Friends: The Reunion. Що ми дізналися про улюблене шоу

Це сталося! Через 17 років після фінального епізоду «Друзів» легендарна шістка знову зібралася в квартирі з фіолетовими стінами. Не щоб продовжити ідеально закінчену історію, але щоб згадати улюблені моменти за 10 років зйомок і розповісти про створення найпопулярнішого шоу на ТБ. Готуйте хустинки й блокноти: буде багато зворушливих зізнань і, звичайно ж, розмовної англійської.

Disclaimer: у тексті є спойлери. Радимо вам читати цю статтю після перегляду Friends: The Reunion, щоб закріпити нову лексику, або якщо вам терміново потрібно дізнатися, про що ж нам розповіли в спеціальному епізоді.

Трохи передісторії

Перша інформація про підготовку нової серії «Друзів» з'явилася в медіа в 2019 році. Тоді ми теж обговорили новину в нашому відео, а ще дали характеристики головним героям англійською. 

 

 

  • detail-oriented – уважний до деталей, педантичний
  • caring – турботливий
  • persistent – постійний
  • organized – організований
  • knowledgeable – розумний
  • trustworthy – надійний, такий, що заслуговує на довіру
  • rational – раціональний
  • amusing – кумедний
  • witty – дотепний
  • hilarious – дуже смішний
  • childish – інфантильний
  • kind-hearted – добродушний
  • doesn’t share food – не ділиться їжею
  • loyal – вірний
  • trendy – стильний
  • gorgeous – прекрасний, розкішний
  • extraordinary – екстраординарний, незвичайний
  • adventurous – авантюрний
  • unpredictable – непередбачуваний

Самі ж зйомки пройшли лише пару місяців тому (в квітні 2021-го) після неодноразових перенесень через пандемію.

Локації

Автори, актори, запрошені гості та глядачі зібралися в «Павільйоні Друзів» на Warner Bros. Studios. Ми знову побачили квартири Моніки та Рейчел, Джоуї та Чендлера, кафе Central Perk і фонтан зі вступних титрів. Ось як реагували актори на знайомі декорації.

Matt LeBlanc: It all seems small to me, the whole stage…
Jennifer Aniston: That's impossible though, because we haven't grown.
Matt LeBlanc: Speak for yourself!

Метт Леблан: Це все здається мені таким маленьким, вся сцена...
Дженніфер Еністон: Але це неможливо, ми ж не виросли.
Метт Леблан: Говори за себе!

Також Метт Леблан згадав, як Кортні Кокс всюди залишала шпаргалки, а одну з них – з досить довгою реплікою – він стер зі столу перед початком зйомок чергової сцени:

Matt LeBlanc: I erased it before we shot. And you got so mad at me.
Courteney Cox: God, I had so much of my dialogue within these apples. I have memory issues. 

Метт Леблан: Я стер це перед тим, як ми почали знімати. І ти так на мене розлютилася.
Кортні Кокс: Боже, в цих яблуках у мене було стільки діалогів. У мене проблеми з пам'яттю.

Після того як група відзняла фінальний епізод, декорації почали розбирати на очах у акторів і сценаристів, щоб підготувати приміщення до роботи над іншим серіалом: 

David Crane: That last day, seeing them strike the set, it’s like seeing someone pack up your childhood home. It’s gone.

Marta Kauffman: We ended up with an impromptu party where everybody just stayed on set and sat there, and we ordered pizza and beer, people signed the flats, and it was an incredibly lovely, moving night.

Девід Крейн: Спостерігати в той останній день, як вони розбирають знімальний майданчик, було так, ніби хтось пакує і виносить речі з дому вашого дитинства. Його більше немає.

Марта Кауффман: У результаті ми влаштували спонтанну вечірку, всі просто залишилися на знімальному майданчику, ми замовили піцу й пиво, хлопці та дівчата розписали стіни своїх «квартир», і це був неймовірно прекрасний, зворушливий вечір.

 

Friends: The Reunion. Що ми дізналися про улюблене шоу

Запрошені гості

Їх було дуже багато! Меггі Вілер, яка зіграла Дженіс, розповіла, звідки взявся її фірмовий сміх: 

Matthew Perry is so funny, and the minute I set eyes on him and he opened his mouth I thought, “Oh God, I’m gonna lose it, I’m gonna crack up. This character needs a laugh because I’m not gonna be able to get through a single scene with this guy.” And I just looked at him and I went [Janice's laugh] and that was it. It was just born at that moment.

Меттью Перрі такий смішний. У ту хвилину, коли я побачила його і він заговорив, я подумала: «О Боже, я зірвуся, я лусну від сміху. Моїй героїні потрібен сміх, тому що я не зможу витримати жодної сцени з цим хлопцем». Я просто подивилася на нього і почала [сміх Дженіс] – і все. Цей сміх просто народився в той момент.

