємось, як організувати курси іноземної мови в офісі

 

Хочеться, щоб студенти залишалися задоволені опцією вивчення іноземної мови в офісі. Ось для цього ми і поділяємо їх на рівні. Зазвичай таких рівнів шість:

  • Beginner;
  • Elementary;
  • Pre-Intermediate;
  • Intermediate;
  • Upper-Intermediate;
  • Advanced.

Також студентам представлена міжнародна система розподілення рівнів CEFR, за якою вони зможуть орієнтуватись під час вибору курсів та при оцінювання своїх знань:

  • CEFR-level A1 (beginners)
  • CEFR-level A2 (pre-intermediate)
  • CEFR-level B1 (intermediate)
  • CEFR-level B2 (upper-intermediate)
  • CEFR-level C1 (advanced)
  • CEFR-level C2 (proficiency)

Саме такі групи рекомендовані методистами і, як показує практика, дають максимальний результат. Корпоративна англійська, яку пропонує наша компанія, працює саме так.

  1. Чисельність групи корпоративного вивчення англійської

Оптимальна кількість учасників групи – 8-10 осіб. У такій групі викладач встигає приділити час кожному, а студенти постійно мають можливість попрактикуватися з різними партнерами в парах або групах. Бувають випадки, коли група набирається більше, а бажання/ можливостей ділити студентів на дві групи немає. У такому разі деякі припиняють ходити або самі просять зробити групу поменше. Тому не варто винаходити велосипед, з багаторічною практикою сперечатися важко.
 

Визначаємо час для занять


Корпоративні заняття доцільно ставити двічі-тричі на тиждень. Стандартний курс корпоративної англійської мови в Києві зобов'язує пройти певну кількість годин і від того, скільки занять на тиждень ти обереш, залежатиме час закінчення цього курсу.

  • Для тих працівників офісу, яким необхідно опанувати іноземну максимально швидко, радять проводити заняття тричі на тиждень.

  • Два заняття на тиждень – це оптимальне рішення для корпоративних клієнтів, які не будуть відволікатися від роботи, але не забудуть те, що вчили минулого заняття.

  • Одного заняття на тиждень буде достатньо в тому випадку, якщо необхідно лише підтримувати рівень знань співробітників.

Корпоративна англійська у Києві може проходити як у робочий, так і в неробочий час. Усе залежить від політики компанії.

У Києві є практика для додаткової мотивації враховувати час на курсах як робочий. Якщо у співробітників часті зустрічі, збори та виїзди – вивчати англійську корпоративно краще на початку робочого дня. Або навпаки, якщо на ранок припадає найбільше роботи, а друга половина дня менш завантажена, тоді потрібно обирати час наприкінці робочого дня. Іноді компанії вирішують ставити заняття у середині робочого дня.

А в деяких київських компаніях саме вивчення англійської мови і є приємним бонусом, тому співробітники із задоволенням приходитимуть на організовані для них заняття до початку робочого дня або залишатимуться після. Тут є сенс опитати команду: який час буде зручніше виділити співробітникам для занять. Адже хтось може ввечері поспішати робити уроки з дітьми чи готувати вечерю для сім'ї, а комусь навпаки треба відводити дитину до садка вранці. Можливості корпоративної англійської у Києві дозволяють зупинитися на будь-якому розкладі.
 

Шукаємо «свого» викладача


Кому ж довірити найцінніше, що має компанія – співробітників? Як знайти викладача англійської, який допоможе досягти поставленої мети? Тішить, що фахівців, готових викладати англійську в офісі компанії, стає дедалі більше. Але як знайти «свого»? Пропонуємо три варіанти.

  1. Штатний викладач корпоративної англійської у Києві

Компанія вирішує взяти викладача до штату. У такому разі викладач займається групами, індивідуальними заняттями, програмами, моніторить процес та успішність співробітників. Залишається питання, як контролювати такого викладача. Надійним показником стануть відгуки співробітників, чи задоволені вони заняттями, чи є прогрес. Можливо, періодично потрібно влаштовувати незалежне тестування, наприклад, іспит для отримання міжнародного сертифіката, який покаже об'єктивний рівень володіння іноземною мовою.

Гідний кандидат повинен мати такі характеристики:

  • рівень англійської Advanced/ Proficiency (C1-C2);
  • досвід роботи із дорослими студентами (мінімум два роки);
  • міжнародні сертифікати, що підтверджують володіння сучасними методиками (CELTA, TESOL);
  • відвідування тренінгів та семінарів для викладачів (щоб залишатися в курсі освітніх новинок);
  • вміння організувати освітній процес.

Варто попросити викладача показати пробний урок для співробітників, щоб побачити, як викладач може встановити контакт із групою, наскільки динамічний урок.

  1. Викладач корпоративної англійської мови, що приходить в офіс

Вивчення іноземної можна організувати і в такий спосіб. Якщо зібралося одна чи кілька груп, можна спробувати самостійно знайти викладача, який приходитиме до офісу. І тут компанія допомагає організувати процес, а завдання викладача – проводити уроки і контролювати результат. Вимоги для кандидата будуть такими ж, як і в попередньому пункті. Але у разі появи нових груп чи індивідуальних студентів у викладача не завжди буде час.

