Корпоративна англійська в Києві: цілі, яких досягнуть студенти


Зміст

1. Базові завдання корпоративних київських курсів

2. Чинники, від яких залежить результат студентів

3. Як правильно організувати курси корпоративної англійської у Києві?

4. Як складається програма вивчення корпоративної англійської?

5. Чому власникам компанії вигідніше вчити співробітників англійської, а не наймати нових фахівців?

6. Скільки часу піде на корпоративне навчання англійської в Києві?


У всіх керівників чи HR-менеджерів київських компаній рано чи пізно виникає завдання навчити співробітників англійської мови. Ідеальне рішення – корпоративна англійська в Києві. Такі курси англійської мови дозволяють швидко та якісно покращити знання працівників, а також дають їм саме ту інформацію, яка знадобиться в роботі.

Щоб тобі було простіше зрозуміти, який результат принесуть корпоративні курси, ми описали базові завдання викладача та фактори, які впливають на успішність студента. Також підготували важливі підказки, які допоможуть прискорити навчання та зробити твоїх співробітників справжніми поліглотами!

Базові завдання корпоративних київських курсів

Безперечно, кожна київська школа англійської ставить перед собою свої власні завдання. Тому ми опишемо загальну картину, як виглядає навчання корпоративної англійської в Києві. Одразу зазначимо, що ми пропонуємо компаніям гнучкий підхід до організації занять – як у графіку, так і в складанні програми. Відповідно, ви також можете впливати та визначати завдання, які мають вирішити співробітники під час навчання на наших корпоративних мовних курсах.

1. Збільшення словникового запасу

Лексика – основа будь-якої мови, а тому для вільного спілкування англійською студенти повинні мати великий словниковий запас. Але оскільки йдеться про навчання компаній, наші викладачі корпоративної англійської у Києві:

  • Дають на вивчення лексику зі сфери професійної діяльності. Якщо компанія займається фінансами, працівники вивчатимуть фінансовий лексикон, якщо юридичними питаннями – юридичний, завдяки чому вони отримають величезну словникову базу для використання мови у своїй роботі.

  • Використовують актуальний словник. У звичайній середній школі ми вивчали класичну британську мову, якій властива безліч архаїзмів. Вивчаючи англійську в корпоративному форматі, співробітники мають справу лише із сучасною, «живою» лексикою.

  • Вчать швидко запам'ятовувати слова. Безперечно, доведеться попрацювати і з класичними вордлістами, проте на корпоративній англійській у Києві використовуються спеціальні вправи та завдання, що дозволяють запам'ятати нові слова без зубріння, а просто в процесі цікавого спілкування. Зокрема, під час занять розбираються актуальні для студентів питання, які переростають у дискусію з використанням нової лексики.

 

Корпоративна англійська в Києві: цілі, яких досягнуть студенти

Корпоративна англійська в Києві – ефективний і приємний спосіб навчання

 

Співробітникам не доводиться витрачати час на вивчення «зайвих» слів, а запам'ятовування потрібного відбувається саме собою завдяки комунікативному підходу на курсах англійської мови.

2. Формування правильної вимови

Уяви розмову з іноземним бізнес-партнером, який намагається говорити українською мовою, але це йому вдається дуже погано. У подібній ситуації тебе порадує старання співрозмовника, проте його неправильна вимова та помилки в мові відволікатимуть від суті розмови, зроблять її більш тривалою та менш результативною.

Щоб аналогічні відчуття не виникали у закордонних партнерів, з якими спілкуватимуться твої співробітники іноземною мовою, ми намагаємося зробити все можливе для формування правильної вимови. Для виконання такого завдання курси корпоративної англійської в Києві:

  • Використовують аудіоматеріали англійською з чіткою вимовою, яку можна повторити.

  • Надають достатньо часу та можливостей для практики. Маленькі діти, які щойно почали розмовляти рідною мовою, також мають певний акцент. Однак із практикою вони поступово втрачають його. Так і дорослій людині, щоб навчитися правильної вимови, необхідно багато і регулярно спілкуватися англійською. Заняття та розмовні клуби цьому посприяють.

  • Організовують заняття з корпоративної англійської у Києві разом із носієм мови. У Києві не так легко знайти англомовне середовище, тому ми залучаємо до навчального процесу носіїв мови, наслідуючи яких студенти поступово позбавляються акценту.

