Курси англійської з носієм мови: вчимося на результат


Зміст

1. Курси англійської з носієм мови

1.1. Кому варто йти на курси англійської мови з носієм мови?

1.2. Як обрати найкращі курси?

1.3. Як вчитися на курсах англійської мови з носієм мови?

2. Інші способи вивчати англійську з носіями 

2.1. Вчимося самостійно

2.2. Вивчаємо англійську через соціальні мережі 

2.3. Відвідуємо розмовні клуби та інші мовні івенти 

3. Що заважає вивчити мову?

3.1. Брак часу 

3.2. Вік: коли починати вчити іноземну пізно 

3.3. Мотивація та підхід до вивчення


Все ще шукаєш причини, чому досі не вдалося вивчити англійську мову? А що, якщо ти просто неправильно вчив(ла) чи не хотів(ла) вчити? Багато хто втрачає можливість влаштуватися на кращу роботу, спробувати щось нове і навіть на повну відпочити та поспілкуватися за кордоном лише через страх та нерозуміння, що іноземну можна вивчити у будь-якому віці, витративши трохи зусиль і часу.

Якщо ти все ще думаєш, що вивчити іноземну можна тільки в іншій країні, то чому б не спробувати відвідати курси англійської з носієм мови? Такі курси можна легко знайти в Україні, а тобі не доведеться платити за проживання та переїзд до іншої країни. Обравши хорошу мовну школу, ти зможеш швидко та легко досягти бажаного результату.

Крім курсів англійської мови, вчитися з носіями мови можна й іншими способами. Спробуємо розібратися, як швидко та ефективно вивчити іноземну і що може стати на шляху.

 

Курси англійської з носієм мови: вчимося на результат - 2

На курсах англійської з носієм мови зовсім інша атмосфера, ніж на звичайних уроках
 

Курси англійської з носієм мови


Вивчати англійську на курсах з носієм мови – чудова ідея, коли є впевненість у викладачах та якості послуг. Від тебе знадобиться трохи зусиль, гарна мотивація та час. Але головне – відкинь усі міфи та стереотипи, що заважають почати вчитися. А ще важливо відповідально та серйозно підійти до вибору курсів.
 

Кому варто йти на курси англійської мови з носієм мови?


Одразу скажемо, що при правильному виборі курсів англійської з носієм починати навчання можна хоч з нуля. Але є багато нюансів: кому варто з самого початку йти вчитися з носієм мови, а кому варто зупинити свій вибір на курсах, де викладатиме людина, для якої англійська також іноземна.

Часто йдеться не про кваліфікацію викладача, яка також є важливою, а про психологічний фактор. Студенти на початкових рівнях найчастіше мають внутрішній бар'єр, коли приходять вперше на заняття з носієм мови. Школи англійської таких людей можуть налякати складністю та незбагненністю. І в цей момент важливо, щоб викладач – носій мови знайшов правильний підхід та зміг розкрити людину.

Студенти, які приходять з певними знаннями (рівнем від Pre-Intermediate та вище), почуваються впевненіше. Вони вже можуть пояснити багато речей, поставити потрібні запитання і мають базу знань, яка допомагає рухатися далі.

Обирати курси англійської мови з носіями мови варто людям, які хочуть швидко та якісно вивчити мову, навчитися розуміти іноземців та розібратися з вимовою та значенням слів. Також вивчати англійську на курсах з носієм мови варто людям, які не бояться робити помилки, готові до експериментів та роботи над собою.
 

Як обрати найкращі курси?


Вибір курсів англійської мови з носієм мови – справа непроста. На українському ринку освітніх послуг ти знайдеш багато варіантів як з нашими викладачами, так і з іноземцями. Цінова політика, методики та формат викладання пропонують абсолютно різні.

Але з чого почати вибір мовної школи, щоб вивчити іноземну швидко та якісно? Правильно починати з визначення своїх запитів: ціни, частоти навчання, форматів (онлайн чи офлайн), спрямованості.

Вартість навчання часто варіюється у великому діапазоні. І не завжди найдорожчі курси англійської гарантують якісні послуги. Щоб визначитися з найкращим співвідношенням ціна-якість, дізнайся, що входить у вартість. Скільки уроків ти отримаєш за певну суму курсу в годинах, чи входять у вартість навчальні матеріали, додаткові заняття та розмовні клуби. Вартість курсу часто формується не тільки від кількості занять, але включає різні економічні ризики, коли школа не має великого потоку студентів, вартість залежить і від кваліфікації педагогів, оренди офісів. Популярні школи, які надають якісні послуги, можуть не закладати ризики, коли група студентів не набирається. А ось маленькі та нові курси можуть бути дорожчими за рахунок оренди та невеликої кількості студентів. Але не забудь запитати про кількість студентів у групі, адже підозріло низька ціна може означати великі групи, а це негативно вплине на якість викладання. Коли в групі близько 20 студентів, викладач фізично не зможе приділити увагу кожному. І навіть найпрофесійніший викладач-іноземець не зможе навчити тебе швидко говорити іноземною.

