Вибір школи англійської у Києві – допоможемо визначитися


Зміст

1. Піти до школи англійської у Києві чи вчитися самостійно?

2. Переваги уроків з носієм мови у школі англійської

3. Англійська з нейтів спікером: види занять

3.1. Корпоративна англійська з носієм мови у Києві

3.2. Індивідуальні заняття з іноземним викладачем у школі англійської мови

3.3. Розмовні клуби та інші івенти у київських школах англійської мови

4. Як обрати хорошу київську школу для вивчення англійської?

5. Чого очікувати від занять у мовній школі англійської у Києві?


Щойно основи англійської вивчені, базовий словниковий запас напрацьований, а граматика більше не лякає – слід починати практикувати навички з носієм мови. Заняття з іноземним викладачем у школі англійської в Києві дуже допоможуть тобі розширити словниковий запас, покращити сприйняття мови на слух, поставити правильну вимову, дізнатися від першої особи про культуру іншої країни та, звісно, подолати мовний бар'єр, якщо він уже встиг з'явитися.

Підшукуючи для себе школу англійської мови в Києві, обов'язково звертай увагу на розмовні уроки з носієм. Вони можуть складати основу навчання, а можуть проводитись у форматі розмовних клубів як бонус. Погано, коли таких занять взагалі немає.
 

Піти до школи англійської у Києві чи вчитися самостійно?


Інтернет переповнений матеріалами щодо вивчення англійської мови. Тому багатьом киянам може здатися, що самостійне навчання – найоптимальніший вибір, який допоможе заощадити гроші. Але якщо порівнювати самонавчання з тим, що можуть дати київські школи – різниця вийде дуже солідною, і зовсім не на користь домашнього навчання без викладача.

Щоб не бути голослівними, ми порівняли вивчення англійської мови у спеціалізованій школі та вдома без помічників за кількома головними критеріями.

  1. Мотивація

У школі англійської у Києві ти навчаєшся за стабільним графіком у групі з іншими людьми. Все це пробуджує мотивацію вчитися, старанно виконувати домашні завдання, щоб не бути гіршим за інших. Також мотивація може збільшуватися від контакту з викладачем та того, наскільки він допомагає та підтримує тебе.

При самостійному навчанні ти сам(а) складаєш для себе графік роботи над навчальними матеріалами, а тому можеш скасовувати чи переносити заняття. І оскільки ніхто не контролює цей процес, більшість студентів згодом починають все рідше займатися, а потім повністю закидають навчання чи зрештою записуються до київської школи.

  1. Пошук навчальних матеріалів

Приходячи до школи, ти одразу отримуєш грамотно розроблену навчальну програму, над якою працювали досвідчені методисти та викладачі. Кожен урок складено так, щоб доповнювати знання з попереднього, тим самим дозволяючи студентам глибоко вивчати мову та її особливості.

Навчаючись удома, ти хоч і можеш знайти в інтернеті повноцінний курс з англійської, ніхто не дасть тобі гарантії, що він був складений командою кваліфікованих педагогів і підійде тобі. Найчастіше студенти самі підбирають собі матеріали для занять, у результаті отримують часткові знання.

  1. Виправлення помилок

У школі англійської у Києві завжди є досвідчений викладач, який вкаже на помилки та допоможе їх виправити, а також покаже, як уникати їх у майбутньому.

Якщо ж ти відмовляєшся від київських шкіл англійської, то залишаєшся і без наставника, котрий зможе на перших етапах вивчення мови виправляти твої помилки. А переучувати неправильно вивчений матеріал – складне завдання, для якого, як не крути, буде потрібен учитель.

  1. Приклад для наслідування

Знову ж таки зупинимося на важливості ролі викладача, який не тільки допомагає вникати в усі таємниці англійської мови, а й стає для студентів із Києва прикладом для наслідування у вимові й не лише. Ще одним прикладом на курсах можуть стати і старанніші одногрупники.

Якщо ти навчаєшся самостійно, то все одно можеш знайти натхненний приклад для себе. Ним може стати, наприклад, блогер, який зумів опанувати мову та використовує її в подорожах чи роботі. А правильну вимову можна спробувати поставити за допомогою реплік носіїв із фільмів.

  1. Практика

Основне завдання шкіл англійської – це знайомство студентів з азами мови, а також надання можливості для практичного використання отриманих знань. Адже навичку ми отримуємо не тоді, коли вивчаємо правила чи вордлісти, а коли починаємо використовувати все це у реальному спілкуванні.