3. Практика та робота зі страхами

Ти можеш знати людей, які здатні перекладати складні англійські тексти рідною мовою, проте губляться, коли іноземною потрібно заговорити. Найчастіше причина цієї проблеми у численних страхах: зробити помилку, стати посміховиськом, потрапити у неприємну ситуацію. На корпоративних мовних курсах ситуація посилюється фактором контролю керівництва: «Якщо шеф почує мої помилки, він мене звільнить».

Враховуючи наявність таких психологічних складнощів, ми вважаємо, що у навчанні корпоративної англійської в Києві важливо:

  • Створити сприятливу атмосферу для опанування мови. Перш за все створюється атмосфера без ​​оцінювання. Викладач іноземної мови спокійно реагує на помилки та вчить використовувати їх для покращення знань. Ідеальна робота групи виглядає як спілкування друзів, які зібралися обговорити події у їхньому житті.

  • Надати можливість для практики. На відміну від роботи з репетитором чи самонавчання, на мовних курсах, зокрема корпоративних, вдається багато практикуватися. Студенти проводять у діалогах між собою більшу частину навчального часу. Поступово говоріння допомагає подолати страхи та відчути впевненість у собі та своїх навичках.

  • Викликати інтерес та залучити до навчання. Вище ми згадували, що намагаємось надавати студентам найцікавіші та найпотрібніші теми для обговорень, щоб залучати їх до навчального процесу. Адже коли народжується інтерес, страхи зникають. Завдяки цьому студенти непомітно для себе починають впевнено говорити новою мовою, навіть не усвідомлюючи, звідки знають стільки слів. Одним зі способів формування інтересу під час навчання на курсах корпоративної англійської є використання відео на актуальні теми.

За необхідності розробляється індивідуальний підхід до кожної людини, яка відвідує корпоративні курси. Адже кожен має пріоритетний канал сприйняття інформації (візуальний, вербальний) і навіть різний темп роботи. Досвідчений педагог обов'язково враховує ці фактори під час ведення корпоративних занять у Києві.

4. Вивчення основ ділового спілкування

Під час корпоративної англійської в Києві ти не тільки опановуєш мову, а й навчаєшся правильно спілкуватися у бізнес-середовищі. Зокрема, вивчаються засади ділового етикету, правила складання ділової кореспонденції та іншого документообігу. Усі отримані знання закріплюються практично в ігровому форматі корпоративних занять.

За бажання та необхідності співробітники можуть приносити на корпоративне заняття будь-яке робоче завдання та виконувати його разом із наставником. Наприклад, писати листи для ділових партнерів з інших країн, розробляти плани конференцій, які збираються проводити у Києві, тренуватися у презентації бізнес-планів.

Так корпоративне вивчення англійської у Києві перетворюється на ґрунтовний бізнес-тренінг, що дозволяє трансформувати звичайних фахівців у професіоналів міжнародного рівня. Завдяки цьому твоя компанія зможе суттєво заощадити на наймані фахівців із вищими запитами щодо зарплати.

 

Корпоративна англійська в Києві: цілі, яких досягнуть студенти - 2

 

Чинники, від яких залежить результат студентів

Наскільки професійним не був би підхід школи до організації корпоративних занять, щоб співробітники отримали необхідні знання, потрібні чималі зусилля і з їхнього боку.

1. Правильно сформовані досяжні цілі

Коли компанія замовляє у нас корпоративну англійську, ми обов'язково уточнюємо її цілі – що саме повинні отримати фахівці від наших мовних курсів. Наприклад:

  • підготуватися до ділових переговорів із партнерами;
  • зробити презентацію проєкту;
  • підготуватися до розширення компанії та початку роботи з англомовними партнерами;
  • створити базу менеджерів для роботи з іноземними клієнтами.

Безперечно, у твоєї компанії можуть бути зовсім інші цілі, що підштовхують замовити корпоративну англійську в Києві прямо в офіс. Головне – заздалегідь обговорити їх із нашими менеджерами та зробити максимально досяжними. Важливо розуміти, що за один місяць (і навіть за рік) співробітник із нульовим знанням англійської мови не зможе опанувати її на рівні носія. Тому перед початком корпоративного навчання ми обговорюємо із замовником, за які терміни та які конкретно знання отримають фахівці.

2. Розмір групи та рівень знань кожного окремого студента

У вивченні англійської мови у корпоративному форматі велику роль відіграють такі фактори:

  • Рівень знань кожної людини. Ідеальна група для вивчення англійської у Києві складається з людей з однаковим рівнем володіння мовою. Адже якщо одна людина тільки починає вивчати англійську, а друга приходить на корпоративні курси, щоб освіжити знання та поставити вимову – разом вони не зможуть досягти своїх цілей. Відповідно, групи для вивчення англійської корпоративно формуються за рівнем знань.

