Із чого починається ефективне вивчення англійської мови

Існує думка, що вивчати англійську з азів можуть тільки малюки, адже дорослому не комфортно починати вчити слова та будувати речення. Насправді ж – ефективне вивчення англійської мови можна почати як у 20, так і в пенсійному віці.
 

Ефективне вивчення англійської мови: покрокова інструкція
 

  1. Проводити заняття потрібно не менше 3 разів на тиждень по годині. Ідеальним варіантом були б щоденні заняття по 30 хвилин як мінімум. Але якщо є бажання влаштовувати собі вихідні, займатися потрібно через день у подвійному обсязі, тобто протягом 60 хвилин.
     
  2. Починати потрібно з основ. Перші заняття присвячуються вивченню алфавіту, і лише наступні – правилам читання. Ефективне вивчення англійської мови полягає в читанні слів, окремих фраз, невеликих діалогів, а після – серйозних текстів. На перших уроках також доведеться ознайомитися з транскрипцією, яка допоможе розібратися, як вимовляються незнайомі слова.
     
  3. Набирати словниковий запас. Вивчення лексики – дуже значимий компонент в процесі опанування англійської. Чим багатший словниковий запас, тим простіше буде знайомитися з новими текстами, а також розуміти пряму мову носія. Можна використовувати візуальні словники або користуватися звичними нам книгами. Починати варто з простих слів загальних тем, звертаючи увагу на ті, які використовуються найчастіше в повсякденному житті. Поступово переходьте до тематичного вивчення. 

    Ефективне вивчення англійської мови: покрокова інструкціяВивчення англійської відчиняє нам нові двері
     
  4. Вивчення англійської не можливе без роботи над мовними навичками. Усі звуки англійської відрізняються від наших, а значить, їх вивченню потрібно приділити особливу увагу. Для тих людей, які тільки почали знайомитися з англійською та перебувають на базовому рівні, досягти хороших результатів допоможуть схеми артикуляції, аудіоматеріали, а також різні скоромовки. Поставити мову самостійно неймовірно важко, і на цьому етапі необхідно обов'язково взаємодіяти з викладачем.
     
  5. Використовувати знання на практиці. Ефективне вивчення англійської мови передбачає активне використання отриманих знань. Із перших же занять вчіться говорити самостійно, користуючись простими фразами. Знання не будуть затримуватися в голові, якщо їх не використовувати. Після вивчення десятка слів із них необхідно створити невелику розповідь і проговорити її вголос. Після вивчення певного часу рекомендується написати невеликий текст, де всі речення будуть саме в цьому часі.
     
  6. Ефективне освоєння англійської не вийде без знання граматики. Це правило, на якому базується англійська мова. Без цих знань неможливо розуміти тексти, а також будувати речення. Якщо уявити собі англійську мову у вигляді намиста, то граматика є його ниткою, на якій розташовуються слова. При освоєнні цих правил категорично не можна намагатися запам'ятовувати все й одразу. Правил безліч, тому новачки в них швидко плутаються. Освоювати інформацію потрібно від простого до складного, вибираючи правильні книги і хороших викладачів.
     
  7. Необхідно обов'язково повторювати вже опрацьований матеріал. І навіть якщо тема освоєна повністю, варто повернутися до неї через місяць і перевірити себе. Тільки так можна говорити про дійсно ефективне вивчення мови, яка може бути використана на практиці з її носіями.

 

Із чого починається ефективне вивчення англійської мови

Вам можуть сподобатись
Джедаї, балакучі тварини та (супер)герої: що дивитися в кіно цієї зими
Читати
Чи варто вчити англійську мову індивідуально?
Читати
Навчання англійської мови: секрети для початківців і просунутих
Читати
Чому варто вибрати курси англійської від Yappi Corporate?
Читати