Формат занять обирай за власними уподобаннями. Якщо тобі більше подобається живе спілкування та атмосфера класу, сміливо записуйся на офлайн-заняття. Вибери школу зі зручною локацією, щоб не пропускати заняття через пробки або незручне транспортне сполучення. Онлайн-формат занять на курсах англійської мови з іноземцями підійде зайнятим людям, які часто бувають у від'їздах. Ти можеш без проблем підключатися до уроків у будь-якій точці світу, де є інтернет. Також при виборі курсів не потрібно прив'язуватись до конкретного міста або району. Шукай найкращі пропозиції та вчи іноземну мову з носіями вдома на зручному дивані або в подорожі. Вибір за тобою.

Якщо на твоїй роботі пропонують корпоративні курси англійської мови з носієм мови – обов'язково розпитай про умови навчання та не відмовляйся від можливості вивчити іноземну на робочому місці.

Методики, за якими викладають на курсах англійської мови, також важливі, адже одним вони підійдуть, а для інших стануть каменем спотикання. Наприклад, можна обрати курси з методикою викладання «перевернутий клас», де всю нову інформацію ти дізнаватимешся вдома самостійно, а на уроці практикуватимешся та розбиратимеш незрозумілі моменти з викладачем. Так кожен студент може приділити стільки часу новому матеріалу, скільки потрібно, не затримуючи та не підганяючи інших. Але ця методика не є єдино правильною для всіх, тому варто ознайомитись із питанням та спробувати різні підходи до вивчення іноземної мови.

Обираючи курси англійської мови з носієм мови, особливу увагу приділи викладачам. Іноземці в Україні часто викладають англійську на курсах без спеціальної освіти. Вибір курсів з такими викладачами може негативно вплинути на подальше навчання і зовсім не принести результату. Якщо викладач не має методик навчання і не знає, як пояснити нюанси мови іноземцю, нічого не вийде. Викладачі повинні не тільки мати педагогічну освіту, а й знати методики викладання англійської мови для іноземців. В іншому випадку краще вибрати додаткові розмовні клуби з носіями або знайомитись з іноземцями на різних платформах для спілкування. А ось викладання краще довірити професіоналам.

Шукаючи курси англійської мови з носіями мови, проаналізуй відгуки та рейтинги в соціальних мережах та на різних сайтах в інтернеті. Оброби кілька джерел та обери кілька варіантів. Відвідай пробне заняття або просто пройди співбесіду та тестування, щоб ближче ознайомитися зі школою. Вибирай найкомфортнішу для себе та приготуйся до роботи.

 

Курси англійської з носієм мови: вчимося на результат - 3

Вчимося з носієм англійської на курсах
 

Як вчитися на курсах англійської мови з носієм мови?


Хороші курси з носієм мови можуть одразу в кілька разів підвищити шанси на швидке та якісне вивчення англійської мови. Вивчати будь-яку мову з викладачем-іноземцем цікаво та ефективно, адже мова не стоїть на місці та постійно розвивається. Усі нюанси лексики, граматики, сленгу ти зможеш почути з перших вуст. Не забувай ставити всі запитання, які спадають на думку, не бійся здатися дурним. Ти йдеш на курси, щоб вивчити іноземну, а не намагатися здатися всезнайкою.

Ще один плюс занять із носієм мови – постійна практика з іноземцем. На заняттях у тебе буде максимально наближена ситуація до реального життя. Тобі потрібно постійно знаходити способи порозумітися з іноземцем, навіть якщо не знаєш, як це сказати. Звичайно, на допомогу можуть прийти словники, які допоможуть з перевіркою вимови і значення, наприклад, Oxford Dictionary. Але коли ти говориш, ти ж не будеш перевіряти кожне слово, доведеться використовувати активний словниковий запас.

Щоразу ти будеш чути живу мову носія, правильну вимову і вчитись на прикладах не лише з підручника. Намагайся піднімати на заняттях різні теми, говорити про різні культурні особливості, дізнаватися про щось нове і розширювати світогляд.

Навіть жарти можуть бути чудовим способом зрозуміти культурні особливості та тонкощі мови під час заняття з носієм. Адже жартувати та розуміти жарти не менш важливо, ніж вести серйозні ділові переговори. А ти розумієш жарти англійською?