  • Чисельність групи. Чим менше група, яка вивчає корпоративну англійську в Києві, тим більше уваги отримує кожен студент. Але водночас у Києві ми намагаємося формувати групи приблизно з 5-8 осіб, щоб надати їм більше можливостей для спілкування, формування дружніх стосунків усередині колективу, набуття більшого досвіду спілкування англійською мовою. Але на запит корпоративні курси можемо організувати навіть для однієї людини.

Щоб перевірити рівень знань співробітників, ми проводимо письмове та усне тестування. Воно дозволяє сформувати групи для корпоративного навчання за рівнем знань.

3. Корпоративна англійська в Києві та рівень мотивації працівників 

Серед фахівців, які працюють у Києві, далеко не всі бажають витрачати час на додаткове навчання у корпоративному форматі. Водночас від особистої мотивації кожного студента залежить його результат. Тому як безпосередній керівник ти можеш сформувати кар'єрну чи фінансову мотивацію своїх співробітників. Як показує практика, можливість досягти конкретних професійних цілей за допомогою англійської є ідеальним мотиватором.

Деякі керівники також прагнуть створити між підлеглими конкуренцію та змагальний ефект. Подібний підхід також може спрацювати як мотивація до корпоративного навчання. Однак важливо враховувати особливості кожного працівника, оскільки для деяких людей конкуренція – навпаки, головний демотиватор.

4. Ступінь навантаження у роботі та вивченні англійської мови

Щоб опанувати англійську мову на курсах, необхідно докладати чимало зусиль. Адже вивчення будь-якої мови – це активна розумова робота, яка задіює як короткострокову, і довгострокову пам'ять. Відповідно, якщо працівники присвячують багато часу офісним обов'язкам та проводять за робочими завданнями більше 8 годин на день, на корпоративну англійську в них може не вистачити сил.

Щоб розвантажити їх, спробуй на час корпоративного навчання:

  • знизити кількість професійних завдань;
  • скоротити робочий час хоча б на 30 хвилин;
  • організувати навчальний процес безпосередньо в офісі, щоб групі не доводилося витрачати час на поїздку до мовної школи та очікування в київських пробках.

Потрібно розуміти, що відвідуючи курси корпоративної англійської, фахівці також виконують професійні обов'язки. Тому ідеальний варіант – це заняття, що проводяться як частина робочого часу. У такому випадку можна виключити перевтому, а також досягти більш високих результатів.

Щоб бачити досягнення кожного співробітника, у процесі корпоративного навчання мови ми проводимо «зрізи» – тестування, яке дозволяє побачити зростання людини за певний період. Плюс ти зможеш дізнатися, як кожен київський працівник ставиться до вивчення англійської мови.

Як правильно організувати курси англійської мови в Києві?

Раніше вчитися з викладачем корпоративно можна було лише у Києві та інших великих містах. Сучасні технології дозволяють зробити цей процес більш гнучким та придатним для компаній, які організовують корпоративні заняття не лише для київського офісу. Як правило, школи корпоративної англійської пропонують два зручні варіанти навчання.

Класичні мовні курси в офісі

У такому разі викладач англійської мови приїжджає безпосередньо до офісу компанії. Потрібна очна присутність кожного студента. Такий формат організації корпоративного навчального процесу в Києві має свої переваги:

  • багатьом людям зручніше працювати в живому колективі;
  • взаємодія стає більш живою, є можливість обговорювати робочі теми у діалогах між собою (хоча й онлайн це так само можливо);
  • швидше налагоджується контакт із викладачем корпоративної англійської.

Однак подібний формат викладання корпоративної англійської в Києві є абсолютно неможливим, коли йдеться про компанії з дистанційним форматом роботи. Відповідно, єдиним виходом із ситуації стає онлайн-навчання.

Корпоративні онлайн-заняття з англійської мови

Головна перевага корпоративних онлайн-занять – можливість охопити як київських фахівців, так і тих співробітників, які працюють дистанційно з інших міст і навіть країн. Також такі заняття дозволяють:

  • уникнути пропусків у відвідуванні занять, якщо співробітник вирушає з Києва у відрядження;
  • заощадити час працівників, яким не потрібно їхати до офісу та назад;
  • працювати без роздрукованих підручників – лише за онлайн-матеріалами, доступ до яких студенти мають 24/7;
  • практикуватися за допомогою додатків, працювати з різними tech tools, які пожвавлюють заняття.