Наодинці з собою практикуватися не вдасться, тому слід знайти співрозмовників для спілкування англійською в реальному житті чи інтернеті. Серед них можуть бути носії мови. Для цього рекомендуємо записатися на розмовні клуби. Але зверни увагу, що якщо ти запишешся на курси, школа сама надасть тобі безкоштовний доступ до таких клубів.

  1. Розвиток

Викладач школи англійської у Києві обов'язково порадить додаткові способи вдосконалення знань та навичок. Наприклад, порекомендує конкретну книгу для поповнення словникового запасу або запропонує цікаве завдання для прокачки навичок використання мови, що вивчається. Все це потрібно для різнобічного розвитку.

При самостійному навчанні немає спеціаліста, здатного дати оцінку твоїм знанням. Відповідно, так важче розвиватись в англійській мові та вдосконалювати навички спілкування. Вихід – це подорожі англомовними країнами або ж мовний курс прямо в Києві.

 

Вибір школи англійської у Києві – допоможемо визначитися - 1

Самонавчання в рази поступається навчанню у школах англійської – воно менш ефективне​
 

При цьому ми не беремося стверджувати, що самостійне вивчення іноземної – абсолютно безглузде і марне заняття. Є люди, яким вдається вивчити мову без допомоги наставників або з частковою підтримкою. Але якщо ти розумієш, що результат під час самостійного навчання так і не приходить – все ж таки рекомендуємо записатися у відповідну київську школу і вчитися під наглядом фахівця. Тобі точно буде простіше, а робота піде швидше.
 

Переваги уроків з носієм мови у школі англійської


Школи англійської у Києві пропонують розмовні уроки з носієм мови студентам, починаючи з рівня Pre-Intermediate. На таких заняттях, як правило, не залишається нічого іншого, як говорити, причому виключно англійською. Тому уроки з носієм мови сприяють швидкому просуванню у навчанні та закріпленні отриманих знань, а ще мають такі плюси:

  • покращення сприйняття англійської на слух: іноземний викладач говорить із певним темпом та акцентом, студент навчається розуміти лексику на слух, запам'ятовує особливості вимови;

  • подолання мовного бар'єру: регулярна розмовна практика у київській школі англійської допоможе швидше позбутися невпевненості та страху спілкування з іноземцями;

  • вивчення актуальної англійської лексики: носій спілкується англійською щодня, використовує сленг та повсякденні висловлювання, він зможе роз'яснити всі нюанси використання ідіом та розмовних фраз;

  • покращення вимови: під час тривалої розмови ти переймаєш манеру нейтіва вимовляти звуки, розставляти наголоси, використовувати інтонації. Якщо плануєш роботу чи переїзд до певної країни – бажано знайти школу англійської у Києві з викладачем із потрібного тобі регіону;

  • повне занурення в англомовне середовище: необхідність постійно говорити іноземною активізує інтелектуальні ресурси, ти одночасно згадуєш і закріплюєш правила граматики, використовуєш і розширюєш словниковий запас, запам'ятовуєш багато нової інформації.

Заняття з носієм мови – це можливість дізнатися багато нового про іншу культуру. Іноземний викладач не лише розповість про особливості побуту та традицій, а й поділиться досвідом подорожей та роботи в інших країнах. Школи англійської в Києві часто проводять розмовні клуби за участю іноземного викладача без певної теми, щоб студенти могли поставити запитання та поспілкуватися без обмежень.
 

Англійська з нейтів спікером: види занять


Школи англійської в Києві пропонують переважно дистанційні розмовні заняття з іноземним викладачем. Це зручно: нікуди не треба їхати, а домашня обстановка допомагає заспокоїтись та розговоритися. Гнучкий графік дозволяє поєднувати навчання з роботою та повсякденними справами. Багато київських центрів іноземної використовують сучасні методики та tech tools, щоб зробити процес навчання ефективним та цікавим. Протягом уроку студент не лише спілкується з викладачем, а й виконує різноманітні інтерактивні завдання на спеціальних онлайн-платформах та в додатках. Готуватися до таких уроків можна за допомогою навчальних відео, аудіозаписів або цікавих статей.

Окрім можливості обирати між офлайн- та онлайн-заняттями, є варіанти корпоративних та індивідуальних уроків із носіями англійської, а також розмовні клуби.
 

Корпоративна англійська з носієм мови у Києві


Ті, кому пощастило потрапити на корпоративне навчання до школи англійської мови, вивчають іноземну за індивідуально складеною для компанії програмою з урахуванням потреб співробітників та профілю роботи. Відповідно, уроки з носієм мови та розмовні клуби також відповідатимуть темам та запитам, необхідним тій чи іншій компанії. Якщо на роботі тобі пропонують корпоративне вивчення мови, скористайся цією можливістю, щоб покращити профільні знання англійської мови та відточити розмовні навички.

