Англійська мова: навчання за серіалами для початківців


Зміст

1. Як вчити слова та ідіоми за серіалами

2. extr@ англійською мовою – навчання з нуля

3. The Umbrella Academy – для фанатів коміксів і супергероїки

4. Father Brown – детектив з британським акцентом

5. Timeless – фантастика про подорож у часі

6. The Kominsky Method – американська трагікомедія

7. The Marvelous Mrs. Maisel – драмокомедія про Америку 60-х років

8. Alf – стара-добра комедія

9. iZombie – кримінальна драма з елементами жахів

10. Lucifer – нетипова кримінальна історія

11. The Big Bang Theory – один із найпопулярніших американських ситкомів

12. Episodes – комедія про самі серіали

13. This is us – романтична драмокомедія


Вивчення іноземної мови – тонка справа, яка вимагає індивідуального підходу та щоденної практики. Звичайно, щодня навчатися англійської мови на курсах не будеш, та й індивідуально займатися так часто – проблематично. Одним із найбільш популярних, приємних і ефективних способів навчання англійської мови є перегляд серіалів в оригіналі. Звичайно, це не замінить комплексне навчання, але точно наблизить вас до мети.

Чи підійде така форма навчання для початківців? Так, тільки серіали потрібно обирати не дуже важкі та дивитися з субтитрами. «Гра престолів», «Доктор Хто» або «Картковий будинок» можуть бути заскладними для початку. Адже практика особливо важлива, якщо у вас немає можливості спілкуватися з носіями англійської та чути живу мову. У цій статті ми розберемо серіали, з яких можна почати свій шлях у вивченні англійської мови.

Лінгвісти кажуть, що вчити іноземну мову набагато ефективніше, якщо робити це собі на втіху. Оберіть для себе цікавий серіал і вчіть англійську з задоволенням. Такий спосіб допомагає вдосконалювати й практикувати слухання. Різна швидкість, тон і акценти будуть сприйматися легше після регулярного прослуховування діалогів. Перегляд фільмів і серіалів допоможе краще розуміти мову в розмові з носіями. Різні ідіоми та слова краще запам'ятовуються в контексті. А розмовні конструкції, сленг та ідіоми ви швидше вивчите з відео, ніж із підручника.

Англійська мова: навчання за серіалами для початківців

Навчання англійської мови за серіалами – це не нудно

Як вчити слова й ідіоми за серіалами

На початкових етапах дивіться серіали із субтитрами, краще одразу з англійськими. Намагайтеся вловити суть у цілому, але й не забувайте про незнайомі слова. Коли чуєте невідомі фрази, натискайте на паузу та перекладайте. Виписуйте їх собі у блокнот або у спеціальні додатки для вивчення слів, наприклад, Quizlet, щоб після перегляду закріпити нову лексику. Намагайтеся повторювати деякі цитати й діалоги за героями. Так буде простіше не тільки розуміти мову, а й тренувати усне мовлення.

Є платформи, на яких можна дивитися серіали із субтитрами, одразу додаючи незнайомі слова до словничка. Після перегляду ці слова можна вчити за допомогою ігрових вправ. Перевага серіалів в оригіналі також у тому, що деякі фрази та нові слова ви можете чути кілька разів у різних серіях і запам'ятовувати їх без особливих зусиль.

  1. Починайте зі знайомих серіалів. На початкових рівнях навчання англійської мови добре дивитися те, що ви вже бачили в озвучці рідною мовою, знаєте суть і приблизно пам'ятайте діалоги. Так сприйняття на слух буде проходити легше, не потрібно буде щоразу зупинятися, щоб зрозуміти суть сюжету.
     
  2. Переглядайте відео. Після першого перегляду серії з багатьма незнайомими словами англійською мовою навчання варто повторити через кілька днів. Подивіться ту ж серію, вже вивчивши незнайомі слова. Мозок буде краще концентруватися на сюжеті, заодно ви повторите новий матеріал.
     
  3. Налаштуйте програвач для свого темпу навчання англійської мови. Більшість програвачів має функцію уповільнення або прискорення. Якщо на початкових етапах вам важко сприймати швидку мову, швидкість можна знизити до 0,5 або 0,75. Також на таких платформах як YouTube і Netflix можна увімкнути субтитри.

extr@ англійською мовою – навчання з нуля

Багато викладачів радять новачкам цей серіал, спеціально створений для тих, хто тільки починає вивчати мову. Повтори, дуже проста лексика, яку можливо запам'ятати, навіть не записуючи слова. Все зрозуміло на інтуїтивному рівні. Сюжет також дуже простий і з гумором: четверо друзів-лондонців починають навчати англійської свого друга, який говорить іспанською мовою. Серіал extr@ має 40 серій, а кожна наступна трохи складніша за попередню. Вимова героїв чітка, діалоги в помірному темпі саме для початкового рівня навчання англійської мови.

The Umbrella Academy – для фанатів коміксів і супергероїки

Серіал від Netflix відмінно підійде для відпочинку й одночасно навчання англійської мови. Більшість діалогів у серіалі нескладні, герої розмовляють не дуже швидко. Тут майже немає сленгу, зате багато граматично правильних конструкцій.
 

 

Father Brown – детектив з британським акцентом

Любите детективи? Тоді це шоу, в якому священик розкриває злочини, для вас. Дії відбуваються в 50-х роках у невеликому містечку Англії. Деякі серії зняті за сюжетами детектива Гілберта Честертона. Цікавий сюжет, приправлений британським акцентом, чудово підійде для вивчення мови. Мова в серіалі не дуже швидка й достатньо проста для розуміння.

