Як вчити неправильні дієслова онлайн: поради та підказки

Таблиця з неправильними дієсловами – не зовсім улюблена річ для всіх, хто вивчає англійську онлайн або на офлайнових групових курсах. Чи існують методи, які можуть спростити процес навчання? Про те, як вчити неправильні дієслова онлайн, ми поговоримо далі.

Незалежно від того, вчите ви англійську онлайн для просування в кар'єрі, підвищення кваліфікації, складання іспитів, подорожей або просто заради себе, ви бажаєте в результаті навчитися грамотно та вільно висловлюватися. Вивчення неправильних дієслів онлайн допоможе в цьому, адже без цієї частини пізнання англійської не обійтися ніяк, це основа, як і вивчення часів і принципів побудови речень.

 

Як вчити неправильні дієслова онлайн

Освіченою є лише та людина, яка навчилася вчитися... і змінюватися (Карл Роджерс)
 

Скільки неправильних дієслів потрібно знати для вільного спілкування?


Сьогодні в англійській мові налічується понад 470 неправильних дієслів, але багато з них застаріло й уже не використовується в повсякденній мові.

  • Якщо ви тільки почали вивчати неправильні дієслова онлайн, достатньо звернути свою увагу на 50 із них.
  • Тим, хто хоче наблизитися до рівня носія мови, необхідно вивчити більше 200 неправильних дієслів.
  • Якщо ваша мета – читати англомовну літературу без перекладу, то доведеться вивчити всі 470 дієслів.

 

Як вчити неправильні дієслова онлайн: поради та підказки


Як зробити онлайн-вивчення неправильних дієслів простішим?
 

  1. Для того, щоб спростити вивчення неправильних дієслів онлайн, можна систематизувати їх за схожістю. Це найпопулярніший спосіб у вивченні нової лексики. Дієслова необхідно розділити на підгрупи, де зміни відбуваються за схожими принципами. Ці підгрупи можуть виглядати так:

  • неправильні дієслова, які взагалі не змінюються;
  • дієслова, які в Past Participle закінчуються на «en»;
  • слова, в яких «i» змінюється на «u»;
  • дієслова, у яких збігаються Past Simple і Past Participle тощо.
  1. Приймаючи рішення вчити неправильні дієслова онлайн, дивіться відео з носіями мови. Так багатьом легше запам'ятати різні форми неправильних дієслів, а також попрактикуватися у вимові.
     


     
  2. Під час онлайн-вивчення неправильних дієслів не забувайте про картки. З одного боку ви вказуєте три форми дієслова, а з іншого боку – його переклад. Зробити самостійно або скористатися вже готовими можна на сайті Quizlet.

  3. Вчити неправильні дієслова онлайн не так важко, як це може здатися. Просто під час прослуховування англомовної пісні або перегляду фільму в оригіналі звертайте увагу на неправильні дієслова, перекладаючи їх рідною мовою. Не лінуйтеся перевіряти їх у таблиці неправильних дієслів, якщо в голові прокрутити всі три варіанти того чи іншого дієслова не вдається.

  4. Спростити вивчення неправильних дієслів онлайн можна також завдяки використанню римовок. Вигадуючи кумедні вірші з використанням неправильних дієслів, ви можете весело провести час, але можна й скористатися вже готовим матеріалом. Сюди відносимо вірші Олександра Пильцина, про які вперше почули в 1994 році. Ці вірші місять усі дієслова, необхідні для повноцінного спілкування з носіями мови.

Вам можуть сподобатись
Технічні проблеми під час практики англійської мови з носієм онлайн
Читати
Англійська онлайн із носієм – покращуємо вимову
Читати
Вивчати англійську онлайн можна весело за допомогою ігор
Читати
Онлайн-платформи для вивчення англійської мови
Читати