Навчання англійської мови: секрети для початківців і просунутих

Сучасний світ вимагає від кожної впевненої, амбітної та цілеспрямованої людини великий багаж знань, різнобічні навички та вміння. Сюди входить і володіння хоча б однією іноземною мовою. Без таких навичок неможливо влаштуватися на високооплачувану роботу, комфортно подорожувати світом, знайомитися з різними цікавими людьми.

Але як бути тим людям, у яких є великі плани на життя, але зі школи вони пам'ятають тільки банальні фрази іноземною мовою? Нікому ніколи не пізно почати навчання англійської мови. Тим більше в свідомому віці робити це набагато легше, адже мотивація зрозуміла, а бажання розтягувати такий процес на довгі роки немає. У такому випадку навчання англійської мови має проходити в тій площині, яка буде максимально корисною для учнів.
 

Навчання англійської мови

Навчання англійської мови – додатковий шанс у житті
 

Поради для швидкого навчання англійської мови


Щойно ви зрозуміли, що хочете вивчати англійську мову, слід одразу намітити стратегію. Визначтеся з цілями: робота, переїзд, спілкування, туризм. Залежно від них ви зрозумієте, для чого слід відвести більше часу та зусиль (письмо, граматика, лексика).

Оберіть формат навчання – у школі або центрі, з викладачем, самостійно. Слід зазначити, що найбільш комфортний для більшості спосіб – заняття в групі. Так ви зможете комунікувати з однодумцями. Дух здорової конкуренції буде підштовхувати вас швидше та якісніше підходити до навчання англійської мови.

Пропонуємо вам перелік порад для легкого вивчення англійської мови, які допоможуть за короткий час досягти перших результатів.

  1. Створіть для себе сприятливе середовище для навчання – крім занять на курсах, вдома й дорогою на роботу читайте книги англійською, слухайте пісні, дивіться фільми. Перший час вам буде вкрай складно сприймати інформацію, але потім ваш мозок перебудується.
     
  2. Не бійтеся розмовляти англійською мовою. Що довше ви будете соромитися, то далі від себе ви відсуваєте вільні та невимушені розмови з носіями мови. Мовний бар'єр – один із головних ворогів вивчення.
     
  3. Поміркуйте над мотивацією. Наприклад, через півроку дивитися фільми без субтитрів. Щодня крок за кроком ви будете йти до мети.

 

Навчання англійської мови: секрети для початківців і просунутих

 

Що важливо для навчання англійської?


Як ви вже зрозуміли, найкращий формат вивчення мови – групові заняття. На них ви зможете швидше бачити перші результати, переймати досвід інших учнів. Однак у такого формату є свої нюанси. Важливо вибрати школу, викладання англійської мови в якій буде проходити за перевіреними методиками. В основі процесу навчання мають лежати сучасні технології й методики, які дозволяють отримувати тільки дійсно потрібні знання.

Ви зможете забути про нудні теми й уроки, які не несуть ніякої цінності. Матеріал має підбиратися та складатися таким чином, щоб уже після першого курсу ви могли чітко пояснювати свої думки. А спеціальні тренажери та програми дозволять закріплювати отримані знання. Якщо викладання англійської мови здійснюється носіями – це дозволить перейняти їхню техніку вимови, одразу ж влитися в процес спілкування.

Запам'ятайте, щоб вивчення англійської мови було легким і швидким, важливо розуміти, для чого вам це потрібно, бачити перспективу, намітити для себе план і чітко по ньому рухатися.

Вам можуть сподобатись
Англійський лінгвістичний центр – складнощі вибору
Читати
«We Shall Fight on the Beaches» – Вінстон Черчилль
Читати
Джедаї, балакучі тварини та (супер)герої: що дивитися в кіно цієї зими
Читати
Чи варто вчити англійську мову індивідуально?
Читати