Уроки англійської онлайн: як організувати процес навчання

Ми вже неодноразово розповідали про переваги уроків англійської онлайн. Сьогодні поговоримо про особливості дистанційного навчання і те, як зробити цей процес ефективним та комфортним. Адже запис на курси ще не гарантує успішного вивчення мови. До занять необхідно підготуватися, визначити свої цілі та попрацювати над мотивацією. На що звернути увагу перед початком навчання?
 

Розклад та інтенсивність уроків англійської онлайн


Інтенсивність уроків англійської онлайн залежить від рівня володіння мовою та твоїх цілей. Це можуть бути як базові курси кілька разів на тиждень у зручний для тебе час, так і інтенсиви або заняття у вихідні. Крім того, ти можеш відвідувати спецкурси та розмовні клуби, які пропонує школа іноземної мови. Обирай розклад з урахуванням свого повсякденного графіка та завантаженості, щоб навчання не перетворилося на муку, ти не вигорів(ла) і не втратив(ла) мотивацію.

Якщо іноземну необхідно вивчити швидко і тобі підходить інтенсив, то намагайся займатися різноманітно та не перевантажувати себе. Уроки англійської онлайн можна доповнювати короткими самостійними вправами на онлайн платформах, читанням новин, переглядом фільмів та прослуховуванням музики мовою оригіналу. Якщо пропускаєш урок та додатковий розмовний клас, ти можеш подивитися його у записі, закріпити отримані знання за допомогою інтерактивних вправ та домашнього завдання.
 

Уроки англійської онлайн: як організувати процес навчання

Сучасні мовні школи пропонують гнучкий графік уроків англійської онлайн – обирай варіант з урахуванням своєї завантаженості
 

Навіщо проходити пробний урок англійської онлайн


Більшість шкіл, де викладають уроки англійської онлайн, перед початком навчання пропонують кожному потенційному студенту пройти безкоштовний пробний урок. Таке заняття має низку переваг:

  • ти зможеш особисто поспілкуватися з викладачем, дізнатися про програму курсу та зрозуміти, за якою методикою здійснюється викладання, ознайомишся з навчальними матеріалами та зрозумієш, чи тобі підійде онлайн формат уроків англійської;

  • викладач визначить твій рівень та підбере відповідну програму;

  • після знайомства та визначення цілей тобі покажуть, як відбувається робота на навчальній платформі;

  • наприкінці пробного уроку в тебе буде час поставити свої запитання, обговорити розклад та погодити дату початку навчання.

Після уроку ти складеш враження про викладача, зрозумієш, наскільки тобі було комфортно під час заняття, чи зрозуміло пояснювався матеріал, чи зручно тобі було працювати на онлайн платформі, чи підходить розклад та інтенсивність уроків англійської та додаткових спецкурсів. 
 

Користь домашніх завдань


Далеко не всі студенти під час вивчення англійської мови онлайн люблять виконувати домашню роботу після уроків. Вона нагадує всім ті шкільні обов'язки, за якими ніхто не сумує. А оскільки викладач не ставить двійки і не лає за невиконане завдання, може виникнути спокуса відкласти його або не зробити зовсім.

Але насправді уроки англійської онлайн будуть корисними лише в тому випадку, якщо закріплювати заняття самостійною практикою, а це і є виконання домашнього завдання. А якщо ні, то навчання може розтягнутися на місяці та все одно не принести належного результату. Переваги виконання домашки:

  • під час виконання домашніх завдань ти знаходиш свої слабкі місця – на онлайн уроці англійської нова інформація може здатися простою і зрозумілою, але займаючись самостійно, багато хто з подивом виявляє, що в певній темі все не так просто, як здавалося на уроці;

  • домашня робота передбачає письмові завдання, завдяки яким ти зможеш покращити правопис і вчитись висловлювати свої думки іноземною мовою;

  • навчальні платформи миттєво видають результати, тому ти одразу знатимеш свої помилки і не чекатимеш коментарів від викладача.

Вправи, які дають на курсах, зовсім не схожі на шкільну домашку. Не потрібно писати твори або складати довгі речення, використовуючи всі часи. Найчастіше це тести, квізи, робота з додатками, які більше нагадують захопливу інтелектуальну гру.
 

