Швидко вивчити розмовну англійську: поради початківцям

Якщо є можливість вивчити розмовну англійську мову швидко – нею потрібно скористатись. Тому зараз так багато різновидів інтенсивних курсів. Але часто студенти через насичений графік занять нехтують домашніми завданнями й іншою самостійною роботою – і не бачать бажаного результату.

Ми вже розповідали про особливості та переваги розмовних курсів, зараз же поділимося варіантами додаткової практики, які допоможуть новачкам швидше заговорити англійською.
 

Як перевірити рівень розмовної англійської?


Будь-який курс англійської починається з тесту на визначення рівня володіння мовою. Те ж стосується перевірки розмовних навичок. Такий тест – це аудіювання з бесідою, на якій викладач оцінює поточний рівень знання англійської граматики, словниковий запас і навичку сприйняття мови на слух. На підставі отриманих результатів підбирається програма навчання.

 

Швидко вивчити розмовну англійську мову: поради для новачків

Перевірка рівня розмовної англійської допоможе підібрати ефективну програму для навчання

 

Ще один простий і дієвий спосіб перевірити рівень розмовної англійської – діалог з носієм мови англійською. Так ви зрозумієте, чи є у вас прогалини в знаннях граматики і проблеми зі словниковим запасом. Спілкуйтеся з носіями мови, одногрупниками та викладачами на курсах англійської – починати розмовляти іноземною можна з будь-якого рівня.
 

Як швидко вивчити або поліпшити розмовну англійську?


Якщо ви хочете якісно поліпшити розмовну англійську – записуйтеся на спеціальний курс. На комунікативних заняттях 100% часу присвячується розмовній практиці, розбирається поширена англійська лексика для роботи й повсякденного життя. Не забувайте доповнювати такі заняття.

  1. Тематичні клуби англійською

Школи англійської пропонують своїм студентам різні щотижневі розмовні заходи: спікінг клаби, кіно- і книжкові клуби, тренінги, мітапи й навіть вечірки. Такі зустрічі теж проводяться в групах, розділених за рівнями володіння англійською, тому навіть новачки можуть пробувати свої сили з самого початку, щоб потім не доводилося ламати мовний бар'єр.

 

Швидко вивчити розмовну англійську мову: поради для новачків - 2

 

  1. Вправи у вигляді ігор

Це можуть бути як усілякі додатки для вивчення англійської, так і офлайнові ігри для одного, двох і більшої кількості гравців. Наприклад, гра «Драбина»: берете якесь слово, складаєте словосполучення з ним, а потім перетворюєте це словосполучення на речення. Пригадуєте одночасно і лексику, і граматику.

  1. Вивчення синонімів і популярних фраз

Щоб бути готовими до будь-яких спонтанних розмов англійською, вчіть популярні фрази, якими можна почати або підтримати розмову (How are you getting on? How was your weekend? Tell me more about it!). Також намагайтеся запам'ятовувати синоніми до слів, які вчите. Вони виручать, коли під час діалогу з носієм англійської у вас з голови раптово вилетить половина лексики.

Вам можуть сподобатись
Share your brand story: конкурс від YC і Weekend Today
Читати
Happy Birthday to us! 15 запитань до Yappi Corporate
Читати
Розігруємо місяць англійської на Smart HR онлайн-марафоні
Читати
Корпоративна англійська: історії успіху наших студентів
Читати