Займаючись на корпоративних курсах у школі англійської у Києві у робочий час, співробітники зможуть рідше пропускати заняття та навчатися з більшою мотивацією. Крім того, це спосіб налагодити комунікацію з представниками інших відділів та поспілкуватися з колегами у неформальній обстановці.

 

Вибір школи англійської у Києві – допоможемо визначитися - 2

Школа англійської може організувати корпоративні розмовні уроки з іноземним викладачем прямо в офісі компанії або дистанційно
 

Школа Yappi Corporate пропонує корпоративні курси англійської, на яких співробітники можуть займатися з іноземним викладачем не лише під час розмовних клубів, а й на постійній основі – в офісі чи онлайн. Ми тестуємо співробітників, щоб розділити їх за групами з урахуванням рівня англійської та профілю роботи, а також проводимо безкоштовне пробне заняття.

Обираючи корпоративну англійську, компанії отримують:

  • гнучкий графік;
  • контроль навчання у сучасній CRM-системі, особистий кабінет для кожного співробітника з інтерактивним підручником;
  • особистий супровід акаунт-менеджера;
  • безкоштовні граматичні тренінги та розмовні клуби щотижня;
  • можливість замовити тематичні тренінги для компанії;
  • навчальні семінари та авторські подкасти.
     

Індивідуальні заняття з іноземним викладачем у школі англійської мови


Деякі школи англійської також можуть організувати індивідуальні заняття з іноземним викладачем, які забезпечать максимальну практику говоріння. Головний плюс такого підходу в тому, що студент контролює навчальний процес, може повністю підлаштувати графік та програму під себе. Особливості індивідуальних занять:

  • навчання будується від твоїх цілей, побажань та слабких місць;

  • гнучкий графік дає можливість планувати час, тривалість та інтенсивність занять, за необхідності коригувати, переносити чи заморожувати уроки;

  • навчання віч-на-віч дозволяє максимально потренувати навичку розмовної мови, докладно опрацювати проблемні моменти, поставити правильну вимову.

Навчаючись на індивідуальних курсах з іноземним викладачем у київському центрі англійської мови, пам'ятай, що потрібно бути відповідальним та дотримуватись усіх домовленостей з викладачем. Намагайся вирішувати всі питання до початку занять, заздалегідь попереджати про зміни в графіку. 
 

Розмовні клуби та інші івенти у київських школах англійської мови


На уроках із носієм у школах англійської мови студенти в процесі говоріння відпрацьовують пройдений матеріал і навчаються застосовувати вивчену граматику та лексику на практиці. Теми для розмовних клубів обираються з урахуванням рівня групи, навчальної програми, побажань учнів та ситуативних приводів. Анонси заздалегідь публікуються на сайті, в особистому кабінеті або в соціальних мережах іноземної школи.

На розмовних заняттях у школі англійської у Києві ти навчишся з легкістю висловлювати згоду та незгоду зі співрозмовником, відстоювати свою думку, підтримувати small talks та вільно говорити на популярні теми:

  • погода й новини;
  • подорожі;
  • свята;
  • хобі та робота;
  • спорт і здоров'я;
  • музика та кінематограф;
  • технології тощо.

Деякі школи англійської у Києві готують для своїх студентів тематичні вечірки, на які можуть запрошувати іноземних гостей. Головні правила таких івентів – говорити лише англійською та веселитися. Участь може бути платною та безкоштовною, а інформацію про заходи школи передають основними каналами зв'язку.

Школи англійської у Києві пропонують такі заходи своїм студентам (безкоштовно) та всім охочим (як правило, за невелику суму). Вони бувають офлайн і онлайн, деякі проходять у будні, деякі – у вихідні. Приклади тематичних зустрічей від київських центрів англійської мови:

  • перегляд фільмів іноземною: організатори підбирають фільм з урахуванням рівня учасників, після перегляду всі обговорюють сюжет, розбирають лексику та діалоги з викладачем;

  • майстер-класи та воркшопи: освітні та творчі зустрічі дозволяють покращити англійську, отримати нову навичку, яка може знадобитися в роботі чи житті в цілому, та поспілкуватися з іноземними викладачами;

  • тематичні вечірки: організовані прогулянки пам'ятними місцями, пікніки, святкування Гелловіну тощо. Зламати мовний бар'єр під час таких вечірок навіть простіше, ніж на заняттях, адже всі захоплені тим, що відбувається;

  • настільні ігри, квести та квізи: навчання в ігровому форматі дозволить учасникам з будь-яким рівнем підготовки покращити розмовні навички, поповнити словниковий запас, проявити лідерські та командні якості.

