Як підібрати викладача з англійської? ТОП-10 пунктів

Ідеальний викладач для корпоративних клієнтів – який він?

Із чого "зроблений" гарний викладач? Це багатогранна особистість чи проста типова "училка" зі шматком крейди і старим пошарпаним підручником, з якого випадає гербарій? Тема нагальна, деякі відповіді лежать на поверхні, тому співавтором статті сьогодні погодився стати сам Капітан Очевидність.

 

Як підібрати викладача з англійської? ТОП-10 пунктів

 

Як вибрати викладача з англійської?
 

Які інгредієнти коктейлю "Класний викладач"?

  • Лінгвістична підготовка

​Іншими словами, викладач зобов'язаний добре знати англійську мову. Що таке добре в даному випадку? – Це мати рівень мови не нижче за Upper-Intermediate. А бажано – Advanced. Якщо нижче, то це дуже погано.

– Коментар від Капітана Очевидність, – скажете ви.
– Авжеж! – скажемо ми.

 


 

  • Педагогічна підготовка

Бажано, щоб ваш викладач англійської мав педагогічну освіту. Або лінгвістичну (наприклад, перекладач), але з якісною методичною базою. Саме про це далі.

  • Методична підготовка

Недостатньо просто пройти курси англійської мови рівня Upper-Intermediate в якійсь мовній школі і думати, що тепер можна йти у викладачі. Мало знати мову, потрібно вміти навчати цієї мові інших, тому гарна методична база дуже важлива для кожного викладача.

Будь-яка  школа англійської, що поважає себе, стежить за розвитком своїх кадрів і підвищенням їх кваліфікації. Викладачам необхідно відвідувати внутрішні і зовнішні тренінги і семінари з методики викладання. Також рекомендується складати міжнародні іспити, які допомагають отримати навички, знання і практичний досвід викладання.

  • Дуже важливо для викладача мати бажання розвиватися і любити свою професію
  • Психологічна підготовка

​Викладач повинен відчувати аудиторію, вміти реалізовувати різні підходи до студентів, щоб процес вивчення мови був комфортним і гармонійним. Гарний викладач стресостійкий, гнучкий, вміє мотивувати і надихати. У той же час, його головна мета – не просто сподобатися студенту і дотримуватися абсолютно всіх його побажань і "методичних рекомендацій", навіть найбезглуздіших і нещадних, аби лише догодити. Завдання викладача –знайти ту тонку межу між комфортним і результативним навчанням. З цього випливає наш 6-й пункт списку.

  • Робота на результат

 

 

  • Досвід роботи у сфері викладання – що більше його, тим краще

Викладач повинен бути хорошим практиком. За рахунок досвіду шліфується методика і відточується педагогічна майстерність. Так викладач "набиває руку",... а іноді й "шишки". На пасивних знаннях теорії навіть при гарних мовленнєвих навичках далеко не заїдеш – це факт (щойно цей пункт окропив святою водою Капітан Очевидність).

  • Загальнокультурна підготовка

​​Зараз ми говоримо не про вміння правильно тримати виделку й ніж за столом. Загальнокультурна підготовка – це загальна грамотність, ерудованість, компетентність. Це цілісність знань, умінь і навичок людини. І наявність такої підготовки дуже важлива в роботі з дорослою аудиторією і з корпоративними клієнтами зокрема.

  • Залученість і слідування сучасним трендам

Зацікавлений викладач буде в курсі змін в граматиці або нових сленгових фішок в англійській мові. Наприклад, його не здивуєш такими словами і виразами, як paggro, smartphone dead leg, distractivated, Trump bump, binge-sleep, do a Picasso – викладач знає новинки з Urban Dictionary і зможе сам вам підкинути що-небудь "отаке-пересяке". І взагалі, викладач, який працює з молодою і креативною аудиторією, завжди в темі: сміється з останніх крутих мемасів і не соромиться "запилити" зі студентами "очешуєнний селфач" ;). До речі, більше сленгу та актуальних виразів на нашій сторінці в Instagram

Також зацікавлений викладач завжди в курсі трендів у методиці і використовує mobile learning, blended learning і навіть не тільки чув дивне слово gamification, а й знає, що це таке, і як це застосовувати.

Окреме питання (і дуже важливе) – це підручники, які використовує викладач в роботі. Це повинні бути нові матеріали, курси останніх років видання, тобто, курси з актуальною інформацією, "живою" лексикою і граматикою. Це не заклик бігти і палити багаття з підручників Аракіна, Бонка, Голіцинського і Верби, але як би вже і час позбавлятися від нафталіну. Або використовувати цей нафталін ну дууууууже дозовано, щоб не отруювати уроки нудними монотонними завданнями і не відбивати у людей бажання вчитися. Залиште старі книги на полицях для зберігання гербарію – більше користі.

  • Харизма

Викладач – це особистість, це лідер і приклад для своїх студентів.

 

 

А якщо не знаєте, як підібрати носія мови для індивідуальних або групових занять, вам сюди.

Навіть якщо ви викладача вже вибрали, придивіться, чи відповідає він?

Вивчайте англійську, любіть своїх викладачів – вони стараються для вас.

Вам можуть сподобатись
Прем'єри січня. Нумо дивитися фільми англійською
Читати
Наші новини: команда Yappi Corporate в Будапешті
Читати
Як правильно писати імейли англійською мовою?
Читати
Dependent prepositions. Webinar + Exercises. Тренуйся зараз
Читати