Леді Гага заспівала Smelly Cat разом із Лізою Кудроу та подякувала їй за те, що вона зробила свою героїню такою особливою:

Can I just say something? Thank you so much for being a person for all of us on Friends that was the different one or the one that really herself.

Я можу дещо сказати? Дуже дякую тобі за те, що ти стала тією людиною для всіх нас у «Друзях», яка була іншою, справжньою собою.

 

 

А BTS взагалі довели, що за допомогою серіалів можливо вивчити англійську, якщо захотіти й докласти зусиль (докладніше про такий спосіб вивчення мови можете почитати в цій статті):

Friends really had a big hand in teaching me English, and the show really taught me things about life and true friendship.

«Друзі» дійсно зіграли велику роль у моєму вивченні англійської, і шоу правда навчило мене багатьох речей про життя та справжню дружбу.

 

Friends: The Reunion. Що ми дізналися про улюблене шоу - 2
 

Про зйомки серіалу

Кожна серія знімалася перед аудиторією. Автори Девід Крейн і Марта Кауффман уважно стежили за реакцією публіки на певні репліки й сюжетні повороти – і писали подальший сценарій, відштовхуючись від цього. А Меттью Перрі, який зіграв найдотепнішого персонажа в «Друзях», зізнався, що дуже нервував, коли глядачі не сміялися у відповідь на його жарти: 

I felt like I was gonna die if they didn’t laugh. And it’s not healthy for sure. But I would sometimes say a line, and they wouldn’t laugh, and I would sweat and just, like, go into convulsions. 

Мені здавалося, що я помру, якщо вони не будуть сміятися. І це точно не здорово. Але іноді я говорив репліку, вони не сміялися – і я починав пітніти й корчитися в судомах.

Взагалі каст любив веселити й глядачів, і себе під час роботи. На YouTube є далеко не одна добірка смішних і милих сцен, які не ввійшли до серіалу.

 

 

Улюблені сцени акторів

Як виявилося, не всі актори «Друзів» бачили ситком повністю. Деякі не сприймають себе на екрані, хоча в захваті від інших. Так, Метт Леблан не вірить у свою гру, але обожнює точно відпрацьовані сцени з Девідом Швіммером:

That thing with the leather pants. Every little thing, like pulling the pants up and, like, slipping and smacking yourself in the head. And I know you. It was all so calculated. Nothing happens by accident with you. I’ve watched you put things together and it was brilliant.

Та штука зі шкіряними штанами. Кожна дрібниця, наприклад, коли ти тягнув на себе штани, рука зісковзнула й ти вдарив себе по голові. Я ж тебе знаю. Усе було точно прораховано. У тебе нічого не стається випадково. Я спостерігав, як ти збираєш всі ці шматочки пазла, і це було блискуче.

Ліза Кудроу іноді переглядає серіал зі своєю сім'єю і досі потрапляє на епізоди, яких раніше не бачила:

When I do watch the episodes, I’m laughing out loud once in every scene because you all make me laugh so hard.

Коли я дивлюся серії, я голосно регочу в кожній сцені, тому що ви всі змушуєте мене сміятися так сильно.

 

Friends: The Reunion. Що ми дізналися про улюблене шоу - 3

 

Однією з найважливіших сцен для Девіда Швіммера та Дженніфер Еністон був їхній перший поцілунок. Адже момент був особливим не тільки для героїв, а й для самих акторів:

I just remember saying one time to David, “It's gonna be such a bummer if the first time you and I actually kiss is going to be on national television.” Sure enough! First time we kissed was in that coffee shop. We just channeled all of our adoration and love for each other into Ross and Rachel.

Я просто пам'ятаю, як одного разу сказала Девіду: «Буде такий облом, якщо вперше ми з тобою поцілуємося по національному телебаченню». Звісно ж! Наш перший поцілунок був у тій кав'ярні. Ми просто направили все наше обожнювання й любов одне до одного на Роса та Рейчел.

So, were Ross and Rachel on a break?

Джеймс Корден, який брав інтерв’ю у відомої шістки, вирішив позбавити людство однієї з найбільших загадок. На його запитання, чи була в Роса та Рейчел перерва, всі актори одноголосно відповіли: «Так!». Тепер ми знаємо точно. 

У спецепізоді «Друзів» ще багато відповідей на інші запитання: як проходив кастинг, чи існує Чендлер у реальному житті, якими актори бачать своїх героїв зараз і чому не потрібно знімати продовження. Якщо ви цього ще не зробили, зберіться зі своїми найкращими друзями й подивіться разом!

Вам можуть сподобатись
Корпоративна англійська: історії успіху наших студентів
Читати
Швидко вивчити розмовну англійську: поради початківцям
Читати
Як проходять курси англійської мови для компаній
Читати
Як вчити англійську онлайн за допомогою книг і фільмів
Читати