Вчимо англійську мову з нуля онлайн: формальні й неформальні вітання

Для тих, хто вирішив вивчати англійську мову з нуля онлайн, важливо розуміти, що цей процес не обмежується заучуванням граматичних правил і слів. Потрібно вникнути в нову для вас культуру, вивчити її специфіку. Культура спілкування теж сюди відноситься. Якщо ви самостійно починаєте вчити англійську онлайн, не залишайте без уваги види вітань. На курсах для початківців обов'язково вивчають цю тему. Правильне використання різних видів вітань допоможе вам справити хороше враження на нових англомовних друзів, колег і партнерів.

Вітання в англійській мові бувають двох видів:

  • формальні;
  • неформальні.

Формат курсів англійської мови онлайн з нуля хороший тим, що ви вчитеся в зручному для вас темпі, а вивчивши різні види вітань і базові фрази, можете почати тренувати свої комунікативні навички, спілкуючись із носіями мови на спеціальних платформах (italki, My Language Exchange, Speaky).
 

Англійська мова з нуля онлайн: види вітань

Вивчення англійської мови з нуля в онлайні – це зручний формат для тих, хто багато працює
 

Формальні й неформальні вітання

  1. Hey / Hi – це прості варіанти вітання для неформального спілкування. 
  2. Hello – прийнято говорити у формальному середовищі, додаючи ім'я людини, до якої ви звертаєтеся (Hello, Mr. Fox!).
  3. Lovely to meet you / Lovely to see you – це формальне вітання, поширене серед британців.
  4. Yo / What’s up? / Sup (коротка версія What’s up?) – сленгові вітання, поширені в неформальному письмовому й усному спілкуванні.
  5. Pleased to meet you – це формальне вітання людини, яку ви вперше бачите.
  6. Hiya – це ще один варіант неформального вітання, особливо поширений на півночі Англії. Такий варіант часто використовують у листуванні.
     


Вітання в бізнес-комунікації

Ті, хто вирішив зайнятися онлайн - навчанням англійської мови з нуля саме для розвитку кар'єри, повинні звернути увагу на особливості вітань у бізнес-комунікаціях. Йдеться як про усне спілкування з клієнтами та партнерами, так і про письмову комунікацію.

  1. Залежно від часу дня, у діловому усному спілкуванні використовуйте «Good morning», «Good afternoon» або «Good evening» (Good afternoon, Mr. Parker!).
  2. Якщо ви не знаєте ім'я людини, ви можете привітатися, представитися і додати «I don’t believe we’ve met yet» (Good morning. I’m Mr. Parker, your new Project Manager. I don’t believe we’ve met yet.).
  3. У письмовому діловому спілкуванні краще використовувати такі варіанти вітання:
  • Dear Mr./Ms. Fox – якщо ви знаєте ім'я людини;
  • Dear Sam Fox – якщо ви не знаєте стать людини;
  • Dear Project Manager / Company Name Recruiter /Human Resources Manager – якщо ви не знаєте ім'я людини, але знаєте її посаду.

Якщо ви зважилися на онлайн - навчання англійської мови з нуля, мотивуючи себе кар'єрними перспективами, зверніть увагу на курси ділової англійської. Як і стандартні курси, вони доступні для студентів усіх рівнів і дають необхідну загальну базу знань. Крім того, ви зможете заглибитися в специфіку бізнес-комунікації англійською мовою.
 

Вчимо англійську мову з нуля онлайн: формальні й неформальні вітання

Вам можуть сподобатись
10 сервісів для заочного навчання англійської мови
Читати
Survival English: основний інтернет-словник для новачків
Читати
Вивчаємо англійську дистанційно за допомогою пісень
Читати
Онлайн - заняття з англійської мови: базові фрази
Читати