Timeless – фантастика про подорож у часі

Англійської мови навчатися можна й за фантастичними серіалами. За сюжетом, головний герой – геній Флінн – вкрав машину часу та намагається знищити Америку, змінивши історію в минулому. Із ним у минуле повертаються вчений, професор і солдат. Діалоги тут нескладні, немає рідко вживаних слів, що зазвичай характерно для фантастики. Головні герої чітко й не дуже швидко говорять.

The Kominsky Method – американська драмокомедія

У головних ролях знялися улюблені для багатьох поколінь актори Майкл Дуглас і Алан Аркін. Їх мова вирізняється прекрасною вимовою, що вкрай важливо для вивчення мови. Шоу розповідає про двох друзів, які живуть у Каліфорнії. У їхньому віці відвідування похорону – така ж традиція, як у молодості весілля. Але сам серіал показує, як не втрачати оптимізм і бадьорість духу, коли молодість далеко позаду. Сентиментальна драма з багатьма смішними моментами не залишить байдужими глядачів будь-якого віку. Для тих, хто вивчає англійську мову, вона буде корисною через безліч ідіом і американського сленгу.

 

Англійська мова: навчання за серіалами для початківців - 2

 

The Marvelous Mrs. Maisel – трагікомедія про Америку 60-х років

У центрі цього чудесного серіалу американська домогосподарка, яка розійшлася з чоловіком і намагається побудувати кар'єру стендап-комікеси. Усе б нічого, але в 60-ті Америка ще не була такою толерантною та відкритою, як зараз. Тому професійний шлях героїні важкий і захопливий. Актори розмовляють зрозумілою мовою без сленгу і складних конструкцій, характерних для того часу. У стрічці є все необхідне для навчання англійської мови – прості діалоги, гарна вимова та смішні жарти.

Alf – стара-добра комедія

Ситком про Альфа не втрачає своєї популярності. Дивакувата поведінка кумедного прибульця подарує вам відчуття ностальгії, якщо ви дивилися в дитинстві, або просто подарує гарний настрій. Головна перевага цього серіалу англійською мовою – навчання буде приємним відпочинком і розвантаженням для мозку, а не навпаки. Ситком чудово підійде для практики американської англійської.
 

Англійська мова: навчання за серіалами для початківців

Серіал «Альф» добре підійде для початку вивчення англійської

iZombie – кримінальна драма з елементами жахів

Якщо комедії та мелодрами не для вас і ви шукаєте серіал, який би інтригував, iZombie впорається з поставленою метою. За сюжетом, звичайна дівчина перетворюється на зомбі після однієї з гучних молодіжних вечірок. Щоб харчуватися так, як це прийнято у зомбі, і підтримувати свою людську сутність, вона влаштовується на роботу до коронера. Але після кожного з'їденого мозку дівчині передаються всі спогади трупів. Цю здатність вона вирішує застосувати на практиці та допомагає розкривати вбивства. Самі історії в серіалі не дуже важкі, тому вчити англійську й розуміти діалоги ви будете без проблем.

Lucifer – нетипова кримінальна історія

Кримінальні історії набирають популярності. Lucifer, знятий за сюжетом коміксів Ніла Геймана та Майка Кері, – це щось між кримінальною історією і комедією. Ексцентричний повелитель демонів Люцифер від нудьги вирішує приїхати до Лос-Анжелеса. Він влаштовується на роботу до місцевої поліцейської дільниці, де допомагає розкривати різні кримінальні злочини.

The Big Bang Theory – один із найпопулярніших американських ситкомів

Історія ситкому розгортається навколо молодих вчених, які прагнуть отримати Нобелівську премію, але у яких зовсім немає досвіду в стосунках із дівчатами. Для багатьох студентів курсів англійської мови навчання за серіалом «Теорія великого вибуху» здається занадто складним. Але після декількох серій ви звикнете. Наукову термінологію далеко не всі розуміють навіть рідною мовою, тож не варто хвилюватися з цього приводу. А самі діалоги прості й смішні. Серії тривають лише по 20 хвилин, що підійде для щоденної практики мови.
 

Англійська мова: навчання за серіалами для початківців

«Теорія великого вибуху» покращить ваш настрій і рівень володіння англійською мовою

Episodes – комедія про самі серіали

Популярність ситкому приніс актор Метт Леблан – зірка серіалу «Друзі». Тут розповідається історія подружжя з Британії, яке пише сценарії комедій та їде до Голлівуду, щоб зробити рімейк на успішний британський серіал. Але все йде не за планом. Перевагою навчання англійської мови за цим серіалом є те, що ви чуєте і британський, і американський акценти – і можете не тільки розуміти, а й відрізняти їх.

This is us – романтична драмокомедія

У центрі сюжету історія сім'ї, яка чекає на поповнення, але одна дитина з трійні народжується мертвою. Сім'я вирішує всиновити чорношкірого хлопчика, народженого того ж дня, що і їхні діти. Емоційна історія, розказана в серіалі, дозволить відволіктися і підтягнути англійську мову.

 

Як бачите, процес навчання англійської мови можна організувати легко та захопливо. Не бійтеся експериментувати! Обирайте серіали та фільми, які вам подобаються, і починайте дивитися в оригіналі. Вони не настільки важкі, як може здатися.

Вам можуть сподобатись
Англійська онлайн: з чого почати та як вчити
Читати
Play It Loud: англійська в піснях українських музикантів
Читати
7 крутих рекламних відео з користю для твоєї англійської
Читати
Готуємо зимові ласощі та вчимо англійську мову з Yappi Corporate
Читати