Компанія, яка надає послугу курсів корпоративної англійської мови, – це знахідка для зайнятого кадровика. Адже зазвичай компанії виділяється менеджер, який організовує і супроводжує весь освітній процес. Корпоративне навчання англійської в Києві проходитиме злагоджено та конструктивно, адже така компанія дбає про свій імідж – отже, і послуги надасть на найвищому рівні. Компанії нададуть кілька розроблених програм або підженуть програму під індивідуальний запит. Розклад також не буде проблемою, школа корпоративної англійської підбере викладачів для кожної групи.

Зазвичай викладачі англійської, які працюють на корпоративних курсах, отримують всю необхідну підтримку та розвиток, тому вони завжди знають, як ефективно навчати. Для тих, хто обрав такий шлях – вивчати корпоративну англійську в Києві – ціна питання буде найоптимальнішою. Принаймні у нас, у Yappi Corporate, справи робляться саме так.

Ну ось, найважливіші шматочки картини ми зібрали.
 

Чого чекати від курсу корпоративного навчання англійської мови?


Звісно, досвідченому керівнику хочеться бути впевненим, що процес іде і результати перевищують очікування. А ще зовсім не хочеться відволікатися на сторонні питання, правда? Тому ще кілька моментів для організації корпоративної англійської – і можна далі спокійно займатися своїми справами.
 

Подбаємо про цілі навчання


Давай ще трохи поговоримо про цілі, для чого ми вирішуємо організувати корпоративну англійську. Хочемо наголосити, що розуміння цілей допомагає створити правильну мотивацію для вивчення англійської корпоративно. Зрештою, проаналізувавши такий важливий пункт у корпоративному навчанні англійської мови як ціни, ти захочеш отримати максимум користі. Тому розуміння, навіщо компанії потрібні співробітники, які розмовляють іноземною мовою, і в які терміни потрібне підвищення рівня володіння англійською, є важливим моментом. Варто проговорити це зі співробітниками, щоб процес був прозорим і учасники розуміли, навіщо вони витрачають час на повторення слів, правил і підготовку до фінального тесту.

 

Зображення – як організувати навчання в офісі

Важливо грамотно підготувати співробітників до корпоративної англійської, адже вчитимуться саме вони​

 

Перед корпоративним навчанням англійської у Києві пропонуємо обміркувати такі питання.

  1. Це бізнес-курс чи загальна англійська?
  2. Це усне спілкування чи листування?
  3. Потрібно вдосконалити граматику або збільшити словниковий запас?
  4. Чи скаржаться співробітники на мовний бар'єр?
  5. Чи можливе кар'єрне зростання чи закордонні відрядження у разі успішного проходження рівня?
  6. Чи важлива наявність міжнародного сертифіката?

Після визначення цих основних моментів стане зрозумілим, який курс обрати. Із цим і розберемося далі.
 

Який курс корпоративної англійської обрати для своїх співробітників?


Вчити англійську мову в офісі можна за такими програмами.

  1. Загальна або бізнес-англійська

Загальний курс допоможе розговоритись на повсякденні теми, навчитися будувати граматично правильні речення. Особливо підходить для новачків і тих, хто хоче вдосконалюватися. Такий курс допоможе впевнено почуватися за кордоном, з іноземними знайомими, навчить спілкуватися у різних ситуаціях. Готуйся до того, що словниковий запас невблаганно зростатиме, а граматика збиратиметься в зрозумілу систему.

Курс бізнес-англійської передбачає опанування ділової лексики. Ці знання знадобляться, якщо ти проводиш збори, укладаєш угоди чи ведеш офіційне листування іноземною мовою. Ти дізнаєшся термінологію, необхідну для роботи, і навчишся звучати офіційно. Граматиці на такому курсі приділяють не менше уваги, розбираються основні для кожного рівня моменти в контексті бізнес-ситуацій. Для такого курсу потрібна наявність хоча б базових знань. Але можна й підлаштувати програму під себе, озвучивши запит викладачеві: більше граматики чи приділити увагу письму, додати спеціалізовану лексику тощо.

  1. Стандартний курс або інтенсив

З назви зрозуміло, що це про час, витрачений на курс корпоративної англійської у Києві. Заняття на інтенсивному курсі відбуваються частіше, а тривають довше. Відмінності полягають і в тому, що на інтенсиві студентам рекомендують більше часу приділяти повторенню матеріалу вдома, адже кількість нових знань зростає, а постійне повторення допоможе запам'ятати їх якісніше. Інтенсив підійде тим, кому потрібно «на вчора», та тим, хто не любить розтягувати задоволення. Загалом знання, отримані в результаті обох курсів, будуть приблизно однаковими.