Методисти та викладачі шкіл англійської у Києві формують івенти за рівнями знань. Навіть для вечірок вказується бажаний рівень англійської, щоб усі почувалися комфортно. Тож не бійся відвідувати додаткові заходи.

 

Вибір школи англійської у Києві – допоможемо визначитися - 3

 

Як обрати хорошу київську школу для вивчення англійської?


Зважившись піти до київської школи англійської, ти стаєш перед дилемою, який навчальний заклад обрати. Адже в Києві працює величезна кількість шкіл іноземних мов, які проводять підготовку за різними напрямами та методиками. А ще вони відрізняються за форматом роботи, тривалістю занять, інтенсивністю та розмірами груп. Але ми дамо тобі кілька головних орієнтирів, які допоможуть звузити пошукове коло буквально до однієї школи.

  1. Визначся з власними цілями

Будь-яка діяльність виконується набагато легше і приносить кращі результати, якщо у виконавця є конкретна мета. Адже якщо вирушити в дорогу без мети, можна випадково потрапити до Риму. Аналогічно і з вивченням англійської в найкращих школах Києва. Ось найпоширеніші цілі, які ставлять перед собою київські студенти, записуючись у мовну школу:

  • вивчити англійську мову, щоб використовувати її в роботі – у такій ситуації слід йти на корпоративні або спеціалізовані мовні курси для конкретної професії;

  • підтягнути знання, щоб почуватися комфортно у подорожах – підійде базовий чи інтенсивний курс залежно від доступної кількості часу та «терміновості» мети;

  • підготуватися до складання іспитів з англійської мови – потрібна школа з курсами підготовки до відповідних іспитів.

Як бачиш, цілі вивчення мови можуть бути найрізноманітнішими. І школи англійської в Києві зможуть задовольнити будь-який запит. Головне – чітко його сформулювати, інакше можна піти зовсім не в той степ і втратити інтерес до навчання навіть на заняттях у найкращій школі Києва.

  1. Вивчи різні методи викладання

Чим прекрасний сучасний світ, то це доступністю різних педагогічних підходів у вивченні іноземних мов. Ось кілька найпопулярніших:

  • лексичний – фокус на вивчення базової лексики, після чого студенти мовної школи англійської у Києві переходять до практики, а граматиці приділяється менше часу;

  • природний – викладач пропонує студентам використовувати різноманітні лексичні конструкції без перекладу слів і фраз, що використовуються;

  • методика, спрямована на виконання завдань – викладач дає студентам ситуацію та просить розіграти діалог на підставі наявних знань, а потім розбирає з ними результат, пропонує нову лексику на тему, щоб повторити аналогічний діалог з новими знаннями;

  • комунікативна – частково поєднує всі перераховані методики, оскільки спрямована на те, щоб київські студенти одразу використовували знання англійської мови на практиці.

Остання методика є найбільш універсальною, тому практично всі школи англійської використовують її в роботі зі своїми студентами. Можеш спробувати різні підходи, щоб знайти найбільш комфортний та ефективний у вивченні мови саме для тебе.

  1. Сходи на пробне заняття

Безкоштовні пробні заняття – це ідеальна можливість зрозуміти, з чого складається курс і як працює викладач. Тому обов'язково скористайся цією можливістю. На занятті ти зможеш:

  • відчути переваги навчання з викладачем;
  • зрозуміти особливості методики, що використовується школою;
  • відчути, наскільки ефективніше працювати у групі, ніж одному;
  • оцінити, наскільки менше втоми викликає процес навчання мови, якщо заняття розроблено та структуровано методистами.

Також перед пробним мовним заняттям ти зможеш пройти письмовий та усний тест на визначення рівня володіння мовою. Тест необхідний для того, щоб підібрати максимально комфортну для тебе групу.

  1. Обери: онлайн чи офлайн

Практично всі школи англійської у Києві працюють у двох форматах – офлайн, коли студенти займаються в офісі курсів разом із викладачем, або онлайн, коли аналогічний процес здійснюється за допомогою віртуальних платформ. З упевненістю можемо сказати, що обидва напрями є однаково ефективними для вивчення англійської мови. Вибір залишається лише за тобою. Відштовхуйся від своїх звичок та обсягу вільного часу. Порівняємо різні формати.

