Викладання англійської: скільки платять і що має вміти педагог

Хороший викладач ніколи не зупиняється на досягнутому. Від цього залежить не тільки рівень зарплати, але і його репутація. Підтримуйте свою кваліфікацію, удосконалюйтеся, стежте за трендами і відвідуйте курси для викладачів. З'являються нові методики і підходи до викладання, як і навчальні матеріали.

Курси англійської студенти обирають в тому числі за викладацьким складом, тож для тічера дуже важливо підтримувати свій рівень знань мови і вдосконалювати вміння підносити матеріал.

Скільки платять викладачам на курсах англійської?

Платять викладачам на курсах англійської по-різному. Усе залежить від міста, рівня мовної школи та вашої кваліфікації. Наприклад, по Україні середня зарплата викладачів англійської складає 17500 гривень на місяць, при цьому в Києві – 18000 гривень.

Вся Україна

17 500 грн

Полтава

22 500 грн

Рівне

22 500 грн

Ужгород

22 500 грн

Харків

20 000 грн

Івано-Франківськ

19 300 грн

Тернопіль

19 300 грн

Чернівці

18 500 грн

Київ 

18 000 грн

Дистанційно 

17 500 грн

Львів 

17 500 грн

Вінниця 

17 500 грн

Черкаси 

17 500 грн

Дніпро

15 000 грн

Одеса 

15 000 грн

Житомир 

15 000 грн

Луцьк 

15 000 грн

Чернігів

15 000 грн

Середня зарплата викладача англійської в Україні за даними work.ua

 

Звичайно, дохід викладача англійської може значно перевищувати середній. Для цього варто вкласти в себе гроші, час і зусилля.

Як правильно обрати курси англійської?

Навіть найкращим викладачам варто періодично відвідувати курси для підвищення кваліфікації. Правильно обравши курси англійської, ви зробите неоціненний внесок у свій розвиток і перспективи роботи. Обирайте курси для викладачів або просунутих спікерів із хорошими рейтингами і відгуками.

Дуже добре, якщо школа, в якій ви викладаєте, організовує тренінги та курси. Обов'язково відвідуйте їх, адже така практика буде корисною для вашої роботи. Слідкуйте за світовими тенденціями і регулярно плануйте свій час для навчання.

 

Викладання англійської: скільки платять і що має вміти педагог - 2

 

За якими підручниками вивчають англійську на курсах?

Англійську на курсах все рідше вчать за підручниками з США або Великобританії та все частіше – за авторськими підручниками, розробленими українськими викладачами й методистами. Вони максимально актуальні та близькі до наших реалій, що спрощує процес навчання.

Для педагогів також важливо мати деякі підручники з методиками викладання. Ось деякі з них.

  • Penny Ur: 100 Teaching Tips

Викладати англійську можна цікаво і легко з використанням захопливих ігор на пам'ять. Автор написав книгу, спираючись на 40-річний досвід, без води, складних академічних термінів. У книзі описано, як почати заняття і закінчити, як утримати увагу студентів і ефективно пояснити матеріал.

  • Jeremy Harmer: The practice of English Language Teaching. 4th edition

Якщо ви хочете «освіжити» методику викладання англійської мови або вивчити особливості викладання для різних вікових груп, ця книга допоможе у всьому розібратися. Роль вчителя, основні помилки, побудова заняття – все в доступній формі.

  • David Riddell: Teach English As Foreign Language

Книга дуже легка і зрозуміла. Автор аналізує заняття з точки зору студента і пояснює, чому деякі викладацькі прийоми не працюють і як ефективно подати матеріал.

Вам можуть сподобатись
Як проходять курси англійської мови для компаній
Читати
Як вчити англійську онлайн за допомогою книг і фільмів
Читати
Friends: The Reunion. Що ми дізналися про улюблене шоу
Читати
Англійська мова онлайн – найкращий вибір
Читати