 

 

Не забувай про домашні завдання, їх важливо робити регулярно і не пропускати заняття. Регулярне відвідування курсів з носієм мови дозволить без особливих зусиль швидко підняти рівень іноземної мови. Якщо пропусків занадто багато, встигати за групою буде складно, а мотивація з кожним разом падатиме.

Не втрачай можливість практикуватися на занятті або поза курсами. Чим більше говорити, слухати, читати і дивитись англійською мовою, тим швидше досягнеш високого рівня і подолаєш мовний бар'єр.
 

Інші способи вивчати англійську з носіями


Вивчаючи англійську на курсах з носієм мови, не забувай про додаткову самостійну практику. Є безліч цікавих способів інтегрувати англійську в звичайні речі. Також можна в межах курсів відвідувати різні майстер-класи та розмовні клуби, вони чудово доповнять стандартну програму.

Знайти співрозмовників можна і не виходячи із дому. Використовуй мобільні застосунки, грай і вдосконалюй свої знання англійської мови у найзручніший спосіб.
 

Вчимося самостійно


Обравши загальний курс англійської мови з носієм мови, додатково вивчай теми, які актуальні саме для тебе. Наприклад, читай професійну літературу, слухай різні блоги на цікаву тему або відвідуй вебінари та майстер-класи іноземною за своєю професією. Якщо вивчаєш англійську для подорожей, читай travel-блоги, дивись на Netflix шоу про різні країни. Не забувай вчити слова та практикуватися у їх використанні. Наприклад, ти можеш створювати свої списки слів у програмі Quizlet, вивчати їх за допомогою карток та вправ. Далі намагайся вводити нові слова у речення та промовляти їх, а краще записувати. Підбирай контекст для нових слів, близький і актуальний саме для тебе, щоб легко проводити асоціації. Наприклад, склади речення про сестру, з якою нещодавно в тебе була зустріч, або про смішного собаку друга. Але не варто вигадувати неіснуючих персонажів та контекст. Так нове слово буде складніше згадати у потрібний момент.

Дивись відео та серіали англійською. Заняття з носієм мови на курсах краще доповнювати живою мовою інших іноземців, і це найпростіше зробити за допомогою фільмів та серіалів. Для початку можна дивитися з англійськими субтитрами та виписувати незнайомі, але актуальні висловлювання. Якщо рівень дозволяє виписувати нові слова без перекладу, а з поясненням англійською, не полінуйся робити так – і вивчити нові слова буде набагато легше. Спробуй повторювати деякі фрази або навіть діалоги за героями фільмів, копіюй вимову та намагайся запам'ятовувати цілі фрази. Вони допоможуть у потрібний момент правильно та швидко висловити думку.

Розвивати красиву і швидку мову допоможе читання книг вголос. Візьми за правило щодня читати кілька сторінок чи невеликі статті в англомовних виданнях.

Все, що вивчено самостійно, намагайся практикувати на заняттях з носієм мови, використовуй синоніми, говори повними гарними реченнями. Спочатку це може бути складно, але чим більше ти використовуватимеш нові слова, тим красивішою буде твоя мова, а згодом легше буде підібрати потрібне слово і сформулювати свою думку.
 

Вивчаємо англійську через соціальні мережі


Не виходячи з дому, ти можеш потрапити у цілий світ для вивчення іноземної мови з носіями мови, можливістю знайти нових друзів, проконсультуватися та попросити допомоги щодо певної теми чи тексту.

Є соціальні мережі як для людей, які вивчають виключно англійську мову, так і для всіх мов світу. На платформі для вивчення англійської мови ти знайдеші носіїв англійської, і студентів інших країн, що також вивчають мову. Платформи можуть мати функції для перевірки постів, консультацій та завантаження різних словників. Можна обмінюватися відео, слухати подкасти та шукати цікаві матеріали.

Платформи вивчення різних іноземних мов збирають ком'юніті людей з різних куточків світу. При реєстрації на сайті ти вказуєш свою рідну мову та ту, яку хочеш вчити. Деякі платформи пропонують пройти тест на визначення рівня володіння іноземною та підбирають співрозмовників. Можна спілкуватися як за допомогою відеозв'язку, так і просто переписуватися, обмінюватися цікавим контентом і обговорювати його. Такі платформи стануть чудовим доповненням до курсів англійської мови.