  1. Граматика чи розмови

Повертаючись до цілей корпоративного навчання, дай відповідь на запитання, що ж для тебе важливіше: розуміти, як працює мова (тобто знати правила і чітко відповісти на питання про відмінності між Present Perfect Simple та Present Perfect Continuous) або вільно розмовляти, не перекладаючи речення в голові . У другому випадку розглянь варіант розмовних курсів вивчення англійської. Такі заняття проводяться на актуальні теми і дають можливість висловитися, вчать підбирати слова і не губитися в ситуаціях, коли немає потрібного слова в голові. Досвідчений викладач корпоративної англійської побудує процес так, щоб учасники говорили якнайбільше. До речі, навіть у такому разі студенти починають висловлюватись граматично правильніше.
 

Контролюємо процес корпоративного вивчення англійської мови


Ну от, група є, розклад складено, цілі прописані, програма визначена. Ще щось? Є ще один важливий момент. Як зрозуміти, що процес іде?

Можна, наприклад, організувати отримання міжнародних сертифікатів. Це коштує грошей, але є залізні докази. Хто ж сперечатися з балами IELTS?

Є менш кардинальні методи. Під час проходження курсів викладач корпоративної англійської мови проводить проміжні тести, які вказують на засвоєння матеріалу, а також визначають прогрес. За результатами таких тестів кожен учень знає, які теми йому необхідно опрацьовувати додатково.

Отже, основні пункти, які допоможуть в Києві налагодити та систематизувати вивчення англійської:

  • контроль відвідуваності;
  • контроль засвоєння знань;
  • фінальний контроль

Обговори з викладачем корпоративної англійської, де і як ти зможеш отримувати цю інформацію. Говорячи про нашу школу, багаторічний досвід роботи з компаніями допоміг нам зробити цей процес швидким та якісним. Ми пропонуємо зручну CRM-систему, доступ до якої мають усі учасники корпоративного навчання англійської мови. Видно відвідування студентами кожного заняття, а кожні 4-5 занять викладач залишає інформацію про прогрес студентів. Кінець семестру завжди супроводжується фінальним тестом: письмовою та усною частинами. Учасники також отримують сертифікати про закінчення курсу з фінальним балом. Так у Києві корпоративна англійська стає доступною та зрозумілою.
 

Останні приготування до занять


Про що ще варто подбати в процесі організації корпоративного навчання?
 

Де ми сьогодні займаємось?


Той, хто готовий чути це запитання щонайменше двічі на тиждень, може пропустити цей розділ.

Чого ще чекають від компанії для організації корпоративного навчання англійської мови? Крім розкладу, важливим є ще й місце проведення занять. Якщо це можливо, необхідно виділити конкретну кімнату або подбати про те, щоб для кожного заняття точно була вільна кімната. До речі, про це питання краще подумати ще під час формування розкладу.

 

Зображення – вивчення англійської для підприємств

Подбай про наявність зручної кімнати, оснащеної всім необхідним для корпоративної англійської в Києві​

 

Ідеальне місце для курсів корпоративної англійської має мати достатню кількість сидячих місць для студентів та викладача, дошку або фліпчарт для того, щоб викладач міг залишати найважливішу інформацію в письмовому вигляді, доступному всім учасникам. Стіл, екран чи проєктор, ноутбук, колонки та хороший інтернет не будуть зайвими. Адже тоді з'явиться можливість використовувати сучасні методи вивчення: відео, додатки для якіснішого та різноманітнішого процесу корпоративного навчання англійської мови.

Якщо з приміщеннями проблемно або багато працівників працюють дистанційно, варто обирати онлайн-курси. Тут і дошка не потрібна (вона є онлайн), і кімната у кожного своя.
 

То все-таки індивідуальні заняття чи група?


Займаючись корпоративною англійською в Києві вже багато років, ми зустрічали ситуації, коли потрібні індивідуальні заняття. Ми припускаємо, що це може бути потрібним топ-менеджеру, щоб підтягнути чи почати вивчати іноземну мову. А можливо, є співробітник, якому навчання відкладати не можна, а відповідної групи зараз немає. В інших випадках групові заняття з англійської будуть ефективнішими. Адже саме під час групових занять учасники мають більше змоги говорити та розвиватися.
 

Чекліст


Отже, давай зберемо все, що у нас є, в один список, який допоможе тобі організувати курс корпоративної англійської мови в Києві.

  1. Виявити потребу в організації корпоративного навчання англійської мови.
  2. Зібрати групу охочих вивчати англійську корпоративно.
  3. Визначитись із розкладом занять.
  4. Знайти аудиторію для занять або обрати онлайн-формат.
  5. Знайти викладача англійської мови в Києві або відповідні курси.
  6. Обрати оптимальний за тривалістю та спрямованістю курс.
  7. Уточнити, як контролюватиметься процес.
  8. Почати вже нарешті вчити англійську.

Ось, власне, і все. Пам'ятай, що витративши стільки зусиль щодо організації навчання, ти готуєш міцний фундамент для саморозвитку та зростання співробітників. Залишились питання? Ми з радістю відповімо на них! Зв'яжіться з нами – і ми доставимо заняття просто до вашого офісу!

Вам можуть сподобатись
Юридична англійська – приклади та поради з вивчення
Читати
Вибір школи англійської у Києві – допоможемо визначитися
Читати
Англійська для IT – кому саме потрібна та як вивчити
Читати
Курси англійської в Києві: вибір, форми навчання, ціна
Читати