Офлайн:

  • потрібно закладати час на дорогу до мовної школи англійської в Києві та назад, враховувати київські затори, пропускати заняття у разі поїздки до іншого міста, хвороби;

  • живе спілкування з викладачем та одногрупниками може як підбадьорювати та більше включати у процес, так і навпаки – викликати дискомфорт, сором'язливість;

  • в офісі київської школи ти зможеш повністю включитись у навчання, оскільки зовнішні фактори тут не зможуть відволікти;

  • якщо ти щось не встигаєш записати або не розумієш, перепитати у викладача можна одразу ж;

  • зазвичай навчання у школах Києва офлайн коштує трохи дорожче за дистанційні уроки.

Онлайн:

  • займатися можна будь-де, де є інтернет (як мінімум, мобільний). Також продовжувати навчання студенти можуть у відпустці, у відрядженнях. Час, який міг би піти на дорогу до школи, можна витратити на виконання домашніх завдань;

  • для багатьох людей онлайн-формат роботи допомагає швидше подолати страх говоріння англійською, оскільки вони менше соромляться;

  • якщо займатися вдома, важливо грамотно облаштувати свій робочий простір, виключити всі можливі фактори, що будуть відволікати, адже онлайн зосередитися на процесі зазвичай складніше;

  • всі матеріали з уроків у київських школах англійської залишаються у твоєму кабінеті на онлайн-платформі для навчання, тому ти можеш переглядати заняття та повторювати новий матеріал;

  • онлайн-навчання у Києві практично завжди дозволяє економити гроші.

Знову ж таки радимо спробувати два формати роботи на пробних заняттях, щоб вирішити остаточно. Також ти можеш комбінувати чи змінювати формати від семестру до семестру.

 

Вибір школи англійської у Києві – допоможемо визначитися - 4

Обираючи школу англійської в Києві, обов'язково розглянь можливість вивчення мови онлайн
 

  1. Порівняй найкращі київські школи між собою

Коли ти вже знаєш, для чого тобі потрібна англійська і як саме ти її збираєшся вчити, залишається перебрати найкращі для тебе школи Києва. Для цього рекомендуємо порівняти, що саме вони пропонують:

  • яка тривалість семестрів;
  • скільки занять проводиться протягом тижня, скільки часу триває кожне заняття;
  • скільки коштує одна година навчання;
  • скільки людина набирається в групу.

Також не забудь почитати відгуки про школи англійської – враження реальних студентів важливі. Коментарі про одну школу можуть бути різними та навіть протилежними. І це нормально, оскільки однакових людей не буває, у кожного свої уявлення про навчальний процес та свої особливості. І все ж таки стався до відгуків максимально критично і краще читай їх не на сайті школи, а на її сторінці в Facebook або Google Maps.
 

Чого очікувати від занять у мовній школі англійської у Києві?


Насамперед не поспішай перекладати відповідальність за твій успіх чи провал на викладача. Так, він несе частину відповідальності за результати своїх студентів, але друга – і основна – частина лежить на твоїх плечах. Щоб вивчити іноземну мову на курсах, дотримуйся таких рекомендацій:

  • проявляй активність під час занять – так ти отримаєш більше практики і зможеш вчасно коригувати свою англійську, прислухаючись до зауважень наставника;

  • не соромся ставити запитання, якщо щось незрозуміло – ти ж платиш за навчання у школі, тому сміливо бери від цього максимум;

  • ретельно виконуй домашні завдання від школи англійської, повторюй пройдений матеріал, готуйся до нових занять – така самостійна робота принесе разючий ефект;

  • ходи на розмовні клуби та тренінги з носіями мови, які пропонує твоя київська школа, щоб більше практикувати англійську;

  • знайди співрозмовників, щоб спілкуватися англійською у максимально неформальній обстановці, наприклад, у соціальних мережах;

  • запропонуй своїм київським друзям піти вчитися разом з тобою, щоб у компанії не розгубити мотивацію, а ще підбадьорювати себе почуттям конкуренції.

А ще пам'ятай, що після завершення курсу ти пройдеш тест на знання мови та побачиш, наскільки розвинулися твої навички. Плюс практично всі київські мовні школи видають випускникам сертифікати, які будуть дуже доречними у папці з резюме. Успіхів тобі у вивченні мов!

Вам можуть сподобатись
Англійська в Києві: де вчити й практикувати мову
Читати
Організовуємо вивчення англійської в Києві правильно
Читати
Курси розмовної англійської в Києві – вчимося говорити
Читати
Юридична англійська – приклади та поради з вивчення
Читати