 

Курси англійської з носієм мови: вчимося на результат - 4

Вчимо англійську з іноземцями на курсах та поза ними
 

Відвідуємо розмовні клуби та інші мовні івенти


Обираючи курси англійської мови з носієм мови, віддай перевагу школам, які організовують розмовні клуби. На таких неформальних заняттях ти чудово підтягнеш свої комунікативні навички.

Розмовні клуби можна відвідувати без прив'язки до курсів, їх у містах України можна знайти на різний смак. Обирай цікаву тематику та записуйся на зустріч. Такі клуби можуть бути як онлайновими, так і офлайновими. Якщо не знаходиш розмовний клуб на цікаву тему або в зручний час, можеш організувати свій. Для цього просто створи зустріч у соціальній мережі або домовися з друзями. Виберіть тему та підготуйте запитання. Найкраще написати на картках різні запитання та теми, на які ви будете по черзі відповідати.

Можна організувати або знайти зустрічі для обговорення книг або перегляду фільмів з дискусією. Також зустрічі для практики розмовної англійської можна організувати з настільними чи іншими іграми. Азарт допоможе вимкнути бар'єр і почати розмовляти.

Розмовні клуби можуть бути як з носіями, так і без, головне, щоб було цікаво і можна було брати активну участь.
 

Що заважає вивчити мову?


Ми постійно маємо справу зі стереотипами та міфами, які заважають нам нарешті заговорити англійською. І жодні курси з носієм мови не допоможуть, доки ти не припинеш відкладати навчання через ці міфи.
 

Брак часу


У сучасний темп життя, особливо у великих містах, часто складно вписати додаткові заняття з англійської мови. А якщо вивчати іноземну навіть найзайнятіші люди можуть щодня? Звучить як фантастика. Але тільки подумай, скільки часу ти витрачаєш на соціальні мережі, перегляд телевізора чи YouTube та поїздки у транспорті. Ти можеш приділити годину двічі або тричі на тиждень і додатково щодня займатись по 15-20 хвилин у вільний час. Як його знайти? Займайся вранці за чашкою кави, повторюючи слова, перед сном дивись відео чи читай цікаві англомовні видання. Заміни дозвілля у традиційних соціальних мережах на спілкування на платформах вивчення іноземної. Завантаж на смартфон кілька додатків для вивчення слів та граматики та запускай їх, коли є вільна хвилинка. Намагайся використовувати англійську мову не тільки при спілкуванні з носіями, але й у повсякденному житті.
 

Вік: коли починати вчити іноземну пізно 


Ніколи не пізно вчитися. Навіть якщо університет вже далеко позаду, це не є підставою зупиняти свій розвиток. Нам казали, що вивчити англійську в дитинстві легше, але це такий самий міф, як і відсутність у деяких людей здібностей до вивчення мов. Діти вчать мову легше, тому що у них більше часу та менший життєвий досвід. Вони пізнають світ та набираються лексики одночасно. Дорослі намагаються за кілька місяців вивчити все, хочуть спілкуватися на будь-які теми легко і швидко. Це можливо, але доведеться докласти багато зусиль і приділити більше часу.

Все залежить від підходу та курсів. Займаючись із носієм мови, ти в будь-якому віці зможеш досягти хороших результатів. Головне – відкинути страх помилятися та відкритися новим знанням. Не намагайся все систематизувати та вивчити за раз усю граматику. Вчися поступово, набирай знання поетапно, не вимагай від себе неможливого і винагороджуй себе за кожне досягнення.
 

Мотивація та підхід до вивчення


Головна причина всіх невдач щодо іноземної – відсутність мотивації. Перш ніж шукати курси англійської з носієм, визначся з відповіддю на запитання «навіщо це мені?». Постав собі чітку, досяжну і вимірну мету. Це не обов'язково мають бути грандіозні плани, достатньо розуміння, що це тобі справді потрібно. Можливо, ти хочеш відвідати різні країни та спілкуватися вільно з місцевими жителями англійською, дивитися серіали в оригіналі або читати книги. А може, твоя мета – вступ до закордонного вишу чи зміна роботи. Уяви картину з майбутнього, чого ти досягнеш, вивчивши англійську. Щоразу, коли втрачатимеш мотивацію і виникне бажання все покинути, згадуй про неї і продовжуй вчитися. Мотивувати себе – найскладніший та найважливіший етап у процесі вивчення будь-якої іноземної мови.

Вам можуть сподобатись
Wartime. Stories of our Colleagues: викладачка YC Аня Пилипенко
Читати
Дистанційне навчання англійської: співбесіди, листи, переговори
Читати
Wartime. Stories of our Colleagues: керуючий партнер YC Віталій Васільєв
Читати
Zdorova Kukuha: ментальне здоров’я в умовах війни
Читати