Технічні проблеми під час практики англійської мови з носієм онлайн

Практика англійської мови з носієм онлайн налічує величезну кількість переваг. Але не варто забувати, що англійська мова онлайн – як не найбільш звична форма навчання – має свої підводні камені, до яких потрібно бути готовими. Ми говоримо про технічні проблеми, які можуть виникнути під час занять. Позбавляти себе задоволення вивчати англійську онлайн із носієм мови через страх несправностей не варто, адже з ними можна легко впоратися навіть новачкові.

 

Технічні проблеми під час практики англійської мови з носієм онлайн

 

Ніхто не застрахований від раптових проблем зі зв'язком і технічних форс-мажорів. Якщо несправності виникли до заняття – обов'язково повідомте про це викладача або менеджера мовних курсів, щоб перенести урок. Якщо ж заняття обірвалося й ви розумієте, що не можете швидко усунути проблему та повернутися до уроку – постарайтеся зв'язатися з викладачем або групою та пояснити, куди й чому ви зникли. Це правильно з точки зору етикету та професійного спілкування, до того ж, так ви можете обговорити відпрацювання пропущеного.

 

Технічні проблеми під час практики англійської онлайн

Щоб не втрачати час практики англійської мови з носієм онлайн, перевірте роботу ноутбука й інтернету перед заняттям

 

Можливі проблеми та шляхи їх вирішення
 

  1. Під час практики англійської онлайн із носієм мови може перерватися інтернет-з'єднання. Такі несправності усунути самостійно досить складно, адже відключення інтернету може бути пов'язане з роботою провайдера, погодними умовами, перебоями зі світлом тощо. Але можна подбати про те, щоб інтернет не гальмував: перевірте роботу роутера, сядьте ближче до точки доступу, закрийте непотрібні вкладки, які можуть уповільнювати відеозв'язок.
     
  2. Розряджений ноутбук, планшет або смартфон. Такій проблемі просто запобігти: не забудьте підключитися до розетки перед уроком або перевірити заряд. Важливо також обрати зручний пристрій для онлайн - вивчення англійської з носієм мови, якщо у вас є такий вибір. Адже паралельно працювати з онлайн-платформою, відкривати додаток для практики слів і брати участь у відеоконференції на смартфоні не дуже зручно. Найкраще для дистанційних уроків підходить ноутбук або комп'ютер.
     
  3. Відсутність звуку або зображення. Перед тим як підключитися до відеоконференції, протестуйте в Zoom або Skype роботу мікрофона, динаміків, камери та переконайтеся, що ви дали програмі доступ до всіх трьох. Важливий лайфхак: спілкуватися краще саме за допомогою гарнітури, а не динаміків і мікрофона комп'ютера, так звук буде набагато якіснішим, а жодний фон не буде відволікати. Це особливо важливо в онлайн - вивченні англійської з носієм мови: шум, що спотворює мову + акцент = непорозуміння.
     

     
  4. Не відкриваються навчальні матеріали. Якщо ви займаєтеся за інтерактивним підручником, заздалегідь зайдіть в особистий кабінет і відкрийте потрібний урок. Адже якщо ви, припустимо, забудете пароль, у вас буде кілька хвилин на його відновлення й ви не відстанете від групи. Якщо ж викладач надсилає додаткові матеріали, вони можуть бути заархівовані або збережені у форматі, який ваш комп'ютер не зчитує. У такому випадку знадобиться встановити, наприклад, Microsoft Office, Adobe Acrobat Reader або відкрити файл у браузері. 

Отже, повторимо. Перш ніж починати вивчення англійської онлайн з носієм мови, не лінуйтеся виділяти по три хвилини для проведення простого тестування:

  • перевірити швидкість і якість інтернет-з'єднання;
  • обрати зручний для роботи девайс і зарядити його;
  • у програмі для відеозв'язку протестувати мікрофон із навушниками, а також камеру;
  • підготувати всі необхідні навчальні матеріали та відкрити потрібні посилання.

Дотримуючись таких нескладних правил перед кожним заняттям, ви будете впевнені, що онлайн - практика англійської мови з носієм пройде без небажаних збоїв.

Вам можуть сподобатись
Посткарантин: лайфхаки та правила виживання з фільмів про зомбі
Читати
Мозок у колбі, карантин і політика: розбір інтерв'ю з Ілоном Маском
Читати
Звуки карантину: 5 пісень, якими нам запам'ятається локдаун
Читати
Корпоративне навчання онлайн – правильна інвестиція в майбутнє
Читати