Вивчити англійську онлайн: базові фрази про допомогу

Дистанційне навчання набирає популярності, оскільки цей формат один із найбільш зручних. Ви можете займатися англійською онлайн, отримувати нові навички та мати доступ до справжніх матеріалів цією мовою через інтернет.

Можна вивчити англійську онлайн, просто відвідуючи YouTube, iTunes, Spotify або Netflix. Ви знайдете безліч цікавих матеріалів, які задовольнять практично будь-який інтерес! Вчити англійську мову онлайн і вивести навички на новий рівень можна за допомогою BBC World Service. Поціновувачі художньої літератури можуть знайти книги на Amazon. Також є незліченні сайти з аудіокнигами, які допомагають вивчити англійську онлайн.

Онлайн-курси англійської та різні матеріали не тільки допомагають розвинути важливі навички. Охочі вчити англійську мову онлайн також отримують більш повне уявлення про цікаві аспекти культури. Чим більше ви заглиблюєтесь у мовне середовище, розбираєтеся в звичках, традиціях і соціумі країни, тим легше вам знайти способи підвищити свій рівень і навчитися спілкування з носіями мови.
 

Вивчити англійську онлайн: базові фрази про допомогу

Усі вчаться по-різному, тому щоб повністю розкрити свій потенціал, оберіть свій стиль навчання

Наприклад, ви вмієте просити про допомогу англійською? Чи були ви коли-небудь в скрутному становищі або в такій ситуації, коли вам потрібно було звернутися за допомогою до когось іншого? Є багато способів попросити допомогти, тому слід вивчити англійські фрази онлайн. Давайте дізнаємося, як це зробити в формальному та неформальному контексті.

У неформальній обстановці, коли ви просите допомоги у друга, члена сім'ї або родича, ви можете сказати:

  • Can you give me a hand? – Чи можете ви мені допомогти?
  • Can you help me to hold the door for a minute? – Чи можете ви допомогти мені затримати двері на хвилинку?
  • Can I ask you a favour? – Можу я попросити вас про послугу?

Якщо ви хочете безпосередньо попросити про допомогу, ви можете використовувати фразу «lend me a hand». Це менш ввічливий варіант фрази «give me a hand»:

  • Lend me a hand to do this, will you? – Допоможеш мені в цьому, а?
  • Give me a hand to do this, will you? – Допоможи мені, зробиш?

 

У формальній ситуації, коли ви просите когось на роботі або надворі допомогти вам чимось, ви повинні ввічливо сказати й використовувати модальне дієслово «could»:

  •  Could you help me to open the door? – Чи не могли б ви допомогти мені відкрити двері?
  •  I wonder if you could help me to get the book on the top of the shelf? – Цікаво, чи не могли б ви допомогти мені поставити книгу на полицю?

У деяких ситуаціях, коли ви потребуєте підтримки або допомоги інших, ви можете сказати:

  • I could do with some help, please. (You insist that you are really in need of help) – Я впораюся з цим з вашою допомогою, будь ласка. (Тут ви наполягаєте, що вам дійсно потрібна допомога)

Ви можете вивчити онлайн англійську фразу та використовувати її в ситуації, коли у вас занадто багато справ:

  • I can’t manage. Can you help? – Я не можу впоратися. Ви можете допомогти?

Слід вчити онлайн англійську мову з урахуванням контексту, щоб ви знали, в якій ситуації використовувати граматично правильне формулювання. Наприклад, у більш формальній ситуації ми використовуємо «could you spare», щоб позначити, що поважаємо інших:

  • Could you spare me a moment? – Можете приділити мені хвилинку?

Якщо ви хочете попросити інших про допомогу та сподіваєтеся, що вони не відмовляться, ви можете сказати:

  • I need some help, please. – Допоможіть мені, будь ласка.

Чи важко вчити англійську мову онлайн і скільки часу на це знадобиться? Не можна відповісти однозначно на це запитання, тому що здібності до навчання у всіх різні. Крім того, ваш успіх залежить від витраченого часу на заняття і самостійну роботу. Однак англійську мову вчити онлайн можуть всі – дорослі та діти, а також компанії на корпоративних курсах іноземної. Ваш рівень знань і навички не мають значення.

 

Вивчити англійську онлайн: базові фрази про допомогу

Вам можуть сподобатись
«Таблеточки» + Yappi Corporate: навчання очима медпрацівників
Читати
Why So Serious? Дивимось стендап і вчимо англійську. Частина 2
Читати
Why So Serious? Дивимось стендап і вчимо англійську. Частина 1
Читати
Вчимо англійську онлайн з нуля: 4 важливі поради новачкам
Читати