Як швидко вивчити англійську: п'ять дієвих способів


Зміст

1. Як швидко вивчити англійську?

2. Як швидко вивчити англійські неправильні дієслова?

3. Часи в англійській мові – вчимо швидко


Вивчення англійської мови можна порівняти із заняттями у спортзалі: що регулярніші тренування, то швидший результат. Щодня приділяти практиці іноземної по 15-20 хвилин набагато ефективніше, ніж витрачати на це заняття цілий день раз на два тижні.

Не можеш змусити себе працювати самостійно? Обирай інтенсивні курси та займайся максимально часто з викладачем у групі.
 

Як швидко вивчити англійську?


Отже, найкращий спосіб швидко вивчити англійську – часті заняття на курсах та самостійна робота, в ідеалі – з додатковим відвідуванням розмовних клубів та інших англомовних заходів.

Не зациклюйся на підручниках. Мову можна опанувати й під час відпочинку чи заняття улюбленою справою. Підбери фільми та серіали англійською, купи кілька книг або знайди в мережі статті та блоги на цікаву тобі тему. Починай використовувати нові знання з перших днів навчання. А для запам'ятовування нової англійської лексики виконуй найпростіші вправи.
 

Як швидко вивчити англійську: п'ять дієвих способів

Швидко вивчити англійську мову вдасться лише за умови регулярних занять

Що більше часу ти присвячуєш англійській мові й що частіше вивчаєш нові слова, то швидше вони запам'ятовуються. Важливо не зубрити, а одразу використовувати слова в контексті. Саме за таким принципом будуються заняття на інтенсивних мовних курсах, що дозволяють швидко вивчити англійську. На кожному новому занятті повторюється лексика, вивчена студентами на минулих заняттях, при цьому використовуються вправи для її повторення. Але якщо і за такої методики тобі важко запам'ятовувати нові слова, скористайся кількома підказками.

  1. Вчи слова в контексті 

Запам'ятати нове слово у контексті набагато легше, ніж просто у списку незнайомої лексики. Намагайся одразу вводити в речення щойно вивчені слова та фрази. Будуй ці речення, спираючись на власний досвід, не варто фантазувати, щоб тобі було просто відтворити їх у будь-який момент.

  1. Використовуй картки зі словами

Ще один надійний спосіб запам'ятовування нових слів – задіяти зорову пам'ять і постійно повторювати новий матеріал. Зроби лексичні картки. З одного боку картки напиши слово, а з іншого – його значення (іноземною мовою, як у тлумачному словнику). Намагайся не просто запам'ятати переклад, а зрозуміти зміст слова, так ти швидше вивчиш англійську.

Заведи звичку переглядати ці картки у вільний час. Для завантажених людей простіше створювати такі картки в додатку Quizlet, адже смартфон завжди під рукою. Додай до кожного слова картинку, щоб підключалися асоціації.

  1. Пиши оповідання

Потрібно вивчити цілий список нових слів? Напиши з ними невелику розповідь. Фішка цього способу в тому, що оповідання може бути як логічним (так дуже просто вчити одразу багато нової лексики), так і зовсім дивним (завдяки абсурду нові слова виділятимуться і легше згадуватимуться).

  1. Будуй асоціативні ланцюги

Асоціації – найкращий спосіб швидко вивчити англійську та розвинути уяву. Наприклад, беремо слово pleasure (задоволення). Щоб швидко вивчити це слово, будуємо асоціацію: для мене задоволення – це лежати на ліжку після важкого робочого дня. А слово «лежати» досить схоже на pleasure.

  1. Враховуй канали сприйняття інформації

Добре запам'ятовуєш на слух? Слухай аудіоуроки з англійської мови. Вдається ефективно вчити слова через візуалізацію? Запам'ятовуй лексику за допомогою онлайн-карток. Переважає тактильний канал? Записуй нові конструкції в блокнот від руки обов'язково з прикладами.
 

Як швидко вивчити англійські неправильні дієслова?


Неправильні дієслова не такі страшні, як їх малюють. А для початку запам'ятати можна найуживаніші, тобто загалом близько 140 слів. Прийоми тут працюють ті ж, що й для звичайних слів: повторюй, вводь слова в речення і вигадуй з ними тексти. Але це не всі способи.

Можеш пошукати у мережі вірші чи пісні з неправильними дієсловами. Запам'ятати з римою їх буде простіше та веселіше.

Якщо любиш вивчати слова списками, то згрупуй неправильні дієслова за способом утворення. Розподіли по різних групах слова, які не змінюються (let, cost, cut), дієслова, які повторюються у другій та третій формах (have – had – had, say – said – said), а також у першій та третій формах (come – came – come, run – ran – run).

Знайди закономірності та експериментуй із методиками запам'ятовування. Визнач для себе найкращий спосіб швидко запам'ятати нові англійські слова.
 

Як швидко вивчити англійську: п'ять дієвих способів - 2

 

Часи в англійській мові – вчимо швидко


З граматикою трохи складніше, ніж із окремими словами. Тут особливо важливо розуміти суть. Найкраще вивчати граматичні часи в англійській мові на курсах. Їх програма побудована так, щоб студенти поступово розбирали всі часи, періодично повторюючи та закріплюючи інформацію.

Але ось тобі лайфхак, якщо на тривале вивчення часу немає: замість 12 формул часів можна запам'ятати основні 4, головне – зрозуміти логіку їх застосування.

  1. Поділи часи на чотири аспекти: Simple, Continuous, Perfect, Perfect Continuous.
  2. Дізнайся, у яких випадках використовується кожен із них, які дії вони позначають і які часові маркери їм притаманні.
  3. Пропиши власні приклади на кожен час.

Так ти не тільки швидко розберешся з усіма Present Perfect і Past Continuous, а й точно зрозумієш, який час коли використовувати.

Як і у випадку з лексикою, швидко вивчити часи англійською також допоможуть картки. На одному боці пишеш назву часу, а на іншій – його формулу, особливості та приклад. Частіше переглядай їх, будуй нові речення – і ти подружишся з граматикою.

Вам можуть сподобатись
Уроки англійської онлайн: як організувати процес навчання
Читати
Онлайн курси англійської: як полюбити дистанційне вивчення мови
Читати
Англійська з носієм мови у Києві – особливості та поради
Читати
Розмовна англійська онлайн – вивчаємо на курсах
Читати