Уроки англійської онлайн: програми, додатки та додаткові ресурси


Навчання англійської онлайн – це безперервний доступ до навчальних платформ та застосунків. Паперові підручники та словники відійшли на задній план. Тепер усі необхідні програми для перекладу легко знайти в інтернеті. У будь-який момент можна ввести нове слово та дізнатися його значення, а також побачити приклади вживання. Адже важливо, щоб студенти не лише запам'ятовували переклад нових слів та вчилися будувати з ними речення, а й до кінця розуміли, в якому контексті вони звучать та до якої ситуації підходять.

Вивчаючи актуальну живу лексику та сленг, використовуй онлайн-словник Urban Dictionary. Це найкращий варіант для студентів онлайн шкіл англійської мови. Він дуже сучасний, великий і має багато корисних функцій:

  • користувачі можуть його доповнювати;
  • зручний пошук: можна шукати як окремі слова, і фрази;
  • користувачі голосують та обговорюють правильність пояснення та достовірність інформації.

У цьому інтерактивному словнику можна знайти, напевно, всі сленгові вирази із соцмереж з докладним описом їх значення. Також він містить вирази та ідіоми, які нечасто зустрічаються у підручниках, але використовуються у житті.

Ти легко знайдеш будь-який інший онлайн словник, а також сайти, на яких можна проходити інтерактивні вправи на перевірку граматики, знання лексики, вдосконалення вимови та аудіювання.

 

Уроки англійської онлайн: як організувати процес навчання - 2

Уроки англійської онлайн дозволяють займатися різноманітно, цікаво та ефективно – достатньо мати гарний доступ до інтернету
 

Онлайн перевірка рівня англійської мови 


Коли ти вивчаєш англійську онлайн, варто час від часу відслідковувати свій прогрес і тестувати себе для розуміння слабких моментів та тем для опрацювання. Перевірити знання онлайн можна на багатьох сайтах та в додатках для вивчення іноземної. Крім свого рівня, можна перевірити знання граматичних правил англійської мови, лексики тощо. Такі тести корисні як новачкам, так і студентам із просунутим рівнем володіння англійською. Де пройти тест онлайн?

  1. Green Forest Test – 36 запитань для тих, хто планує навчання на онлайн уроках у школі.

  2. Cambridge Assessment English – безкоштовні тести на перевірку рівня від фахівців Кембриджського університету.

  3. Agendaweb – вправи для всіх рівнів, розділені на теми.

  4. Online English Level Test from British Council – безкоштовний тест для опрацювання всіх навичок від Британської Ради.
     

Уроки англійської онлайн: як організувати процес навчання - 3
 

Додаткові уроки англійської онлайн


Самостійні вправи – це можливість доповнити уроки англійської онлайн для того, щоб прискорити результат. Як не дивно, найбільш ефективними вправами стають найпростіші дії, які не забирають багато часу. Головна умова – виконувати їх бажано щодня, чергуючи між собою. Наприклад, ти самостійно можеш робити такі вправи:

  • підбір синонімів та антонімів – це допомагає швидко поповнити словниковий запас. Можна використовувати спеціальні програми для пошуку синонімів, наприклад Freerice;

  • постановка вимови – вчися правильно розставляти наголоси, дотримуватися темпу та інтонації. У цьому допомагає відвідування розмовних клубів, перегляд відео англійською, запис своїх монологів на диктофон;

  • опис зображень – у процесі опису ти використовуєш багато прикметників, вчишся висловлювати власні почуття;

  • потік думок англійською – будуй внутрішні монологи англійською, використовуючи лише нову лексику. Починаючи з 10 хвилин на день, через деякий час ти і не помітиш, як думатимеш англійською під час рутинних справ і навіть уві сні;

  • диктанти – простий спосіб покращити письмові навички та аудіювання. Увімкни короткий подкаст, розділ аудіокниги або інтерв'ю з улюбленим актором, уважно прослухай невеликий уривок, потім програй його знову з паузами і запиши те, що чуєш. Для перевірки потрібно знайти скрипт чи субтитри.

Крім того, дуже корисно дивитися чи читати іноземні новини – практикувати англійську та одночасно дізнаватися, що відбувається у світі. Читати їх можна на онлайн-ресурсах, наприклад, Enpodcast, Euronews, Voice of America та BBC Learning English.

Вам можуть сподобатись
Вивчення англійської мови самостійно – 7 дієвих порад
Читати
16 років компанії! 5 запитань до CEO Yappi Віталія Васільєва
Читати
Уроки англійської на курсах та вдома – поради та лайфхаки
Читати
Розмовна англійська: вчимо правильно та цікаво
Читати