Навіть якщо твої співробітники протестують проти проведення онлайн-курсів корпоративної англійської в Києві, запропонуй їм відвідати одне пробне корпоративне заняття. Завдяки цьому вони зможуть особисто відчути всі переваги підходу та швидше за все погодяться навчатися у дистанційному форматі.

Як складається програма вивчення корпоративної англійської?

Для кожного клієнта ми виділяємо методиста, який займається упорядкуванням навчальної корпоративної програми. Однак сама програма будується на одному з підходів:

  • За спеціалізацією корпоративного клієнта. Методисти самі враховують специфіку конкретної компанії, аналізують, для яких завдань англійська потрібна працівникам конкретного київського офісу, та складають програму. Отже, студенти на корпоративних курсах вивчають англійську за фахом, а також отримують можливість додавати власні задачі – наприклад, підготуватися до наради чи закордонного відрядження, де доведеться використовувати англійську мову.

  • За бажанням корпоративного клієнта. Ми готові скласти абсолютно унікальну навчальну програму курсу корпоративної англійської для київського офісу з огляду на побажання компанії. Тому рекомендуємо детально обміркувати цілі, яких має досягти компанія завдяки знанням фахівців, та озвучити їх методисту Yappi Corporate. Не варто соромитися своїх побажань – ми обов'язково їх проаналізуємо та складемо програму, яка задовольнить запити й можливості студентів.

 

Корпоративна англійська в Києві: цілі, яких досягнуть студенти - 3

Знання мов – одна з головних професійних навичок сучасного фахівця

 

Забезпеченням підручниками та додатковими навчальними матеріалами на час проведення корпоративного навчання також займаємось ми. Студентам необхідно лише приходити на заняття онлайн чи офлайн, уважно слухати наставника, старанно виконувати поставлені завдання, включаючи домашні завдання з англійської мови.

Чому власникам компанії вигідніше вчити співробітників англійської, а не наймати нових фахівців?

Причин для організації корпоративної англійської в Києві досить багато і кожен керівник компанії знаходить власну вигоду. Ось загальні причини, чому навчати англійської мови своїх досвідчених працівників вигідніше, ніж наймати нових зі знанням мови:

  • оскільки новий співробітник приходить уже з певним рівнем володіння англійською мовою, він вимагатиме вищої заробітної плати;

  • перш ніж новий працівник приступить до виконання поставлених робочих завдань у київському офісі, доведеться витратити багато часу на те, щоб ввести його в курс справ;

  • навіть якщо кандидат на посаду добре відзначився на попередньому місці роботи, це зовсім не означає, що він ідеально впишеться у твою команду та допоможе їй прийти до успіху.

Тож корпоративна англійська у Києві – це можливість покращити професійні якості тих людей, які вже встигли добре зарекомендувати себе у твоїй компанії. Більше того, показуючи власну готовність вкладати у знання та вміння підопічних, ти підвищуєш їхню лояльність до компанії, знижуєш кількість звільнень та переходів до конкурентів.

Корпоративні курси також стануть чудовою мотивацією для нових недосвідчених співробітників, готових заради досвіду та можливості корпоративно вивчати англійську мову просто на роботі погодитися на невисоку заробітну плату. А молоді кадри зі знанням мови ніколи не будуть зайвими навіть у великій корпорації.

Скільки часу піде на корпоративне навчання в Києві?

У середньому на вивчення одного рівня англійської мови йде чотири місяці. У такому випадку корпоративні заняття проводяться двічі на тиждень приблизно по 1,5 години. Подібний підхід є зручним з кількох причин:

  • Це досить короткий термін для опанування цілого рівня мови з огляду на одночасну можливість отримання практики, а також націленість на бізнес-мову.

  • Навчаючись двічі на тиждень, студенти корпоративних мовних курсів не втомлюються, проте здобувають достатню кількість знань. Також їм вистачає часу для виконання домашніх завдань з англійської мови та практики використання англійської у Києві з носіями.

Ми готові організувати прискорений мовний курс корпоративної англійської мови у Києві. У такому разі кількість занять протягом тижня збільшиться до чотирьох, і студентам доведеться витрачати на навчання більше часу на день та на тиждень. При цьому час проходження одного рівня англійської скоротиться до двох-трьох місяців залежно від особливостей складеної програми.

Вам можуть сподобатись
Дистанційне навчання англійської: співбесіди, листи, переговори
Читати
Wartime. Stories of our Colleagues: керуючий партнер YC Віталій Васільєв
Читати
Zdorova Kukuha: ментальне здоров’я в умовах війни
Читати
Курси англійської з носієм мови: вчимося на результат
Читати